ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga

Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga Facebook Twitter
0
Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga Facebook Twitter
Είναι μια γιόγκα που βασίζεται σε πρωτόκολλα ασκήσεων και η γνώση έρχεται από τη viniyoga και lyengar yoga.... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Η γιόγκα είναι πασίγνωστη. Από τη διαδεδομένη hatha μέχρι την πιο υπερβατική, την kundalini. Όμως τώρα έρχεται μια ολοκαίνουργια, θεραπευτική γιόγκα, που υπόσχεται να πάρει μακριά τον πόνο και κάποιες ασθένειες. Είναι μια γιόγκα που βασίζεται σε πρωτόκολλα ασκήσεων και η γνώση έρχεται από τη viniyoga και lyengar yoga. Η γνώση ταξίδεψε από την Ινδία στην Αμερική και εξελίχθηκε σε αυτά τα πρωτόκολλα ασκήσεων. Μέσα σε οκτώ μαθήματα μπορούν να λυθούν χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και να βρουν τον δρόμο της ίασης άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από χρόνια νοσήματα. Βασίζεται σε ασκήσεις που αποτελούνται από πολύ βασικές αναπνοές (μαθαίνεις να αναπνέεις σωστά από την αρχή) αλλά και σε ασκήσεις βασισμένες στο πρόβλημα του καθένα. Γίνεται σε μικρά γκρουπ ή ατομικές συνεδρίες, προσαρμόζοντας τις ασκήσεις στο πρόβλημα που έχει ο καθένας, και αφού δώσει το ιατρικό ιστορικό του.

Ένα θεραπευτικό κλειδί που μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά και να θεραπεύουμε μόνοι μας το σώμα μας.

Η Εύη, η αφοσιωμένη δασκάλα της θεραπευτικής γιόγκα, θεράπευσε πρώτα το δικό της χρόνιο πρόβλημα και αφού είδε την αναγέννηση στο σώμα της, θέλησε να το διδάξει. «Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ενέργεια ή μαγεία ή κάτι άλλο. Είναι συγκεκριμένες ασκήσεις, γι' αυτό τις λέμε πρωτόκολλα. Τις μαθαίνεις, και με μισή ώρα άσκηση τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί ο καθένας να τις κάνει μόνος του, χωρίς να τρέχει σε γυμναστήρια ή άλλα κέντρα αποκατάστασης ή φυσιοθεραπευτές. Ειδικά οι άνθρωποι με μυοσκελετικά σε αυχένα ή μέση –που έχει ένας στους τρεις– βλέπουν διαφορά από το πρώτο ραντεβού». Τη ρωτάω πώς με την κρίση τολμάει να φέρει κάτι εντελώς καινούργιο. «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα αυτό το είδος της θεραπευτικής γιόγκα. Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική. Μπορείς να κάνεις γιόγκα σε κάποιο στούντιο, αλλά αυτό εδώ είναι άλλο πράγμα, πρόκειται για θεραπεία». Το κατώφλι της διαβαίνουν όσοι έχουν πραγματικά κάποιο πρόβλημα ή μετά τον φυσιοθεραπευτή ή το μασάζ ή όταν, τέλος πάντων, το σώμα τούς μιλάει και ζητάει θεραπεία.

Η Εύη μας μαθαίνει να ακούμε τον πόνο, να τον ερμηνεύουμε και να τον καταπραΰνουμε – η θεραπεία γίνεται με τρόπο απόλυτα φυσικό. Εγγυάται ότι μέσα σε οκτώ συναντήσεις μόνο μπορείς να δεις μακροχρόνια αποτελέσματα, κάτι που μαρτυρούν και οι ίδιες οι περιπτώσεις που έχει θεραπεύσει. «Άνθρωποι με κύρτωση, εντελώς καμπουριασμένοι, περπατούν όρθιοι έπειτα από λίγο, η υπέρταση πέφτει, ακόμα και οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έχουν αφόρητους πόνους, βλέπουν μεγάλη διαφορά». Η Εύη διδάχτηκε αυτήν τη γιόγκα στην Αμερική, αφού μόνο εκεί υπάρχει σχολή, και ελπίζει να διαδοθεί και στην Ελλάδα, γιατί είναι πράγματι ένα δώρο για όποιον τη βάλει στη ζωή του. Ένα θεραπευτικό κλειδί που μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά και να θεραπεύουμε μόνοι μας το σώμα μας.

Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga Facebook Twitter
Η Εύη, η αφοσιωμένη δασκάλα της θεραπευτικής γιόγκα, θεράπευσε πρώτα το δικό της χρόνιο πρόβλημα και αφού είδε την αναγέννηση στο σώμα της, θέλησε να το διδάξει... Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Η Εύη Δημητριάδη θα σου απομακρύνει τον πόνο με τη βοήθεια της Θεραπευτικής Yoga Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Εύη Δημητριάδη, Μάρκου Μουσούρου 91-93, Μετς, 6945 335463

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT