Οι μηχανές του Geoffroy de Crécy θα δουλεύουν για πάντα σε αυτά τα υπνωτικά gifs

0

Ο Γάλλος εικονογράφος Geoffroy de Crécy είχε βαρεθεί τις ακίνητες εικόνες τις οποίες δημιουργούσε καθημερινά δουλεύοντας στη βιομηχανία των video games. «Ήθελα να φτιάξω κάτι εντελώς διαφορετικό από την αισθητική των CG animated shorts που έκανα μέχρι τότε», εξηγεί ο ίδιος. Η προϋπηρεσία του στο animation τον έκανε να νοιώθει ότι κάτι λείπει από τα illustrations και έτσι είχε μια καταπληκτική ιδέα: Να κατασκευάσει κινούμενα illustrations.

Ο τρόπος που σκέφτηκε για να συνδυάσει αυτές τις δύο διαφορετικές μορφές, ήταν να κατασκευάσει loops από καθημερινά αλλά και ασυνήθιστα αντικείμενα με την ανθρώπινη παρουσία να απουσιάζει εντελώς. Όσο και να φαίνεται απίθανο πηγή έμπνευσής του είναι η φωτογραφία. «Καλλιτέχνες όπως ο William Eggleston και ο Stephen Shore με συναρπάζουν με τις εικόνες τους από ασυνήθιστους τόπους και αντικείμενα χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρουσίας. Και όμως οι φωτογραφίες τους σηματοδοτούν την εποχή τους και είναι μια ισχυρή μαρτυρία της».

Καλλιτέχνες όπως ο William Eggleston και ο Stephen Shore με συναρπάζουν με τις εικόνες τους από ασυνήθιστους τόπους και αντικείμενα χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρουσίας. Και όμως οι φωτογραφίες τους σηματοδοτούν την εποχή τους και είναι μια ισχυρή μαρτυρία της

Ο καλλιτέχνης δουλεύει κατευθείαν σε 3D software αποφεύγοντας εντελώς τα προσχέδια σε χαρτί. Αρχικά σχεδιάζει τα αντικείμενα του και μετά πειραματίζεται με τις γωνίες και τα πλαίσια ενώ στο τέλος επιλέγει τα χρώματα και τους φωτισμούς. Το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι μηχανές που δουλεύουν σε αέναα loops χωρίς την ανάγκη του ανθρώπινου παράγοντα. Ίσως τελικά οι μηχανές να μην μας χρειάζονται και τόσο πολύ όντως.

Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις δημιουργίες του Geoffroy de Crécy. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δουλειά του εδώ.

Geoffroy de Crécy

Geoffroy de Crécy

Geoffroy de Crécy

 Geoffroy de Crécy

 

 The tap, Geoffroy de Crécy

 

Shuttle, Geoffroy de Crécy

 

Geoffroy de Crécy

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

ADM 2025: The Urban Issue / Ανδρέας Κούρκουλας: «Η μεγάλη απειλή είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ξενοδοχείο»

Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, ζει στον Λυκαβηττό. Από την απόρριψη του κατεστημένου και την πίστη στη χωρική εμπειρία έως τις προκλήσεις της Αθήνας και το μέλλον των νέων δημιουργών, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας μιλά με πάθος για την ουσία, τις ευκαιρίες και τις πληγές της σύγχρονης πόλης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
O Φασιανός στο Svenskt Tenn: Πώς βρέθηκε ο Έλληνας ζωγράφος στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Design / Πώς βρέθηκε ο Φασιανός στο πιο exclusive Σκανδιναβικό brand;

Μια αναπάντεχη πρόταση κατέληξε σε μια έκθεση στο Svenskt Tenn, τον «βασιλιά» του Σκανδιναβικού design, που τιμά τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη. Εκεί, κάτω από την ίδια στέγη, τα έργα του συνομιλούν με αυτά του Γιόζεφ Φρανκ, υμνώντας τη χαρά της ζωής.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

ADM 2025: The Urban Issue / Concrete Aesthetic: Γιατί βλέπουμε τόσο γκρι στην Αθήνα;

Το εμφανές σκυρόδεμα και οι γκρι τόνοι επανέρχονται στον αθηναϊκό αστικό ιστό, μεταφέροντας μαζί τους ένα φορτίο αισθητικής ιστορίας, κοινωνικών μετατοπίσεων και ψηφιακής επιρροής. Από τον μπρουταλισμό στην εποχή των hashtags, πότε η χρήση του γκρι είναι ζήτημα λειτουργίας, πότε συνήθειας και πότε συνειδητής εικόνας για το τι σημαίνει σύγχρονο;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

ADM 2025: The Urban Issue / Μια «πράσινη» Αθήνα ως ερώτηση. Ας δούμε το κενό αλλιώς.

Μπορούμε να δούμε την Αθήνα ως ένα δίκτυο με «πάρκα», συνεπή όμως απέναντι στη φύση και στην ουσία της πόλης; Πολύ περισσότερο από ένα βιβλίο, το «Για το “αττικό τοπίο” σήμερα» του Δημήτρη Φιλιππίδη είναι μια πηγή έμπνευσης που μας δίνει μια άλλη οπτική για την πόλη και το πράσινό της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

ADM 2025: The Urban Issue / Συνθετική ακρίβεια και χωρική ενσωμάτωση στο αστικό τοπίο

Με σεβασμό στον χαρακτήρα του κάθε τόπου και μακριά από την τυποποίηση, το γραφείο gnb architects προτείνει συνθέσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη μορφολογική καθαρότητα, τη λειτουργική πληρότητα και την κατασκευαστική ακρίβεια. Η διαρκής αναζήτηση για μια νέα, αυθεντική αφήγηση καθιστά το έργο τους σύγχρονο και βαθιά συνδεδεμένο με τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR
«Η Σταδίου χρειάζεται την αναγέννηση»

ADM 2025: The Urban Issue / «Η Σταδίου χρειάζεται την αναγέννηση»

Καθώς η Στοά Αρσακείου αναδύεται ξανά μετά από χρόνια εγκατάλειψης, ο Θωμάς Αμαργιανός, principal architect του γραφείου BETAPLAN, εξηγεί πώς εντάσσεται αυτό το έργο αποκατάστασης σε μια ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον του ιστορικού κέντρου της πόλης.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΑΝΑΗ ΜΑΚΡΗ
Η αρχιτεκτονική συναντά τη λειτουργία και το μέτρο

ADM 2025: The Urban Issue / Η αρχιτεκτονική συναντά τη λειτουργία και το μέτρο

Με σύγχρονα εργαλεία, καθαρές συνθετικές αρχές και βαθιά γνώση του εργοταξίου, το γραφείο LKMK architects αποτυπώνει έναν αρχιτεκτονικό λόγο που ισορροπεί μεταξύ δημιουργικότητας και τεχνικής ακρίβειας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR
Η συλλογική ευφυΐα στην υπηρεσία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

ADM 2025: The Urban Issue / Η συλλογική ευφυΐα στην υπηρεσία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού

Με έδρα την Αθήνα και έργα σε όλη την Ελλάδα, το αρχιτεκτονικό γραφείο The Hive Architects χτίζει ένα δημιουργικό μοντέλο συνεργασίας που αντλεί έμπνευση από τη συλλογικότητα, την τοπική ταυτότητα και τη σύγχρονη καθημερινή ζωή.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ARCHISEARCH.GR