Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter
1

Οι 'γραφίστες' του χθες εξελίχθηκαν στους UX (User Experience) designers του σήμερα. Όμως τι μέλλει γενέσθαι με όσους πρόκειται να φέρουν τον τίτλο του designer στο εγγύς μέλλον; Ποιες θα είναι οι ειδικότητες που θα συνθέτουν το πάζλ αυτού του κλάδου των δημιουργικών επαγγελμάτων που βρίσκεται μονίμως εν εξελίξει;

Το ερώτημα αυτό έθεσε πρόσφατα το έγκυρο σάιτ FastCompany σε ορισμένους από τους κορυφαίους designers και άλλους επαγγελματίες που έχουν σχέση με το χώρο της δημιουργικότητας, και κατάφερε να συγκεντρώσει 18 διαφορετικές ειδικότητες που πρόκειται να "γράψουν" την οπτική γλώσσα του μέλλοντος σε μια πληθώρα αναδυόμενων κλάδων της τεχνολογίας. Μια λίστα που δείχνει πώς η τεχνολογία και η γραφιστική συνεχίζουν να εξελίσσονται εν παραλλήλω.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Σχεδιαστής Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας)

Προτάθηκε από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Artefact

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας AR ή 'επαυξημένης πραγματικότητας' (παρακλαδιού του Virtual Reality που προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες στο χώρο) θα απαιτήσει την δημιουργία μιας ειδικότητας που θα μπορεί να εφαρμόζει μια πληθώρα πληροφοριών σε μορφή γραφικών στον φυσικό χώρο. Είτε πρόκειται για το χώρο της βιομηχανίας του θεάματος, είτε για τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

 

Προγραμματιστής / Σχεδιαστής Avatar

Προτάθηκε από τον Glen Murphy, επικεφαλής του τμήματος UX, στο Android και τον Chrome

Κάθε διασημότητα που πρόκειται να συμμετάσχει σε παραγωγές Virtual Reality, είται πρόκειται για τον κινηματογράφο ή τα video-games, θα χρειαστεί την βοήθεια ενός καλού προγραμματιστή avatar ώστε το ψηφιακό του ομοίωμα να μεταφέρει ρεαλιστικά τα συναισθήματα και την γενικότερη εικόνα του στην οθόνη. Συνθήκη η οποία πρόκειται να γίνει ακόμα πιο mainstream με την έλευση της εικονικής πραγματικότητας.

Γενικός Διευθυντής Design/Δημιουργικού - Chief Creative Officer

Προτάθηκε από τον Yves Béhar, ιδρυτή της fuseproject

 

Η ύπαρξη ενός Γεν. Δ/ντη Δημιουργικού ο οποίος θα φροντίζει και θα επιβλέπει την εικόνα της και θα είναι υπεύθυνος για μια άψογη οπτική αφήγηση σε κάθε σημείο επαφής με τον κόσμο, πρόκειται να γίνει απαραίτητη για κάθε εταιρεία. Το Design αποτελεί το επικέντρο της επιτυχίας κάθε μοντέρνας επιχείρησης. Άλλωστε, οι designers εδώ και καιρό δεν θεωρούνται ο 'τελευταίος τροχός της αμάξης' που προσκαλλούνται για να "ομορφύνουν τα πράγματα", αλλά έχουν λόγο για όλη την λειτουργία της, από την κορφή ως τα νύχια. Η πρόβλεψή μου είναι ότι η κάθε ομάδα στελεχών, ανεξαρτήτως τμήματος, θα περιλαμβάνει έναν designer, ώστε να φροντίζει ότι το κάθε στοιχείο μιας εταιρείας είναι καλοσχεδιασμένο και συνάδει με την γενική της εικόνα και ταυτότητα.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Σχεδιαστής Υπηρεσιών Drones

Προτάθηκε από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Artefact

Ενόσω εταιρείες όπως η Amazon εξοπλίζονται με στόλους μη επανδρωμένων σκαφών ως μέσα delivery των αγαθών τους, θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένο σχεδιασμό ολόκληρης της υπηρεσίας. Δηλαδή από το πώς θα αλληλεπιδρά ο κόσμος με το drone παράδοσης μέχρι τον σχδιασμό του οπτικού κώδικα των ημιαυτόνομων μηχανών ώστε να εμπνέουν εμπιστοσύνη στο καταναλωτικό κοινό.

Διευθυντής Ορχήστρας

Προτάθηκε από τον Bill Buxton, επικεφαλής τμήματος έρευνας, Microsoft Research


Σε έναν παραλληλισμό με την μουσική, το design αναλαμβάνει τον ρόλο του δημιουργού/κατασκευαστή νέων οργάνων. Όμως, όσο θαυμαστά κι αν είναι τα όργανα αυτά, αποδίδουν τα μέγιστα μόνο όταν παίζουν καλά μαζί - ιδανικά ως ένα. Ο ρόλος του Διευθυντή ορχήστρας, θα είναι να αναλαμβάνει -σε αυτή την παρομοίωση- την αποτελεσματική ενορχήστρωσή τους. Ένας επιτυχημένος ενορχηστρωτής, θα καταφέρνει να προβάλλει με το design του όχι τις μεμονωμένες αρετές κάθε οργάνου, αλλά την ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία όλης της κατηγορίας.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Διευθυντής Κυβερνητικής

Προτάθηκε από τον Matías Duarte, Αντιπρόεδρο του τμήματος, Material Design της Google

Οι Διευθυντές Κυβερνητικής θα είναι υπεύθυνοι για το δημιουργικό όραμα και την αυτόνομη εκτέλεσή άκρως προσωποποιημένων υπηρεσιών media. Ρόλος τους θα είναι η εκμάθηση των cyborg art directors και των ρομποτικών οπτικών σχεδιαστών να απεικονίζουν την ξεχωριστή οπτική γλώσσα της κάθε μάρκας. Με άλλα λόγια θα παράσχουν δημιουργική καθοδήγηση στις μηχανές τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι υπεύθυνες για την εικόνα και ταυτότητα μιας εταιρείας, την εποχή που οι μηχανές θα λαμβάνουν αποφάσεις αισθητικής φύσεως -σε πέντε χρόνια, ίσως, ξεκινώντας από σήμερα.

Διευθυντής υπηρεσιών VIP

Προτάθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας Lunar


Οι εταιρείες λιανικής, δαμάζοντας την δύναμη των data, θα είναι σε θέση να ξεχωρίζουν τους καλύτερους, πολυτιμότερους πελάτες τους, παρέχοντάς τους περισσότερα προνόμια απ' την μεγάλη μάζα των καταναλωτών με τρόπο παρόμοιο αυτού των αεροπορικών εταιρειών και των πιστωτικών καρτών. Οι έξυπνοι έμποροι θα ρίξουν το ενδιαφέρον τους στους VIP πελάτες σχεδιάζοντας γι' αυτούς αποκλειστικά προϊόντα και υπηρεσίες που θα ταιριάζουν στο προσωπικό τους γούστο.

Σχεδιαστής Αλληλεπιδράσεων Ενσωμάτωσης

Προτάθηκε από τον Matt Schoenholz, επικεφαλής design στην εταιρεία Teague

Μετά από 30 χρόνια κυριαρχίας των οθονών, το design μεταφέρεται σε χώρους που δεν περιορίζονται από ένα πάνελ. Αυτό δημιουργεί νέα μοντέλα αλληλεπίδρασης τα οποία θα απαιτούν εξειδικευμένους designers για να επικεντρωθούν στο κομμάτι της ενσωμάτωσης τους σε νέα περιβάλλοντα όπως αυτό της εικονικής / επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτοί οι designers θα δανείζονται πρακτικές και αρχές από συγγενείς επιστήμες όπως ο βιομηχανικός σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική αφού τα νέα αυτά μοντέλα αλληλεπίδρασης έχουν ως καμβά τους το φυσικό περιβάλλον. Ο νέος αυτός ρόλος θα πρέπει να έχει ισχυρή, σφαιρική αντίληψη του (κάθε) χώρου ώστε η ενσωμάτωση του design να εναρμονίζεται με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου.

Fusionist

Προτάθηκε από την Asta Roseway, επικεφαλής τμήματος ερευνητικού design στην Microsoft Research

Καθώς η τεχνολογία μετασχηματίζεται και παίρνει νέες μορφές, υφές, μεγέθη και συνθέσεις καθώς ενσωματώνεται στα πιο απίθανα μέρη της ζωής μας, γεννάται η ανάγκη επαγγελματιών με οξυμένη την ικανότητα της σύνθεσης που θα έχουν άποψη και θα είναι αποτελεσματικοί σε παραπάνω από μια ειδικότητες. Αυτοί θα είναι οι λεγόμενοι Fusionists, δηλαδή δημιουργικοί  που θα κληθούν να συγχωνεύσουν ειδικότητες φαινομενικά διαφορετικές μεταξύ τους, με γνώμονα το design. Ήδη παρατηρούνται περιπτώσεις όπου ένας καλλιτέχνης κι ένας βιολόγος καλλούνται να λύσουν μαζί το ίδιο πρόβλημα. O ρόλος του Fusionist, θα είναι να επιβλέπει και να καθοδηγεί δημιουργικά παρόμοια, φαινομενικά "αταίριαστα" ζεύγη.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Σχεδιαστής Ανθρωπίνων Οργάνων

Προτάθηκε από τον Gadi Amit, ιδρυτή της εταιρείας New Deal Design

Η προοπτική των τεχνητά κατασκευασμένων ανθρωπίνων οργάνων πλησιάζει μέρα με την ημέρα. Ποιος όμως θα αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει αυτά τα όργανα στους τελικούς χρήστες τους; Οι σχεδιαστές ανθρωπίνων οργάνων, μια ειδικότητα που θα κάνει την εμφάνισή της αργά ή γρήγορα, θα είναι γνώστες σχεδιασμού, λογισμικών και γνώστες της εμβιομηχανικής ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να προσαρμόζουν προσωποποιημένα τεχνητά όργανα ή μέλη σε όσους τα χρειάζονται.

Σχεδιαστής Ευφυών Συστημάτων

Προτάθηκε από τον John Rousseau, executive director της εταιρείας Artefact

Ο συγκεκριμένος τύπος designer, δεν ανήκει σε αυτούς που σχεδιάζουν προϊόντα ή αντικείμενα αλλά τα ίδια τα συστήματα που παρέχουν λύσεις σε ζητήματα αισθητικής φύσεως. Αυτή η ειδικότητα, θα εργάζεται ως μέρος ενός δικτύου εξειδικευμένων επαγγελματιών που θα παράγουν μια ολόκληρη αισθητική γλώσσα, εν εξελίξει. Μια γλώσσα που θα αποτελεί την πρώτη ύλη των συμβατικών designer, καλλιτεχνών και technologists.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Παρεμβατιστές

Προτάθηκε από την Ashlea Powell, διευθύντρια παραρτήματος Νέας Υόρκης, εταιρεία Ideo

Καθώς οι οργανισμοί και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γίνονται μέρος ενός πολύπλοκου δικτύου, και περίπλοκων διαδικασιών, γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να κάνουν κτήμα τους νέες ιδέες που θα τις οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Το έργο των Παρεμβατιστών δημιουργικών είναι να σχεδιάζουν επικοινωνιακές πρακτικές που να δημιουργούν μια "μετασχηματιστική ενσυναίσθηση" ή να λήγουν αντιπαραθέσεις. Αυτοί οι designers θα διαθέτουν σπουδές στην οργανωσιακή ψυχολογία και θα θεωρούνται ειδήμονες στο να εγείρουν δημιουργικές συζητήσεις, και να έρχονται αντιμέτωποι με ασυνήθιστα ερωτήματα.

 

Σχεδιαστές συστημάτων εκμάθησης μηχανών και τεχνητής νοημοσύνης

Προτάθηκε από τον Aaron Shapiro, CEO της εταιρείας Huge

 

Ρόλος της εν λόγω ειδικότητας είναι να χτίζει μοντέλα διαχείρισης δεδομένων και αλγορίθμους που θα επιτρέπουν σε εταιρείες να δημιουργούν προϊνόντα τεχνητής νοημοσύνης. Προϊόντα που θα είναι προετοιμασμένα να εξυπηρετήσουν κάθε πιθανή ανάγκη ενός χρήστη, πριν ακόμα αυτή δημιουργηθεί και πριν ακόμα τους ζητηθεί. Τα data, το design και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν το επόμενο σημείο σταθμό των ψηφιακών εμπειριών και όπως φαίνεται, τα "εξυπνότερα" και πιο ευπροσάρμοστα προϊόντα και υπηρεσίες θα είναι οι κερδισμένοι του παιχνιδιού.

 

Διευθυντές Προγράμματος

Προτάθηκε από τον Dave Miller, υπεύθυνο προσλήψεων της εταιρείας Artefact

 

Πρόκειται για το αντίστοιχο ρόλο ενός product manager, προσαρμοσμένο στο περιβάλλον και τις συνθήκες μιας εταιρείας σχεδιασμού. Αυτή η ειδικότητα αφορά σε άτομα που γνωρίζουν business στρατηγικές και κατανοούν πλήρως τα "ποιος", "τι" και "γιατί" πίσω από κάθε δημιουργικό έργο αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουν την ουσία του να είσαι designer και developer. Συνήθως διαθέτουν σπουδές design.

 

Σχεδιαστές 3D σε πραγματικό χρόνο

Προτάθηκε από τον Dave Miller, υπεύθυνο προσλήψεων της εταιρείας Artefact

Οι τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκονται στην αιχμή των τεχνολογικών και σχεδιαστικών αναζητήσεων. Θα υπάρξει λοιπόν συνένωση των ειδικοτήτων σχεδιαστών videogames και σχεδιαστών αλληλεπίδρασης. Γι' αυτό το λόγο κάθε ομάδα σχεδιαστών που θα κληθεί να σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, θα βρεθεί στην ανάγκη πρόσληψης ενός 3D Designer. Οι σχεδιαστές αυτοί θα είναι οι πρωτοπόροι του μέλλοντος αφού θα κληθούν να παντρέψουν πολλές ειδικότητες για να λύσουν πολύπλοκα ζητήματα διάδρασης σε νέα περιβάλλοντα.

Σχεδιαστές Εξομοιώσεων

Προτάθηκε από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Artefact, Rob Girling

Ο "σχεδιαστής sim" - δηλαδή εξομοιώσεων - θα είναι αυτός που θα συγκεντρώνει και θα συνθέτει στοιχεία πελατών, μοντέλα συμπεριφορών καθώς και στατιστικά μοντέλα βάσει των οποίων θα δημιουργούνται σενάρια που θα είναι σε θέση να προβλέπουν μελλοντικές συμπεριφορές των καταναλωτών/πελατών. Με αυτό τον τρόπο μελλοντικά προϊόντα, διαφημιστικές καμπάνιες, λογισμικά, και υπηρεσίες θα μπορούν να τεσταριστούν με προσομοιωμένες συμπεριφορές, πριν καν κυκλοφορήσουν ευρέως. Παρόλα αυτά είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορούν αυτά τα σενάρια προσομοίωσης να υποκαταστήσουν την συνομιλία με πραγματικούς καταναλωτές.

Ποιοι γραφίστες θα επιβιώσουν στο εγγύς μέλλον: οι ειδικότητες που θα αντέξουν στη ραγδαία ψηφιακή επέλαση Facebook Twitter

Σχεδιαστές νανοτεχνολογίας, μοριακοί βιολόγοι

Προτάθηκε από τον Carl Bass, CEO της εταιρείας Autodesk

 

Σε πέντε έως δέκα χρόνια οι σημερινές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου θα θεωρούνται "βάρβαρες". Η χημειοθεραπεία καταστρέφει πολλών ειδών κύτταρα στον ανθρώπινο οργανισμό εκτός των καρκινικών. Ήδη βρισκόμαστε σε μια πορεία δημιουργίας προσωποποιημένων φαρμάκων και σε μια περίοδο πέντε ετών από σήμερα οι μοριακοί βιολόγοι θα σχεδιάζουν θεραπείες που θα σχετίζονται με το DNA του κάθε ασθενή. Αυτά τα φάρμακα θα σχεδιάζονται με εξειδικευμένα λογισμικά και θα εκτυπώνονται τρισδιάστατα από βιολογικούς 3D printers.

 

Οδηγός της Uber

Προτάθηκε από τον συνιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Artefact, Gavin Kelly

Το τελικό στάδιο, όταν πλέον η Τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει καλύψει κάθε πιθανή ειδικότητα στο Design.

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια