ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη

0

Αμέτρητα χιλιόμετρα σε αντίξοες συνθήκες. Τρέξιμο αντοχής σε πολικές θερμοκρασίες, στα βάθη της ζούγκλας και σε ερήμους. Ανεξίτηλες εμπειρίες, περιπετειώδεις διαδρομές και αποστολές στα πιο αφιλόξενα σημεία του πλανήτη. Ο Μάριος Γιαννάκου είναι αθλητής υπεραποστάσεων, κάτοχος παγκόσμιων ρεκόρ και ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε ασυνήθιστα μέρη και δύσβατους τόπους. 

Για πολλά χρόνια ήταν καπνιστής και υπέρβαρος. Η περιπέτεια ενός φίλου του τού άλλαξε για πάντα τη ζωή, παρακινώντας τον να χάσει πενήντα δύο κιλά και να κόψει για πάντα το τσιγάρο. Σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης και φωτεινό παράδειγμα επιμονής και ψυχικής δύναμης. Πλέον η ζωή του είναι συνυφασμένη με τις ακραίες θερμοκρασίες, τις δυσμενείς καταστάσεις αλλά και με αγώνες που κατάφεραν να τον αλλάξουν ριζικά. Απ’ αυτούς έχει μάθει ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που θέτουμε στη διάρκεια του βίου μας.  

Τρέχω για να ξεκουραστώ, για να απομονωθώ, για να δοκιμάσω τα όρια του εαυτού μου. Τρέχω για να επικοινωνήσω με φίλους, για να ζήσω εμπειρίες αλλά και για να ταξιδέψω στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη. Άλλωστε, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι όλοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Τον συναντώ διαδικτυακά: ο ίδιος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη κι εγώ στο κέντρο της Αθήνας. Γεννήθηκε στη Δράμα, στις 28 Μαρτίου του 1992. Μικρός δεν αγαπούσε τον αθλητισμό ούτε είχε σκεφτεί ότι θα ασχολούνταν με το τρέξιμο. Επέλεξε να σπουδάσει Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο πρόγραμμα Life Coaching του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Όταν άρχισε το τρέξιμο η ζυγαριά έγραφε 128 κιλά. Σταδιακά, όμως, ανακάλυψε τη δύναμη που έκρυβε μέσα του. Κάπως έτσι, λίγα χρόνια μετά, ως αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής διακρίθηκε σε αγώνες, όπως εκείνος των 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική, αλλά και στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων, στην έρημο Αλ Μαρμούμ. 

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Στο ταξίδι του στον Αρκτικό Κύκλο πάλεψε με το απίστευτο κρύο ‒τους -18 βαθμούς Κελσίου‒ και τη χιονοθύελλα. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες και να παλέψει με τα όριά του προκειμένου να επιβιώσει.

Για να πετύχει τους στόχους του χρειάστηκε να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες. «Εύκολος δρόμος για την αλλαγή, σε όποια μορφή και αν την αναζητήσουμε, δεν υπάρχει. Πολλές μέρες βρέθηκα να είμαι κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο. Κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, αδιέξοδα, σκοτεινές σκέψεις», αφηγείται.

Και προσθέτει: «Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο να καταλάβω αυτές τις έννοιες. Αναρωτιόμουν τι ήταν αυτό που βίωνα. Ήταν κάτι απροσδιόριστο, στο οποίο βυθιζόμουν μέρα τη μέρα. Ένας αγώνας επιβίωσης. Ένας διαφορετικός μαραθώνιος. Εκείνη την περίοδο ήταν που στράφηκα στη ζωγραφική, στη συγγραφή ποιημάτων και ιδεών, και στη σύνθεση μουσικής και στίχων». 

Ύστερα ήρθε η διέξοδος. Η διαφυγή. Η επούλωση. Ένα νέο ξεκίνημα. Και οι εντατικές προπονήσεις έφεραν τις διακρίσεις και τον πρωταθλητισμό. Ήταν η περίοδος που το τρέξιμο έγινε για εκείνον μια συναρπαστική συνήθεια που τον ώθησε να δοκιμάσει τoν εαυτό του σε μερικούς από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων στον κόσμο. 

«Πιστεύω ότι η εξέλιξη είναι αναγκαία και η στασιμότητα το μοναδικό εμπόδιο», υποστηρίζει και συμπληρώνει: «Μου πήρε καιρό για να καταλάβω πως τη ζωή πρέπει να τη βιώνουμε σαν μια μεγάλη περιπέτεια».     

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
«O αγώνας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος υπερμαραθώνιος ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στην έρημο Αλ Μαρμούμ, στην οποία επικρατούσε αφόρητη ζέστη, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 45 βαθμούς Κελσίου τη μέρα, ενώ το βράδυ έκανε πάρα πολύ κρύο».

Στο ταξίδι του στον Αρκτικό Κύκλο πάλεψε με το απίστευτο κρύο ‒τους -18 βαθμούς Κελσίου‒ και τη χιονοθύελλα. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες και να παλέψει με τα όριά του προκειμένου να επιβιώσει.

«Τέτοιου είδους αγώνες δεν είναι εύκολη απόφαση. Πολλά χιλιόμετρα σε ένα απόκοσμο τοπίο. Κλαις, απογοητεύεσαι, υποφέρεις. Νιώθεις τη σωματική συντριβή. Συγχρόνως, οι δυνατές ριπές του ανέμου, οι παγωμένες λίμνες, ο ελάχιστος ύπνος αλλά και ο πόνος, η κούραση που νιώθεις επειδή κουβαλάς ένα έλκηθρο, καλύπτοντας μια τεράστια χιλιομετρική απόσταση, περιγράφουν όλα όσα έζησα σε εκείνο τον αγώνα. Πραγματικά, ο αγώνας της Αρκτικής ήταν ένα μεγάλο σχολείο και σπουδαίο μάθημα ζωής. Αναθεώρησα. Αντιλήφθηκα πόσο πολλά μπορεί τελικά να καταφέρει ο μέσος άνθρωπος. Επίσης, η στιγμή που είδα το Βόρειο Σέλας έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου». 

Στη συνέχεια τον ρωτώ πώς ήταν η εμπειρία στην έρημο. «O αγώνας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος υπερμαραθώνιος ερήμου στον κόσμο, μήκους 270 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα βρεθήκαμε στην έρημο Αλ Μαρμούμ, στην οποία επικρατούσε αφόρητη ζέστη, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 45 βαθμούς Κελσίου τη μέρα, ενώ το βράδυ έκανε πάρα πολύ κρύο. Αλλά τα κατάφερα και είμαι πολύ περήφανος επειδή από τους πενήντα αθλητές που συμμετείχαν από τριάντα εννιά χώρες ήμουν ένας από τους δεκαοκτώ που κατάφεραν να τερματίσουν». 

Έπειτα ακολούθησε ο αγώνας 250 χιλιομέτρων στο τροπικό κλίμα της ζούγκλας, στην Ταλαμάνκα της Κόστα Ρίκα, ενώ το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε, ως αρχηγός ενός ιστιοφόρου, σε μια αποστολή που οργανώθηκε με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή στην περιοχή του Αρκτικού Κύκλου και των νήσων Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν.

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που με έκανε να δω διαφορετικά αυτές τις περιοχές που αγαπώ πολύ. Αντιλήφθηκα το μέγεθος του προβλήματος της κλιματικής κρίσης και της θαλάσσιας ρύπανσης. Όταν βρίσκεσαι εκεί, αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο νομίζουμε. Καλύψαμε 1.722 χιλιόμετρα μέσα σε έναν μήνα. Ήταν ένα ταξίδι που μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Είναι τρομακτικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με τις δραματικές συνέπειες που έχει η άνοδος της θερμοκρασίας, να βλέπεις τα παγόβουνα να λιώνουν μπροστά σου. Εκεί συνειδητοποίησα πως αν δεν λάβουμε σύντομα δραστικά μέτρα, θα βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις», επισημαίνει με έκδηλη την ανησυχία του.  

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Για να πετύχει τους στόχους του χρειάστηκε να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Τι είναι το τρέξιμο για τον ίδιο; «Μια πολυδιάστατη εμπειρία. Μια εσωτερική ανάγκη. Τρέχω για να ξεκουραστώ, για να απομονωθώ, για να δοκιμάσω τα όρια του εαυτού μου. Τρέχω για να επικοινωνήσω με φίλους, για να ζήσω εμπειρίες αλλά και για να ταξιδέψω στα πιο απίθανα μέρη του πλανήτη. Άλλωστε, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι όλοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα», αναφέρει με ένα χαμόγελο ικανοποίησης. 

Λίγο πριν κλείσουμε τη συζήτησή μας, τον ρωτώ τι θεωρεί σημαντικό στη ζωή κι εκείνος καταλήγει: «Πάντα να προσπαθείς. Να μη σταματάς. Δεν είναι εύκολος αυτός ο δρόμος, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν όρια στους στόχους που μπορούμε να βάλουμε και πως ο μεγαλύτερος και πιο όμορφος αγώνας υπεραπόστασης είναι αυτός της ζωής. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε κάθε εκατοστό της». 

Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Μάριος Γιαννάκου: Ο υπεραθλητής που τρέχει στα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη. Facebook Twitter
Θέματα
0

Γιάννης Πανταζόπουλος

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος γεννήθηκε το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2008 έχει εργαστεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως δημοσιογράφος και από το 2014 αποτελεί βασικό μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της έντυπης και ηλεκτρονικής «LiFO». Έχει επιμεληθεί τεύχη ειδικού περιεχομένου της έντυπης LiFO και έχει πάρει συνεντεύξεις από τις κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.
Mail:  [email protected]

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρώτος Έλληνας που το πέτυχε - Ο Μάριος Γιαννάκου τερμάτισε τον υπερμαραθώνιο στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα

Ελλάδα / Ο πρώτος Έλληνας που το πέτυχε - Ο Μάριος Γιαννάκου τερμάτισε τον υπερμαραθώνιο στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα

Εξωπραγματικό επίτευγμα για τον υπερμαραθωνοδρόμο από τη Δράμα, Μάριο Γιαννάκου, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τον επίπονο αγώνα 250 χλμ, σε ακραία δύσκολες καιρικές συνθήκες, στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα.
Mύθοι και αλήθειες για την άσκηση και τη διατροφή

Υγεία & Σώμα / Mύθοι και αλήθειες για την άσκηση και τη διατροφή

Επώνυμες δίαιτες, εξειδικευμένες μορφές εκγύμνασης και νέες διατροφικές συνήθειες δείχνουν πως ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με το fitness. Ποια είναι όμως τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην άσκηση και τη διατροφή μας; Ο Αθλητικός Διατροφολόγος - Εργοφυσιολόγος Γιάννης Κωτσής, πρώην Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα Διατροφής και Φυσιολογίας της Άσκησης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, μας δίνει τις δικές του απαντήσεις.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ
Οι απαρχές του Μαραθωνίου της Αθήνας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Οι απαρχές του Μαραθωνίου της Αθήνας

Από τον στάδιο δρόμο και τον Δίαυλο μέχρι την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων του 1896, πώς η διαδρομή του Αθηναίου στρατιώτη που έφερε τα μαντάτα της νίκης στη μάχη του Μαραθώνα στάθηκε η αφορμή για τον πιο ιστορικό αγώνα δρόμου στον κόσμο.
ΤΗΣ ΠΕΓΚΥΣ ΡΙΓΓΑ
UP IN THE ARCTIC: Το ημερολόγιο της αποστολής πέντε Ελλήνων στον Αρκτικό Ωκεανό

Ταξίδια / Το συναρπαστικό ημερολόγιο της αποστολής πέντε Ελλήνων στον Αρκτικό Ωκεανό

«Up in the Arctic»: Ένα ταξίδι είκοσι τριών ημερών με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση στην Αρκτική και στους πληθυσμούς της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση της γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου: Την σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι

Αληθινά εγκλήματα / Τη σκότωσε και την έθαψε σε χωράφι: Η γυναικοκτονία της Ανθής Λινάρδου

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση της άγριας γυναικοκτονίας της Ανθής Λινάρδου που αναστάτωσε, τον Ιανουάριο του 2016, τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης.
THE LIFO TEAM
Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ρώτα με ό,τι θες / Κλέλια Ρένεση, μετάνιωσες τελικά που στήριξες τον Άλλο Άνθρωπο;

Ένιωσε να την παραβιάζουν τα media με αφορμή τη συνεργασία της με τον Manu Chao; Ποιος θα είναι ο ρόλος της στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη; Η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Ζούμε, ρε! / Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την γονιδιακή θεραπεία για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης

Με αφορμή την πρώτη διαθέσιμη γονιδιακή θεραπεία στην Eλλάδα για ασθενείς με σοβαρή απώλεια όρασης, λόγω της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας ή της συγγενούς αμαύρωσης του Leber, η Xρυσέλλα λαγαρία και ο Θοδωρής Tσάτσος, συζητούν με τη μοριακή γενετίστρια, εξειδικευμένη στην οφθαλμική γενετική, Δρ Σμαράγδα Καμακάρη.
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το τραγικό χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Σορίν Ματέι: Το χρονικό του μακελειού της οδού Νιόβης

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την τραγική ιστορία της οικογένειας Γκινάκη, που ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 1998 ήρθε αντιμέτωπη, μέσα στο σπίτι της, με έναν αδίστακτο δραπέτη, το Σορίν Ματέι, ο οποίος εισέβαλε με μια χειροβομβίδα για να ξεφύγει από το μπλόκο των αστυνομικών.
THE LIFO TEAM
«Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Γιάννη Πολιτάκη

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Αφεσμός»: Ένα κείμενο του Ελευσίνιου Γιάννη Πολιτάκη

Γεννημένος στην Ελευσίνα, ερασιτέχνης μελισσοκόμος, λογιστής, σφραγιδοποιός, πρώην ναυτικός και εργαζόμενος στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ο Γιάννης Πολιτάκης έγραψε αυτό το κείμενο στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Oι ανήλικοι bullies κι φαύλος κύκλος της ζωής τους

Radio Lifo / Oι ανήλικοι bullies κι ο φαύλος κύκλος της ζωής τους

Στο ηχητικό ντοκιμαντέρ της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, η Γεωργία Βαλωμένου, αρχιτεκτόνισσα, εκπαιδευτικός σε ΕΠΑΛ και μητέρα, η Κατερίνα Σπυροπούλου, χορεύτρια, μουσειολόγος (στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά) και μητέρα, και ο Τάσος Μπρεκουλάκης, δημοσιογράφος και διευθυντής της έντυπης LiFO εξηγούν και αναλύουν τις αιτίες που πυροδοτούν την έκρηξη βίας στα σημερινά παιδιά.
THE LIFO TEAM
Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Ρώτα με ό,τι θες / Δανάη, τελικά είσαι nepo baby;

Αντιμετώπισε bullying στο σχολείο; Την πλήγωσε η τελευταία μιντιακή μπόρα που εκτονώθηκε πάνω της; Νιώθει ότι έχει φέρει ρηξικέλευθες αλλαγές στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα; Ποιο είναι το moto της ζωής της; Η Δανάη Μπάρκα απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Ζούμε, ρε! / Πώς μπορεί ένας εργασιακός χώρος να γίνει πιο φιλόξενος για άτομα με νευροδιαφορετικότητα;

Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να διασφαλιστεί ότι τα ιδιαίτερα ταλέντα των νευροδιαφορετικών ατόμων θα αναπτυχθούν σωστά σε μια επιχείρηση; Ο πρώην πολεμικός ανταποκριτής, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και Diversity Atlas EU Cultural Ambassador Μάριος Χατζηδαμιανός εξηγεί στη Χρυσέλλα Λαγαρία και τον Θοδωρή Τσάτσο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους οι νευροδιαφορετικοί.
THE LIFO TEAM