Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων;

Εσείς γνωρίζετε τι είναι το λίφτινγκ όρχεων; Facebook Twitter
Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία.
2

Το 2008 όταν ο γνωστός 56χρονος ηθοποιός George Clooney αστειευόμενος σε μια συνέντευξη του δήλωσε ότι αντί για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια του προτιμά να ασχοληθεί με την χαλάρωση του δέρματος επάνω από τους όρχεις τους καθιερώνοντας τον όρο «balls ironing», δημιούργησε για μια νέα φρενίτιδα στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής με έδρα το Χόλιγουντ.

Το «οσχεο-σιδέρωμα» ή επιστημονικά τεκμηριωμένο «λίφτινγκ όσχεου» είναι μια χειρουργική διαδικασία που στο παρελθόν γινόταν κυρίως για λόγους αποκατάστασης του όσχεου (δέρμα επάνω από τους όρχεις) μετά από τραυματισμό ή καρκίνο ή υδροκήλη, αλλά τώρα πια εκτελείται για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλαστική επέμβαση κατά την οποία το περίσσειο δέρμα αφαιρείται από το όσχεο και ανασηκώνονται οι κρεμασμένοι όρχεις που έχουν πέσει θύμα της βαρύτητας μέσα στα χρόνια.


Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχεις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία, ένα ταξίδι προς τον νότο που συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ζωής τους καθώς το κολλαγόνο αποδυναμώνεται και το δέρμα χάνει έτσι την φυσική του ελαστικότητα.

Αυτή η χαλαρότητα του δέρματος των όρχεων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε έναν άνδρα κατά την διάρκεια ποδηλασίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και κατά την ένδυσή του -ο χαλαρός σάκος μπορεί να πιαστεί με τα εσώρουχα, ειδικά με τα άνετα μποξεράκια.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Είναι μια επέμβαση που επιλέγει ο άνδρας κυρίως για την άνοδο της αυτοπεποίθησής του λόγω της νεανικής όψη του όσχεου που επιτυγχάνεται ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την σεξουαλική ζωή του με τις γυναίκες.

Ως επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική όμως απαιτεί εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαρκεί περίπου μια ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει κανονικά στην δουλειά του την επόμενη ημέρα.

Υπάρχει η αίσθηση του σφιξίματος της επόμενες ημέρες χωρίς να νιώθει όμως άβολα ενώ μπορεί μια εβδομάδα αργότερα να συνεχίσει τις αθλητικές του δραστηριότητες, αποφεύγοντας όμως την έντονη  σεξουαλική δραστηριότητα.

Η παραγωγή σπέρματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχεις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπερματογένεση.


Όπως φαίνεται τελευταία και οι Έλληνες ασχολούνται πια σημαντικά με την εμφάνισή τους. Οι ενδιαφέρομενοι που υποβάλλονται σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας (botox, μεσοθεραπεία, peelings, laser αποτρίχωσης) έχουν αυξηθεί από 2 σε 4 στους 10 που επισκέπτονται τα ιατρεία.

Και παρόλο που αποτελεί επέμβαση ταμπού στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνδρες ηλικίας 45-55 ετών δείχνουν ενδιαφέρον και ρωτούν για την επέμβαση αυτή που θα βελτιώσει την εμφάνισή τους και την αυτοπεποίθησή τους κάτω από την ζώνη τους.

 

Υγεία & Σώμα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι συνδέει την απώλεια βάρους με την επαγγελματική επιτυχία;

Διεθνή / Εμπεδωμένη χονδροφοβία: Η σύνδεση της επαγγελματικής επιτυχίας με την απώλεια βάρους

Εργαζόμενοι που έχασαν βάρος δηλώνουν ότι χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης στον χώρο εργασίας:ένα λυπηρό φαινόμενο με προεκτάσεις στην εργασιακή ανέλιξη και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια