«Μη διστάζεις. Πιάσε το χέρι μου» - Η συγκινητική διαφήμιση που υπενθυμίζει πως η αγάπη δεν είναι εύκολη για όλους

1

Έρευνα αποκαλύπτει πως τα μέλη της LGBTI κοινότητας αισθάνονται συνεχώς λιγότερα άνετα με μια από τις πιο τρυφερές εκδηλώσεις αγάπης μεταξύ δύο συντρόφων. Το να πιάσει κανείς δημοσίως το χέρι του συντρόφου του έχει γίνει κάτι που οι περισσότεροι αποφεύγουν όπως αποκαλύπτει η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του μεγάλου τραπεζικού ιδρύματος ANZ Bank στη Νέα Ζηλανδία.

Το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε πως αν και θα το ήθελε, δεν αισθάνεται άνετα και διστάζει να πιάσει δημοσίως το χέρι του/της συντρόφου τους.

Το 48% δήλωσε επίσης πως αιτία για τον δισταγμό τους είναι οι αρνητικές και επικριτικές αντιδράσεις από τους ξένους και κυρίως τους ηλικιωμένους.

Αυτές οι απαντήσεις και άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι η έμπνευση πίσω από την καμπάνια #HoldTight, μια πρωτοβουλία της ANZ, η οποία ξεκίνησε σήμερα για την υποστήριξη της LGBTI κοινότητας. Οι Νεοζηλανδοί ενθαρρύνονται μέσω της διαφήμισης να πιάσουν σφιχτά το χέρι του ανθρώπου που αγαπούν ανεξαρτήτως σε ποιο φύλο ανήκει και να μοιραστούν δημοσίως στα social media τη φωτογραφία με τη στιγμή. Οι υπεύθυνοι τη καμπάνιας ζητάνε από όλους να μην διστάζουν και να πιάσουν από το χέρι τους συντρόφους τους.

Για τις ανάγκες της καμπάνιας κυκλοφόρησε και ένα σποτάκι με ζευγάρια του ιδίου φύλου να σφίγγουν τα χέρια τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / *There Is A Ghost/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Τέσσερις queer αφηγήσεις που ξεκινούν από τη μουσική αλλά μιλούν για κάτι πιο βαθύ: το παιδί που χόρευε μπροστά στην τηλεόραση, την επιθυμία που δεν χωράει πουθενά, το τραύμα που παίρνει χρώμα. Η Kylie, η Τζένη Βάνου και η ANOHNI σαν φαντάσματα που μας στοίχειωσαν για να μας σώσουν, και τρεις νέες σπίθες – Cole Escola, Sondiaze, Koplje – που μας θυμίζουν γιατί το queer δεν ήταν ποτέ “ασφαλές”.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Όαση / *Χαλάρωσε, να το κάνεις/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από σήμερα η ΟΑΣΗ αλλάζει μορφή. Δεν είναι πια blog. Είναι επιδερμίδα με μνήμη· ένα σημείο πάνω στον ψηφιακό χάρτη όπου η queer φωνή δεν λογοκρίνεται, δεν περνάει από φίλτρο, και δεν χρειάζεται να αποδείξει πως υπάρχει.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Lgbtqi+ / Tο νέο (παλιό) πρόσωπο του cruising – Μια βόλτα στους γκέι στάβλους της Αθήνας

Στη σάουνα της M. Αλεξάνδρου στο Γκάζι ορδές ανδρών επιδίδονται, μέσα στα σκοτάδια, σε αυτά που πλέον μπορούν να κάνουν και στο φως. Δυο φίλοι μας, γκέι άνδρες, κρατάνε ημερολόγιο απ’ την τελευταία τους επίσκεψη.
THE LIFO TEAM
«Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Lgbtqi+ / «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα όταν γίνομαι drag queen − είναι πολύ δυνατό»

Μια βραδιά στα καλλιστεία Miss Hellas Drag Pageant 2025, εκεί όπου το ταλέντο, το γκλίτερ, το χιούμορ και οι out of the box εμφανίσεις περισσεύουν − και βιώσαμε στην πράξη πώς είναι όταν η διαφορετικότητα όχι απλώς γίνεται αποδεκτή, αλλά γιορτάζεται με ενθουσιασμό.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τέρψη, τακούνι ή φλατ;

Lgbtqi+ / Η Τερψιχόρη δεν θέλει να την στενεύουν άλλο τα παπούτσια της

Στα 22 της η Τερψιχόρη ψάχνει παπούτσια που θα χωράνε την καριέρα ενός μοντέλου, τη μετανάστευση, την τρανς ταυτότητα και την καθημερινότητά της. Της αρέσει να περπατάει σε ψηλά τακούνια όπως και να πέφτει, αλλά μόνο για να κάνει dip στο voguing.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
chem sex

Lgbtqi+ / Είναι το chemsex η νέα μεγάλη απειλή για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα;

Τι ακριβώς είναι το chemsex, γιατί παραμένει ταμπού ακόμα και μέσα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και γιατί η δαιμονοποίηση δεν είναι λύση; Ειδικοί από τον χώρο της υγείας μιλούν στη LIFO.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια