Έρευνα αποκαλύπτει πως τα μέλη της LGBTI κοινότητας αισθάνονται συνεχώς λιγότερα άνετα με μια από τις πιο τρυφερές εκδηλώσεις αγάπης μεταξύ δύο συντρόφων. Το να πιάσει κανείς δημοσίως το χέρι του συντρόφου του έχει γίνει κάτι που οι περισσότεροι αποφεύγουν όπως αποκαλύπτει η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος ANZ Bank στη Νέα Ζηλανδία.

 

Το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε πως αν και θα το ήθελε, δεν αισθάνεται άνετα και διστάζει να πιάσει δημοσίως το χέρι του/της συντρόφου τους.

 

Το 48% δήλωσε επίσης πως αιτία για τον δισταγμό τους είναι οι αρνητικές και επικριτικές αντιδράσεις από τους ξένους και κυρίως τους ηλικιωμένους.

 

 

 

Αυτές οι απαντήσεις και άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι η έμπνευση πίσω από την καμπάνια #HoldTight, μια πρωτοβουλία της ANZ, η οποία ξεκίνησε σήμερα για την υποστήριξη της LGBTI κοινότητας. Οι Νεοζηλανδοί ενθαρρύνονται μέσω της διαφήμισης να πιάσουν σφιχτά το χέρι του ανθρώπου που αγαπούν ανεξαρτήτως σε ποιο φύλο ανήκει και να μοιραστούν δημοσίως στα social media τη φωτογραφία με τη στιγμή. Οι υπεύθυνοι τη καμπάνιας ζητάνε από όλους να μην διστάζουν και να πιάσουν από το χέρι τους συντρόφους τους.

 

Για τις ανάγκες της καμπάνιας κυκλοφόρησε και ένα σποτάκι με ζευγάρια του ιδίου φύλου να σφίγγουν τα χέρια τους.