Υπάρχει λόγος που οι γυναίκες στα 30κάτι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους κι αυτός ο λόγος δεν είναι το να αποκτήσουν μωρό

Υπάρχει λόγος που οι γυναίκες στα 30κάτι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους κι αυτός ο λόγος δεν είναι το να αποκτήσουν μωρό Facebook Twitter
Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες το 'χουν πολύ πιο εύκολο να εγκαταλείψουν μια θέση που δεν τις αμείβει καλά, για να αναζητήσουν μια καλύτερη δουλειά.
0

 

Λίγα χρόνια πίσω, το στοίχημα για τις εταιρείες και τους απανταχού εργοδότες για να κρατήσουν τον γυναικείο πληθυσμό στα εργασιακά του πόστα, ήταν να φτιάξουν ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν θα ήταν εχθρικό προς τη μητρότητα και τη δημιουργία οικογένειας. Τι καλύτερο, από το να υπήρχαν συνθήκες εργασίας που θα επέτρεπαν καριέρα και οικογένεια; Τι καλύτερο από μία ευέλικτη μορφή εργασίας που θα επέτρεπε στη μητέρα να μην απομακρυνθεί από τα παιδιά και το σπίτι της, αλλά να διατηρήσει και τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες και φυσικά τις υψηλές επιδόσεις στην εργασιακή αρένα; Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι εργοδότες σκέφτονταν λάθος. Δεν ήταν η ευελιξία το πρόβλημα, ούτε αυτός ο λόγος που τελικά μια γυναίκα αποφάσιζε να κρατήσει τη δουλειά της ή να χαιρετήσει το αφεντικό της και να αναζητήσει αλλού εργασία; 

Η έρευνα εκπονήθηκε από το ICEDR κορυφαίο οργανισμό διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και συμβούλων επιχειρηματικών κολοσσών και το ερωτηματολόγιο απευθύνθηκε σε περισσότερους από 300 ανθρώπους παγκοσμίως. Η έρευνα εστίαζε σε ηλικίες 22 με 35 ετών και το ερώτημα ήταν το εξής απλό: ποιός είναι ο κύριος λόγος που κάποια αποφασίζει να εγκαταλείψει τη δουλειά της;

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα έφευγαν, αν η δουλειά τους έπαυε να είναι μέρος απόκτησης γνώσεων και εμπειριών, αν δεν είχαν δυνατότητες προαγωγής, τέτοια πράγματα.

Ο μισθός, φυσικά! Οι περισσότερες γυναίκες προέταξαν αυτόν τον λόγο - σε σχέση με άντρες συναδέλφους τους - τονίζοντας μάλιστα το "θα βρω δουλειά αλλού που να με πληρώνει καλύτερα". Για την ακρίβεια, ένα 65% των γυναικών δήλωσε αυτόν, ως τον κυριότερο λόγο για να εγκαταλείψει κανείς το εργασιακό του πόστο, σε σχέση με ένα 56% των ανδρών που ερωτήθηκε ακριβώς το ίδιο πράγμα. 

Όσο για τον λόγο που λέγεται "οικογένεια"; Εμφανίστηκε στην 5η θέση των λόγων που πραγματικά αναγκάζουν μία γυναίκα να φύγει από τη δουλειά της. Και φυσικά, ας ληφθούν υπ' όψιν και ανά τον κόσμο στατιστικές, οι οποίες ξεκάθαρα παρουσιάζουν τις γυναίκες ως τον πιο αδύναμο κρίκο σε ό,τι αφορά τις αμοιβές. Τόσο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες. 

Οι οποίοι, τι είπαμε ότι θεωρούν ως κορυφαίο λόγο για να εγκαταλείψουν μία δουλειά, βάσει της ίδιας έρευνας; Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα έφευγαν, αν η δουλειά τους έπαυε να είναι μέρος απόκτησης γνώσεων και εμπειριών, αν δεν είχαν δυνατότητες προαγωγής, τέτοια πράγματα. Η δημιουργία οικογένειας δεν υπήρχε ως απάντηση στην πρώτη πεντάδα...

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ