Απεργία την Πρωτομαγιά

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Λούλα

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το έργο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, η πολιτική πορνογραφία αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, ξεκινάει νέο κύκλο παραστάσεων. Ο κόσμος της Λούλας, μέσα από την πορνογραφία, το χιούμορ, το noir και το θρίλερ, αποκαλύπτεται ως μελέτη μιας γενιάς που αναγνωρίζει και παλεύει με τον αυτισμό της προκειμένου να φτάσει στην ενηλικίωσή της.
26/3-24/4, Παρ. & Σάβ. 21:15, Κυρ. 19:00, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, είσοδος: €5-12.

ΠΑΡΤΙ

mash. by Take Over

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η ομάδα του Take Over, λίγους μήνες μετά το επιτυχημένο της πάρτι, παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη δράση της, το mash. EXPANDING THE ATHENS LIVE SOUND. Μια δράση όπου καλλιτέχνες του δρόμου αναμειγνύουν τις μουσικές τους ταυτότητες με αναγνωρισμένα αθηναϊκά συγκροτήματα και πειραματίζονται κάνοντας συνδυασμούς διαφορετικών ειδών, αναπάντεχα ταιριάσματα και επιμελημένους αυθορμητισμούς.
26/3, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος: €6.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

RPT meets Athens

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Με αφετηρία το Nancy της Γαλλίας, η κολεκτίβα RPT (Reaction Power Trio) διοργανώνει το φεστιβάλ που εξερευνά τον αυτοσχεδιασμό, την performance, την πειραματική μουσική, το hard listening, τον θόρυβο και άλλα μη κατηγοριοποιήσιμα live actions: video, sound installations, κολάζ, κείμενα, games, noise, drone, math-rock, παραδοσιακή μουσική, hardcore, folk, grind, free-jazz.
24/3-26/3, 21:00, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ

Kalypso (Volume I)

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου αποτελεί μέρος μιας συνεχούς ιδιοσυγκρασιακής τοπολογικής μελέτης πάνω σε δύο συγκεκριμένες τοποθεσίες με συνδεόμενα στοιχεία αλλά πυρηνικά διαφορετικό χαρακτήρα. Το γλυπτικό έργο της καλλιτέχνιδας αναφέρεται στην αρχιτεκτονική, καθώς και στον σημασιολογικό χαρακτήρα συγκεκριμένων τοποθεσιών, για μια μακρά διάρκεια ετών.
19/3-20/4, Τετ. 16:00-20:00, Σαβ. 13:00-17:00, Radio ATHENES, Πετράκη 15, Σύνταγμα, είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΤΙ

Revolt!: Eli Verveine w/ K.atou

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Oι fans της house και techno θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το φαινόμενο Eli Verveine σε ένα από τα πιο ξεχωριστά Revolt! Parties. Την Ελβετή DJ και παραγωγό θα συνοδεύσει στα decks η resident του Revolt!, K.atou. Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο η Eli μιξάρει σπάνιους house και techno δίσκους, αλλά κυρίως το ταλέντο στο να λέει τη δική της ιστορία μέσω της μουσικής με ροή και ενέργεια, έχτισαν τη φήμη γύρω από το όνομά της.
24/3, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €8.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Sleepin Pillow

Το πρωτοποριακό εξαμελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, μία από τις καλύτερες psych rock μπάντες της χώρας, θα βρίσκεται στην Αθήνα για ένα ξεχωριστό live. Με post rock ήχους με αναπάντεχους συνδυασμούς παραδοσιακών ελληνικών και ανατολίτικων ρυθμών και μιας χαοτικής ηλεκτρονικής θύελλας. Η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλουτίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα τη live εμπειρία.
25/4, 21:00, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, είσοδος: €10-12.

ΕΚΘΕΣΗ

Thomas Hope. Σχέδια της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη από την πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και, πιο συγκεκριμένα, τοπογραφικά σχεδιαγράμματα και διπλωτά πανοράματα της Κωνσταντινούπολης, επιμέρους απόψεις από διάφορες γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, μνημεία, ναούς, οθωμανικά παλάτια, αίθουσες του Σεραγιού, πύλες, τζαμιά, ταφικά μνημεία, υπαίθριες κρήνες, πύλες.
24/3-25/9, Πεμ.-Κυρ. 9:00 - 17:00, Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, Διπύλου 12, Αθήνα, είσοδος: €5-7.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ζωη γιορτή

H ομάδα Νέα Γουινέα διοργανώνει ένα διήμερο φεστιβάλ για την οικιακή οικονομία της αυτάρκειας, που περιλαμβάνει έκθεση και πώληση οικολογικών προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια: βιολογική καλλιέργεια και μεταποίηση καπνού, εργαστήριο μεταποίησης τροφής, θρεπτική αξία του χαρουπιού και παρασκευή της χαρουπομερέντας. Παραγωγοί και μεταποιητές θα μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε τρέχοντα κοινωνικά-οικολογικά ζητήματα.
26/3, 13:00-00:00, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κτίριο «Μηχανουργείο», Πειραιώς 100, είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΘΕΣΗ


Ήρωες στα σκουπίδια

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ο Μιχάλης Μανουσάκης παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ήρωες στα σκουπίδια» με κεντρικό θέμα το παιδί και το παιχνίδι. Μέσα από ενθυμήματα σχολικής περιόδου (ήρωες, παιχνίδια, έντυπα ντοκουμέντα, παραμύθια και τραγούδια) επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει αντίστοιχες επετείους από το παρελθόν. Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί και ομιλία του Μιχάλη Μανουσάκη με ανάγνωση παραμυθιού από τη Γιώτα Φέστα και τραγούδι από τη Σαββίνα Γιαννάτου.
24/3- 8/4, Τρ. -Παρ. 12:00-20:00, Σάβ. 11:00-15:00, εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ρέντη, είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΤΙ

Audiorama 3 year anniversary

Το Audiorama γιορτάζει τρία χρόνια στα μουσικά δρώμενα με ένα πάρτι το Σάββατο 26 Μαρτίου. Τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, οι residents του six d.o.g.s Lee Burton και BODJ και η Nerize αναλαμβάνουν τη μουσική πίσω από τα decks σε ένα πάρτι που ξεκινάει τα μεσάνυχτα και τελειώνει το πρωί.
Lee Burton + BODJ w/ Nerize, 26/3, μετά τα μεσάνυχτα, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, είσοδος: €5.

ΠΑΡΤΙ

Frenic

Ένας από τους πιο δημοφιλείς DJs και παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte στις 24 Μαρτίου. Η μουσική του πορεία ξεκινά τη δεκαετία του '90, όταν δημιουργεί beats για hip hop MCs, και συνεχίζεται με συνεργασίες με ονόματα της βρετανικής hip hop σκηνής και κομμάτια όπως τα «Alright» και «Things get better», που πρόκειται να παίξει και στην εμφάνισή του στην Αθήνα.
24/3, 22:30, Gazarte, Roof Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, είσοδος: €10.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Johnny Carbonaras

Surf και ψυχεδελικοί ήχοι από τους Johnny Carbonaras, που θα καταλάβουν τη σκηνή του Ρομάντσο. Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη πήρε το όνομά του από ένα κουβάρι μπερδεμένα καλώδια, δημιουργήθηκε το 2003 και έχει κυκλοφορήσει ένα LP, ενώ στις 27 Μαρτίου θα εμφανιστεί ζωντανά στην Αθήνα.
27/3, 21:00, Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, είσοδος: €5.

ΕΚΘΕΣΗ

Απαξία/Αξία/Υπεραξία

14 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Έξι εικαστικοί εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τους όρους διεξαγωγής της καλλιτεχνικής παραγωγής και την αξία των έργων τέχνης στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής και πολιτιστικής κρίσης. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Βασίλης Βλασταράς, Μάρθα Δημητροπούλου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Βασίλης Μπαλάσκας, Ανδρέας Σάββα και Έφη Σπύρου.
31/3-25/6, Τρ.-Παρ. 10:00-17:00, Σάβ. 10:00-15:00, Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης-iset, Βαλαωρίτου 9Α.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Velvet Room

Τα Όρη και η Yorgia Karidi παίζουν ζωντανά στο στούντιο των Callas, ενώ ακολουθεί DJ set από τους DJ Lurie, Blue Lagoon και Σtella.
26/3, 21:30, Velvet Room, Μιλτιάδου 17, Μοναστηράκι, 4ος όροφος, είσοδος: €3.

Culture
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.