ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έζησαν όπως ήθελαν και αυτό τους βγαίνει σε ψυχολογικά προβλήματα... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Το ευρύχωρο σαλόνι του σπιτιού του στην Εκάλη ο Άγγελος Μιμηκόπουλος το έχει μετατρέψει στην πρώτη και μοναδική βιβλιοθήκη ηδονισμού και γυμνισμού που υπάρχει στην Αθήνα. Εκεί μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό σε βιβλία, διατριβές, μελέτες, έρευνες και οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν τον γυμνισμό, τον ηδονισμό, την πολυσυντροφικότητα και το swinging από το 1948 μέχρι και σήμερα. Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές και γενικά σε φιλομαθείς και διαρκώς ενημερώνεται. Ο κύριος Μιμηκόπουλος ασχολείται με το swinging από νεαρή ηλικία και είναι για αυτόν τρόπος ζωής, η φιλοσοφία του. Γράφει άρθρα, διοργανώνει ημερίδες και ενημερωτικές συναντήσεις με σκοπό να βοηθήσει στην σεξουαλική απελευθέρωση όσων ενδιαφέρονται. «Υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε μια ολόκληρη ζωή μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έζησαν όπως ήθελαν και αυτό τους βγαίνει σε ψυχολογικά προβλήματα», λέει ο κύριος Μιμηκόπουλος που έχει μάθει να μην δίνει αναφορά σε κανέναν και να ζει όπως ο ίδιος θέλει. «Αυτό τους λέω όταν τους συναντάω. Από την στιγμή που νιώθουν ότι κάτι τους αρέσει, να μην κάθονται να ακούσουν την γειτόνισσα αλλά να κάτσουν να το ψάξουν και να διαβάσουν πέντε –δέκα βιβλία και να ενημερωθούν. Σε οποιονδήποτε τομέα».

«Προσπαθούμε να περάσουμε κάποια μηνύματα αλλά είναι δύσκολο, γιατί ο Έλληνας φοβάται πολύ την έκθεση. Από την μία θέλει να το κάνει, αλλά από την άλλα φοβάται. Δεν είναι συνειδητοποιημένος και βγάζει μία υποκριτική συμπεριφορά».

Το swinging δεν έχει καμία σχέση με την πορνογραφία και το χυδαίο. Αυτά τα λένε άνθρωποι που είναι εκτός. Είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφία για την ακρίβεια. Στο ομαδικό μπορείς να πραγματοποιείς τις φαντασιώσεις σου.

«Swinging δεν σημαίνει πάω με την γυναίκα του άλλου. Είναι το ερωτικό παιχνίδι και η ερωτική επαφή μεταξύ δύο ετερόφυλων ή αμφιφυλόφιλων ζευγαριών που συνήθως δεν ξανασυναντιούνται, εκτός αν αναπτύξουν κάποια πιο ιδιαίτερη σχέση και επιλέξουν να ξαναβρεθούν. Η επικοινωνία μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι το πιο σημαντικό. Η ειλικρίνεια και η εχεμύθεια συμπληρώνουν τα χαρακτηριστικά του swinging».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Αυτή είναι η εισαγωγική φωτό του (μάλλον φτωχού) σάιτ των Ελλήνων φιλοσόφων του swinging... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

To swinging ξεκίνησε το 1944 στην Αμερική. Υπήρχε μία επίλεκτη μονάδα βομβαρδιστικών αεροπλάνων στην Νότια Καλιφόρνια και οι πιλότοι είχαν στην μονάδα μαζί τις γυναίκες τους. Όπως αποδεικνύεται ανεκδοτολογικά οι πιλότοι είχαν μία συμφωνία μεταξύ τους. Αν κάποιος από αυτούς πέθαινε η γυναίκα του θα συνέχιζε να ζει στην κοινότητα και θα μπορούσε να αναπτύξει σχέσεις σεξουαλικές και συναισθηματικές με κάποιον άλλον πιλότο. Μετά το τέλος του πολέμου με την Κορέα (1953), τα ζευγάρια αυτά μετακινήθηκαν στα προάστια. Τότε η ανταλλαγή συντρόφων έγινε χόμπι και τρόπος ζωής. Εκεί ξεκίνησαν και τα γνωστά key parties - οι άντρες έβαζαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους σε ένα μπολ καλυμμένο με ύφασμα και όποιο κλειδί διάλεγε η γυναίκα πήγαινε με αυτόν τον άντρα. Μεγάλη ανάπτυξη είχαν στην Αμερική των 60's και των 70's και τώρα έχει διαδοθεί σε όλον τον κόσμο ακόμη και στις αραβικές χώρες κρυφά φυσικά γιατί εκεί τιμωρείται με θάνατο. Το πρώτο επίσημο κέντρο για swingers άνοιξε στην Γαλλία το 1970 και είναι ανοιχτό μέχρι σήμερα.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει ξαφνικά ένα ζευγάρι να πάει στην άλλη όχθη και να κάνει swinging, αλλά αν το σκέφτεται πρέπει να το ψάξει. Οι σχέσεις και το σεξ είναι αλληλένδετα και δεν πρέπει να τα διαφοροποιούμε. Αυτό που βλέπω είναι ότι το σεξ ή το έχουμε βγάλει από την ζωή μας ή προσπαθούμε να το ωραιοποιήσουμε και να του βάλουμε ζάχαρη. Δεν το έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινή μας ζωή. Τα ζευγάρια ντρέπονται να συζητήσουν για το σεξ, παρά την απεριόριστη πληροφορία γύρω τους. Το σεξ ακόμη και σήμερα παραμένει ένα ταμπού. Δεν είμαστε μονογαμικοί. Είναι και δύσκολα πράγματα για την ελληνική κοινωνία. Λίγες γυναίκες θα βγουν να πούνε ότι διατηρούν παράλληλες σχέσεις», λέει ο κύριος Μιμηκόπουλος. «Κρίνω και από την δική μου σχέση. Μας αρέσει να κάνουμε μαζί swinging και από την αρχή που γνωριστήκαμε είχαμε μία ανοιχτή σχέση. Ποτέ δεν έχουμε πει ο ένας στον άλλον τι να κάνει. Την πρώτη φορά είχα νιώσει λίγο άβολα, αλλά ήταν φυσιολογικό. Αν είναι κάτι που πραγματικά θέλεις να κάνεις, στο τέλος θα το κάνεις».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτό που μας επεσήμανε ο ιδρυτής... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πού γίνονται swinging συναντήσεις στην Αθήνα; «Γίνονται κατ' ιδίαν συναντήσεις σε σπίτια με ανθρώπους που γνωρίζεις. Υπάρχουν και τα swinger clubs στα μαγαζιά του χώρου που είναι τρία-τέσσερα. Σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής γίνονται πάρτι ή συγκεντρώσεις των swingers. Οι χώροι είναι ωραίοι, αλλά λίγοι κάνουν παιχνίδι. Οι περισσότεροι απλά παρακολουθούν.

Πώς γίνεται το ερωτικό παιχνίδι μεταξύ των swingers; «Η ερωτική συνάντηση είναι ένα παιχνίδι στο οποίο βάζεις κάποια όρια, τα οποία έχεις συζητήσει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κατά την διάρκεια της πράξης. Περιλαμβάνει τα προκαταρκτικά και την κύρια φάση της ερωτικής συνεύρεσης. Υπάρχει πολλή συζήτηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία γιατί συνήθως - ειδικά την πρώτη φορά - το ζευγάρι δεν είναι έτοιμο να προχωρήσει στην πράξη. Για αυτό και κάνουμε δύο συναντήσεις και αν δούμε ότι υπάρχει χημεία, στην δεύτερη συνάντηση αποφασίζουμε για το πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε. Υπάρχουν ηλικιακές ομάδες. Στα διαλείμματα κάνουμε και κουβέντες μεταξύ μας και θα πρέπει να έχουμε και κοινά ενδιαφέροντα. Υπάρχει η μαλακή και η σκληρή έκδοση. Η μαλακή έκδοση περιλαμβάνει μόνο χάδια και στην σκληρή δεν υπάρχει περιορισμός. Ένα πολύ συνηθισμένο σχήμα είναι η τριάδα: ένας άντρας και δύο γυναίκες ή δύο γυναίκες και ένας άντρας. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, μετά μεγαλώνει το σχήμα. Το swinging δεν έχει καμία σχέση με την πορνογραφία και το χυδαίο. Αυτά τα λένε άνθρωποι που είναι εκτός. Είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφία για την ακρίβεια. Στο ομαδικό μπορείς να πραγματοποιείς τις φαντασιώσεις σου».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

«Βλέπεις όμως την υποκρισία. Οι περισσότεροι που ασχολούνται το κάνουν παράνομα και κρυφά. Και όταν το κάνεις ανοιχτά, υπάρχει λογοκρισία. Έχω δεχτεί πόλεμο και στο ίντερνετ και από υποτιθέμενους φίλους. Όποτε γράφω μία ανάρτηση στο Facebook για το swinging, αυτόματα το ίντερνετ με κάνει ban γιατί κάποιος από τους φίλους μου έχει κάνει αναφορά. Δύο ομάδες που έφτιαξα για το swinging έκλεισαν μέσα σε λίγες μέρες».

«Και η νομοθεσία είναι πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα. Ο αστικός και ο ποινικός κώδικας πρέπει να αλλάξει. Επισήμως το swinging και η πολυσυντροφικότητα δεν επιτρέπονται, μπορεί να σε κατηγορήσουν για ακούσια ή εκούσια ακολασία. Αλλά για να αλλάξουν αυτά θα πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί πρώτα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ αισιόδοξος με την τωρινή κατάσταση αλλά και πάλι πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ο κόσμος έχει αρχίσει και εκδηλώνεται. Θέλει να μάθει».

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

5 σημαντικά βιβλία για τους σπουδαστές του swinging

Λίγο πριν φύγουμε ο κύριος Μιμηκόπουλος μας πρότεινε πέντε βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάποιος που τώρα ξεκινάει να ψάχνεται με το swinging, τον ηδονισμό και την πολυσυντροφικότητα:

Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Ο ιδρυτής της "Βιβλιοθήκης Ηδονισμού" της Εκάλης, εκ βαθέων Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

http://libertinism.gr/

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Υγεία & Σώμα / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας διεκδικεί καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Βάσω-Ραφαέλα Βακουφτσή, μιλά για τα ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων, την ψυχοσωματική υγεία των ασθενών και τα δικαιώματά τους.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μιλάμε ανοιχτά για τη σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Υγεία & Σώμα / Η σεξουαλική ζωή των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μόιρα Τζίτζικα, ειδική σύμβουλος ΑμεΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση, μας ενημερώνει για ένα θέμα που, παρότι αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα για όλους, παραμένει ταμπού.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Υγεία & Σώμα / Νέα εποχή για τον ΕΟΦ, με ενίσχυση, αναβάθμιση και εξωστρέφεια

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθηγητής Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καταγράφει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους χτίζεται ο ανανεωμένος ΕΟΦ, την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, την εξωστρέφεια, τη διαφάνεια, την ταχύτητα, την ποιότητα των υπηρεσιών, την επαγρύπνηση και την ταχεία ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Καθημερινό συμπλήρωμα για brain food

Υγεία & Σώμα / Τα πάντα για το brain food: Οι τροφές που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μας

Η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και μερικές φορές, όταν δεν είναι θρεπτική και ισορροπημένη, χρειάζεται ένα boost με έξυπνα συμπληρώματα που μας διασφαλίζουν υγεία και ευεξία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απόλυτη προτεραιότητα έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα

Υγεία & Σώμα / «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν περιμένει μεν, αλλά δεν είναι ανίκητος»

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα «Fair Life L.C.C.», η πρόεδρός της Κορίνα Πατέλη-Bell μιλά για την αναγκαιότητα να πατήσει γκάζι το εθνικό συστήμα υγείας όσον αφορά την υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου που σώζει ζωές.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ