Αυτό είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που κάνουν όλοι οι επιτυχημένοι του πλανήτη

Αυτό είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που κάνουν όλοι οι επιτυχημένοι του πλανήτη Facebook Twitter
Η επιτυχία θέλει σκέψη. Και η σκέψη είναι κάτι που δεν συμβαίνει, όταν το μυαλό μας είναι φορτωμένο με αρνητισμό και υποχρεώσεις που δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας.
10

 

 

Δεν είναι μόνο ότι ξέρουν λένε «όχι». Δεν είναι ότι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους σε οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί τους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Είναι ότι σε καθημερινή βάση κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα, με προσήλωση και ευλάβεια, χωρίς να επιτρέπουν σε τίποτα και κανέναν να τους διακόψει, ακριβώς όπως όταν προσευχόμαστε.

Τι κάνουν; Σκέφτονται. Διαλογίζονται, επί το ορθότερον, αλλά όχι με τον κλισέ τρόπο, που φτάνει ως τις μέρες μας αναφορικά με τον διαλογισμό. Ναι, εργάζονται σκληρά, ναι, η ζωή τους είναι ένα απέραντο προσωπικό «εργοτάξιο» ιδεών προς υλοποίηση και εκκρεμοτήτων που πρέπει να φέρουν εις πέρας, αλλά, ναι, έχουν τρόπο για να τους συμβαίνουν όλα αυτά, χωρίς να μοιάζουν με αγγαρεία. Δεν είναι σκέψη, που κάνει το δωμάτιο να μυρίζει καμένο λάστιχο, δεν είναι κάτι που γίνεται υποχρεωτικά. Είναι μέρος της ζωής, της καθημερινής τους ρουτίνας και σε κάποια σημεία μοιάζει με... διάλειμμα σε 7 βήματα.

 

1.

Προγραμματίζουν για να... διαγράψουν

Από το προηγούμενο βράδυ σημειώνουν πώς περίπου θα κινηθούν και δίνουν προτεραιότητα σε όσα πιστεύουν ότι θα τους φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους. Σημειώνουν και όλα εκείνα τα βαρετά πράγματα που έχουν να κάνουν, ακόμη κι αν δεν τα κάνουν. Φαντάζει αγχωτικό, αλλά δεν είναι. Είναι ένας τρόπος για να μην βυθιστούν στην απόγνωση και το burn out, αλλά και για να έχουν ένα εξαιρετικό επιχείρημα για ό,τι τελικά δεν έκαναν. Αν το μετέθεταν από μέρα σε μέρα, χωρίς να τους κοστίζει τίποτα, ήταν κάτι που τελικώς δεν άξιζε.

 

2.

Κλείνουν το κινητό τους

Δεν σηκώνουν το σταθερό και για συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα δεν τσεκάρουν e-mail και social media. Είναι ένας τρόπος να εμβαθύνουν σε όσα πρέπει να σκεφτούν και να εμφανιστούν σε μία σύσκεψη ή ένα ραντεβού με αποτελεσματικές λύσεις. Δεν είναι ανόητοι, ώστε να πιστεύουν ότι με την προσοχή τους διασπασμένη σε 10 διαφορετικά πράγματα, θα τα καταφέρουν έστω και σε ένα από αυτά.

 

3.

Δεν πηγαίνουν στο γραφείο

Μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα δεν εμφανίζονται στο γραφείο, επειδή έτσι πρέπει. Και δεν προφασίζονται αφελείς δικαιολογίες τύπου «έχω πονοκέφαλο / γρίπη / υπερκόπωση». Καθαρίζουν τις ντουλάπες, που λέει ο λόγος, ή κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μυαλό τους σταματά να λειτουργεί. Ξέρουν πολύ καλά ότι μια άσκοπη βόλτα στους δρόμους της πόλης ή ένας μοναχικός καφές με ένα μικρό βιβλίο, μπορεί να τονώσει ευεργετικά τη δημιουργική σκέψη τους και την επομένη να επιστρέψουν στο στενό πλαίσιο εργασίας και δράσης τους, με μία λαμπρή ιδέα.

 

4.

Κρατούν σημειώσεις

Στην τσάντα τους υπάρχει πάντα σημειωματάριο. Ή έστω ένα κομμάτι χαρτί και ένα μολύβι. Δεν ξεχνούν ότι πολύ συχνά οι καλές σκέψεις «πετάνε», αν δεν σημειωθούν εγκαίρως. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ένα μαγνητόφωνο. Καμία σκέψη δεν πρέπει να ξεχνιέται, ειδικά αν φαίνεται καλή την ώρα της σύλληψης της.

 

5.

Δεν συμμετέχουν σε συσκέψεις

... και όταν δεν μπορούν να τις αποφύγουν, φροντίζουν να είναι σύντομες και δεν αφήνουν τους άλλους να πλατειάσουν, ακόμη κι αν πρόκειται για τους προϊσταμένους τους. Γνωρίζουν ήδη ότι τίποτα καλό δεν βγαίνει από μία συνάντηση πολλών ανθρώπων που ξεφεύγουν από το θέμα, μόνο και μόνο για να αποφύγουν κάποια υποχρέωση.  

6.

Κάνουν ερωτήσεις

Δεν τα θεωρούν όλα δεδομένα, ακόμη κι όταν φαίνονται έτσι. Ρωτάνε με τον ίδιο τρόπο που θα ρωτούσε ένα παιδί, χωρίς να φοβούνται μήπως θεωρηθούν αφελείς ή ακόμη ακόμη και «αδιάβαστοι». Η ερώτηση και κυρίως το είδος της απάντησης είναι μπούσουλας γενικώς στη ζωή και όχι μόνο στον επαγγελματικό τομέα. Τις αποφεύγουμε είτε γιατί φοβόμαστε το πώς θα μας χαρακτηρίσουν, είτε γιατί μας τρομάζει η φύση των απαντήσεων. Τίποτα από τα δύο δεν οδηγεί στην επιτυχία.

 

7.

Είναι καλοί ακροατές

... και ξέρουν να κρυφακούν (με την καλή έννοια). Ακούν τους πάντες, γιατί ξέρουν ότι απ' όλους μπορεί να πάρει κάτι ένα γυμνασμένο αυτί. Ακόμη και στο πιο απίθανο σημείο, μπορεί να ακουστεί κάτι αναπάντεχα χρήσιμο. Δεν σνομπάρουν τους ανθρώπους γύρω τους: ξέρουν ότι όλοι διαθέτουν μία εμπειρία, η οποία κάπως μπορεί να τους βοηθήσει. Επίσης, ξέρουν να «στήνουν αυτί», χωρίς να τραβούν την προσοχή. Στο καφέ, στο εστιατόριο, στο σινεμά έχουν τις «κεραίες» ανοιχτές σε μία ξένη συζήτηση, που μπορεί, όμως, να έχει ενδιαφέρον με απρόσμενο τρόπο για τους ίδιους.

Με στοιχεία από το Inc.com 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT