«Παρακολουθώντας τον γιο μου να μεταμορφώνεται σε γυναίκα»

«Παρακολουθώντας τον γιο μου να μεταμορφώνεται σε γυναίκα» Facebook Twitter
1
«Παρακολουθώντας τον γιο μου να μεταμορφώνεται σε γυναίκα» Facebook Twitter

Η μετάβαση του Llyr από αγόρι σε γυναίκα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την οικογένεια του. Ειδικά για τον πατέρα του. Όταν τον άκουγε από μικρό ακόμη να του λέει ότι θέλει να γίνει κορίτσι, αντιδρούσε με αμήχανα γέλια. Αυτό που συμβαίνει τώρα στην οικογένεια τους, με τον 16χρονο γιο του σταδιακά και με τη βοήθεια ειδικής φαρμακευτικής αγωγής να περνάει από το σώμα με το οποίο γεννήθηκε, σ' αυτό που τον εκπληρώνει δεν είναι εύκολο.

"Όταν τον βλέπω να περπατάει με το κεφάλι ψηλά, ξέρω ότι τώρα είναι ένας πιο ευτυχισμένος άνθρωπος", λέει ο πατέρας του, αγρότης από την Ουαλία, που έπρεπε από πολύ νωρίς να αποφασίσει αν το ενδιαφέρει η γνώμη της κοινωνίας, ακόμη και των ανθρώπων της οικογένειάς του, όπως η μητέρα του ή η ψυχική υγεία του παιδιού του.

Σήμερα δηλώνει περήφανος για την αποφασιστικότητα της Llyr να γίνει αυτό με το οποίο θα ένιωθε πλήρης. Ας σημειωθεί, ότι η 16χρονη -που εδώ και έναν χρόνο υποβάλλεται σε θεραπεία αναστολής της τεστοστερόνης στον οργανισμό της- είναι ένα από τα 75 παιδιά και νεαρούς ενήλικες που τέθηκαν σε ειδικό πρόγραμμα μετάβασης φύλου υπό την παρακολούθηση επιστημόνων και ψυχολόγων. 

 
Lgbtqi+
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM