Απεργία την Πρωτομαγιά

«Μη διστάζεις. Πιάσε το χέρι μου» - Η συγκινητική διαφήμιση που υπενθυμίζει πως η αγάπη δεν είναι εύκολη για όλους

1

Έρευνα αποκαλύπτει πως τα μέλη της LGBTI κοινότητας αισθάνονται συνεχώς λιγότερα άνετα με μια από τις πιο τρυφερές εκδηλώσεις αγάπης μεταξύ δύο συντρόφων. Το να πιάσει κανείς δημοσίως το χέρι του συντρόφου του έχει γίνει κάτι που οι περισσότεροι αποφεύγουν όπως αποκαλύπτει η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος ANZ Bank στη Νέα Ζηλανδία.

Το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε πως αν και θα το ήθελε, δεν αισθάνεται άνετα και διστάζει να πιάσει δημοσίως το χέρι του/της συντρόφου τους.

Το 48% δήλωσε επίσης πως αιτία για τον δισταγμό τους είναι οι αρνητικές και επικριτικές αντιδράσεις από τους ξένους και κυρίως τους ηλικιωμένους.

Αυτές οι απαντήσεις και άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι η έμπνευση πίσω από την καμπάνια #HoldTight, μια πρωτοβουλία της ANZ, η οποία ξεκίνησε σήμερα για την υποστήριξη της LGBTI κοινότητας. Οι Νεοζηλανδοί ενθαρρύνονται μέσω της διαφήμισης να πιάσουν σφιχτά το χέρι του ανθρώπου που αγαπούν ανεξαρτήτως σε ποιο φύλο ανήκει και να μοιραστούν δημοσίως στα social media τη φωτογραφία με τη στιγμή. Οι υπεύθυνοι τη καμπάνιας ζητάνε από όλους να μην διστάζουν και να πιάσουν από το χέρι τους συντρόφους τους.

Για τις ανάγκες της καμπάνιας κυκλοφόρησε και ένα σποτάκι με ζευγάρια του ιδίου φύλου να σφίγγουν τα χέρια τους.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια