Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
24.11.2017
No Rocks: Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Γλυφάδα ενσωματώνει το...
DESIGN

No Rocks: Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Γλυφάδα ενσωματώνει το κυκλαδίτικο στοιχείο

Η αρχιτέκτων Ναταλία Κοκοσαλάκη κλήθηκε να δημιουργήσει μια ελεύθερη προσαρμογή του νησιωτικού στιλ σε αστικό περιβάλλον

No Rocks: Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στη Γλυφάδα ενσωματώνει το κυκλαδίτικο στοιχείο

 

 

Το συγκεκριμένο οροφοδιαμέρισμα στη Γλυφάδα παρότι στεγάζεται σε νεόδμητη πολυκατοικία, ζητήθηκε να ανακαινιστεί από τον ξένο ιδιοκτήτη του με σκοπό να αποκτήσει ένα νέο χαρακτήρα, επηρεασμένο από τη φωτεινότητα, λιτότητα και μοναδικότητα των ελληνικών κυκλαδίτικων νησιών με μια πιο ελεύθερη προσαρμογή στο αστικό περιβάλλον που ανήκει. 


Το πρότζεκτ ανέλαβε η γνωστή αρχιτέκτων Ναταλία Κοκοσαλάκη του Natkoko Studio κάνοντας επεμβάσεις στον χώρο με βασική αρχή την ενοποίηση των χώρων και την απλοποίηση της κίνησης σε αυτούς με το φως να ρέει ανεμπόδιστα. Η έντονη παρουσία του λευκού, η διακριτική παρουσίαση του γαλάζιου, έντονη γεωμετρία στα πλακίδια και τα στρατηγικά τοποθετημένα στοιχεία από φυσικό παλαιωμένο ξύλο επιτρέπουν την αναφορά στα ελληνικά νησιά.


Οι βασικές τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του ήταν η ενοποίηση του κεντρικού υπνοδωματίου με το λουτρό, η οποία αυτομάτως μετέτρεψε τους δύο αυτούς συμβατικούς και στενάχωρους χώρους σε ένα ενιαίο σύνολο, σαφώς πιο άνετο, ευρύχωρο και ευήλιο. Ο καινούργιος ενιαίος χώρος διχοτομείται τώρα από συρόμενα ξύλινα πάνελς με γυαλί αμμοβολής, ώστε το φως να διαχέεται ελεύθερα σε υπνοδωμάτιο και λουτρό χωρίς να υπάρχει άμεση οπτική επαφή.

 

 
 


Επιπλέον, ο χώρος της κουζίνας αναδιατάχθηκε, απλοποιήθηκε και ενοποιήθηκε με αυτόν του σαλονιού-τραπεζαρίας βελτιώνοντας σημαντικά την λειτουργικότητα και αισθητική των τριών αυτών κύριων χώρων. Μια σημαντική επέμβαση στον χώρο αυτό ήταν η επίστρωση τσιμεντοκονιας καλύπτοντας τα διαφορετικά πλακίδια που προϋπήρχαν. Το τζάκι μεταφέρθηκε και ξανασχεδιάστηκε με βάση την φιλοσοφία της κυκλαδίτικης γεωμετρίας με σκαλοπάτια, χτιστά στοιχειά και εσοχές με λεπτομέρειες από παλαιωμένο ξύλο. Τέλος, το σκούρο ξύλινο δάπεδο, τα έπιπλα και στοιχειά από υλικά όπως ψάθα, πλεκτό ύφασμα και κεραμικά προσδίδουν στο χώρο μία φολκλόρ νότα και ένα ανάλαφρο ανεπίδεκτο στιλ.


Έτσι, ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα μοντέρνα και παραδοσιακή συνδιάλεξη αλλιώτικων στοιχείων, ενσωματωμένες στη σύγχρονη πόλη χωρίς όμως να γίνεται μια στεγνή μεταφορά της ελληνικής επαρχίας στο αστικό περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Natkoko Studio

Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο εργαστήρι Δημοσιογραφίας και εργάστηκε σε διάφορα μέσα πριν επιστρέψει στην Αθήνα όπου και ανέλαβε την αρχισυνταξία τoυ LIFO.gr.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VIDEOS/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ