10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
Το ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη «Obscuro Barroco»
0

Ένα ζευγάρι, ένας διάσημος μουσικός και η σύζυγός του, σε μια σχέση που ισορροπεί ανάμεσα στην ερωτική διαστροφή και στην υψηλή τέχνη

Τέχνη και διαστροφή | The Artist & The Pervert (Καλειδοσκόπιο)

Μπέατρις Μπεν | Beatrice Behn

Γερμανία, ΗΠΑ 2017, Έγχρωμο 96'

Ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χάας είναι ίσως ο πιο σημαντικός εν ζωή συνθέτης συμφωνικής μουσικής και απόγονος μιας οικογένειας ναζιστών.

Η γυναίκα του, με την οποία γνωρίστηκαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας γνωριμιών «ΟkCupid», είναι Αφροαμερικανίδα και εκπαιδεύτρια του σεξ, με ειδίκευση στα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια. Ο έρωτάς τους είναι ένα ανοιχτό, πλην αμφιλεγόμενο παιχνίδι ρόλων ανάμεσα σ' έναν λευκό αφέντη και μια μαύρη σκλάβα.

Αυτή η ριζοσπαστική ταινία καταγράφει τις ζωές τους που κινούνται ανάμεσα στη διαστροφή και στην τέχνη, τον έρωτα και τον ριζοσπαστικό αυτοπροσδιορισμό.

 

Ένα ντοκιμαντέρ για το μεγαλείο της ιταλικής γαστρονομίας που σίγουρα θα σας... ανοίξει την όρεξη

Φαγητό στο χέρι | Food on the go (Food vs. Food)

Μερσέντες Κόρντομπα | Mercedes Cordova

Ιταλία, Αργεντινή 2017, Έγχρωμο 66'

Πώς μπορεί να επιβιώσει η ιταλική γαστρονομία πέρα από τα σύνορα της χώρας και πώς μεταφράζεται αυτή η κουλτούρα των επίγειων απολαύσεων σε περιβάλλοντα στα οποία σπανίζουν οι καλές πρώτες ύλες και οι άνθρωποι αγνοούν τη σημασία του τραπεζιού ως κοινωνικού χώρου ή δεν σκέφτονται τι τρώνε;

Ένα άκρως ορεκτικό ντοκιμαντέρ για την ιταλική διασπορά και τη μαγειρική της κληρονομιά που μπορεί να κρατήσει την ίδια γεύση ακόμη κι όταν περνάει τον Ατλαντικό.

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
Food on the go (Food vs. Food)

Ένα κορίτσι γίνεται αγόρι, ο Κόμπι. Και η οικογένειά του μαθαίνει σιγά-σιγά να ζει με αυτό. Μια ιστορία γεμάτη θάρρος και ανθρωπιά.

Κόμπι | Coby (Ανθρώπινα Δικαιώματα)

Κρίστιαν Ζόντερεγκερ | Christian Sonderegger

Γαλλία 2017, Έγχρωμο 77'

Σ' ένα μικρό χωριό της αμερικανικής ενδοχώρας, όπου το χιόνι καλύπτει τα ίχνη των ανθρώπων, μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει να αλλάξει φύλο.

Καθώς η Σουζάνα μεταμορφώνεται σε Τζέικομπ («Κόμπι»), η κάμερα καταγράφει την αλλαγή στο σώμα και, κυρίως, στην ψυχή ενός ατόμου και μιας οικογένειας σε μετάβαση.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον πατέρα του ίδιου του Κόμπι, «η αλλαγή έχει συνέπειες, το ίδιο και η στασιμότητα».

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
Στο «Κόμπι» παρακολουθούμε μια νεαρή γυναίκα που αποφασίζει να αλλάξει φύλο.

Η θρυλική Γαλλίδα σκηνοθέτις Ανιές Βαρντά επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα ντοκιμαντέρ που συμπυκνώνει όλη τη χαρά της ζωής και θα ανοίξει την αυλαία του 20ού Φεστιβάλ ως μέρος του αφιερώματος που παρουσιάζει η φετινή διοργάνωση στο έργο της δημιουργού

Πρόσωπα & Ιστορίες | Faces Places (Ταινία έναρξης - αφιέρωμα Ανιές Βαρντά)

Ανιές Βαρντά & JR | Agnès Varda & JR

Γαλλία 2017, Έγχρωμο 89' | France 2017, Color 89'

Μια ευτυχής συνεργασία ανάμεσα στη «γιαγιά» της nouvelle vague και τον 33χρονο εικαστικό καλλιτέχνη JR, η οποία ξεκινά από ένα φωτογραφικό πρότζεκτ-οδοιπορικό στα χωριά της Γαλλίας και καταλήγει σ' έναν ύμνο για το αποτύπωμα που αφήνουν οι πιο απρόβλεπτες συναντήσεις, τη φιλία που έχει για θεμέλιο ένα κοινό λοξό βλέμμα στον κόσμο, τους ανθρώπους που κάνουν τους τόπους και τους τόπους που κρύβονται στους ανθρώπους, για την ομορφιά του εφήμερου και την αιωνιότητα της μνήμης.

 

Ένα αφιέρωμα επαναστατικό που φέρνει τα πάνω κάτω: «Το '68 πέρα από το '68» παρουσιάζει ντοκιμαντέρ που επιστρέφουν στο κρίσιμο έτος 1968 και αποκαλύπτουν ελάχιστα γνωστές εξεγέρσεις ανά τον κόσμο.

Στο έντονο παρόν | In The Intense Now (Αφιέρωμα «Το '68 πέρα από το '68»)

Ζουάου Μορέιρα Σάλες | João Moreira Salles

Βραζιλία 2017, Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο 127'

Δεμένα με το νήμα μιας πρωτοπρόσωπης αφήγησης, πλάνα από τον Μάη του '68 στη Γαλλία, την Άνοιξη της Πράγας και τον απόηχο των διαδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (στο Ρίο ντε Τζανέιρο) διαπλέκονται αρμονικά με πλάνα από την κάμερα της μητέρας του σκηνοθέτη που βρέθηκε ως τουρίστρια στην Κίνα τη χρονιά της Πολιτιστικής Επανάστασης.


Ένας στοχασμός πάνω στη φύση των εικόνων ιστορικού περιεχομένου, ο οποίος γεννά μια σειρά ερωτήσεων: ποιος, γιατί και πώς τραβά αυτές τις εικόνες;

Τι αποκαλύπτει το αρχείο από μόνο του, χωρίς παραπομπές στα ιστορικά συμφραζόμενα; Τι είδους εικόνες δημιουργούνται από τον φόβο, τη χαρά ή την αίσθηση του επείγοντος;

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
In The Intense Now

Ζουμ στη ζωή του σπουδαίου κιθαρίστα Έρικ Κλάπτον, μια καλλιτεχνική και προσωπική πορεία άκρως κινηματογραφική

Έρικ Κλάπτον: Ζωή σε δωδεκάμετρο / Eric Clapton: Life in 12 bars (Ενότητα Μουσική)

Λίλι Φίνι Ζάνακ | Lili Fini Zanuck

Ηνωμένο Βασίλειο 2017, Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο 135'

Μια πρωτόγνωρη διαισθητική ματιά στην ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες και τραγουδοποιούς όλων των εποχών, που γίνεται ακόμα πιο έντονη χάρη στην αφήγηση του ίδιου του Έρικ Κλάπτον.

H γνώριμη, εξομολογητική χροιά του μας καθοδηγεί σε σπάνιο υλικό από παρασκήνια και home videos, εμβληματικές και ιδιωτικές φωτογραφίες, χειρόγραφα σημειώματα και ημερολόγια, φανερώνοντας μια βαθιά εσωτερική πάλη ανάμεσα στο ατόφιο ταλέντο του και στην προσωπική τραγωδία, στη φιλοδοξία και στον εθισμό.

 

Η νεά ταινία της Σάρα Ντράιβερ είναι μια αφιέρωση στον επιδραστικό καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά, μια ανατρεπτική προσωπικότητα που έζησε και δημιούργησε στα άκρα. Φέτος, το 20ό ΦΝΘ δίνει carte blanche στην Ντράιβερ που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει αγαπημένες της ταινίες.

Αληθινή έκρηξη: Η ύστερη εφηβεία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά | Boom for real: The late teenage years of Jean-Michel Basquiat

Σάρα Ντράιβερ | Sara Driver

ΗΠΑ 2017, Έγχρωμο 78'

Η κληρονομιά του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, του καλλιτέχνη που συνδέθηκε όσο κανείς με την τέχνη του δρόμου, την αστική περιπλάνηση, το γκράφιτι, τον Γουόρχολ και την άγρια ζωή στη Νέα Υόρκη του '80, κοινωνείται με ευλάβεια από μια σκηνοθέτιδα που κατάγεται από την ίδια καλλιτεχνική σκηνή.

Ένα ερωτικό γράμμα γι' αυτό το «κράμα Μότσαρτ και Ρεμπό» και για μια εποχή ελευθερίας που χάθηκε ανεπιστρεπτί.

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
«Αληθινή έκρηξη»: Η ύστερη εφηβεία του Ζαν Μισέλ Μπασκιά

Ο πρώτος λόγος στις γυναίκες: Δύο κορίτσια με τραυματικό παρελθόν δεν το βάζουν κάτω και αποτελούν παράδειγμα θάρρους.

Ξαδέλφες | Primas (ενότητα Καλειδοσκόπιο)

Λάουρα Μπάρι | Laura Bari

Καναδάς, Αργεντινή 2017, Έγχρωμο 100'

Δύο ξαδέλφες που μεγαλώνουν σε διαφορετικές χώρες περνούν την εφηβεία τους προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα του σκληρού τους παρελθόντος. Εξασκούνται στον χορό, στο θέατρο, στα ακροβατικά, στις οπτικές τέχνες.

Ώσπου να γνωριστούν, το σώμα τους έχει μάθει να εκφράζει όσα εμποδίζει το φράγμα της γλώσσας, ενώ οι δυο τους καταφέρνουν να αντισταθμίζουν την απόγνωση με την ομορφιά.

 

Μεταμορφώσεις, καρναβάλι, σώμα και ταυτότητα: Μια ακραία περιπλάνηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο μέσα από πανέμορφες εικόνες.

Obscuro Barroco (Ελληνικά ντοκιμαντέρ)

Ευαγγελία Κρανιώτη

Γαλλία, Ελλάδα 2018, Έγχρωμο 60'

Ένα ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας και θέμα τη μεταμόρφωση σε μια πόλη των άκρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ταινία αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητά μας μέσα από το φύλο, το καρναβάλι και τις πολιτικές διαμάχες, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την επιθυμία μεταμόρφωσης του σώματος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
Η ταινία αναζητά απαντήσεις για την ταυτότητά μας μέσα από το φύλο.

Οι πιο φανατικές και αξιαγάπητες σινεφίλ αποκαλύπτονται on camera σε ένα ντοκιμαντέρ που θα σας κάνει να λατρέψετε ακόμα περισσότερο το σινεμά.

Οι σινεφίλες | Las Cinephilas (Διεθνές Διαγωνιστικό)

Μαρία Άλβαρες | Marνa Αlvarez

Αργεντινή 2017, Έγχρωμο 74'

Μια πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτις κάνει κοντινό στα κουρασμένα, αλλά φωτεινά πρόσωπα έξι γυναικών προχωρημένης ηλικίας, οι οποίες επισκέπτονται κάθε μέρα κάποια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα στην Ισπανία, στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη.

Ένα τρυφερό ντεμπούτο για την αγέραστη ύλη απ' την οποία πλάθονται τα όνειρα και για το σινεμά ως τελετουργία που καταργεί τη μοναξιά.

 

Γραφειοκρατία στη Σουηδία; Ναι, υπάρχει, και σε αυτό το ντοκιμαντέρ αποτυπώνεται στην πιο ανατρεπτική εκδοχή της.

Ό,τι μας πούνε | As we 're told (Film Forward)

Erik Holmström, Fredrik Wenzel

Σουηδία 2017, Color 28'

Ένας καθηγητής Κοινωνιολογίας εκπονεί μια έρευνα στα γραφεία της πιο μισητής υπηρεσίας του σουηδικού κράτους, ενός δημόσιου πρακτορείου ευρέσεως εργασίας.

Φιλτράροντας τα αποτελέσματα της έρευνας μέσα από ευφάνταστες μεθόδους, π.χ. χρησιμοποιώντας δημιουργικά κούκλες από χαρτόνι, διατυπώνει μια συναρπαστική, κωμική σπουδή για την απέλπιδα προσπάθεια του Δυτικού ανθρώπου να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη γραφειοκρατία.

10+1 προτάσεις του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που αξίζει να προσέξετε Facebook Twitter
As we 're told (Film Forward)
Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

Daily / El Eternauta: Το θρυλικό κόμικ μεταφέρθηκε στο Netflix σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών

«Ο κοσμοναύτης του απείρου» έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές μέρες, σε μια μεταφορά αντάξια του θρύλου που συνοδεύει τόσο το έργο όσο και τον δημιουργό του, ο οποίος βρήκε τραγικό τέλος στα χέρια της αργεντινής χούντας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Πόσο θα τα έσπαγε/γαμάτη θα ήταν μια θρησκεία με θεό τον Νίκολας Κέιτζ»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ / «Αν μοιραστώ μαζί σου την ταινία που αγαπάω, μόνο αγάπη έχω να σου δώσω»

Μυθολογίες / «Φαντάζεστε μια θρησκεία με θεό τον Κέιτζ;»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες της Ναταλίας Σουίφτ

Από το After Hours του Σκορσέζε, που την απελευθέρωσε, μέχρι τη Γλυκιά Συμμορία του Νικολαΐδη, που τη σημάδεψε με τη μουσική της, η ηθοποιός μοιράζεται μια ετερόκλητη κινηματογραφική λίστα.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Οθόνες / Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το ακαταμάχητο ντεμπούτο της Λουίζ Κουρβουαζιέ που σάρωσε εισπρακτικά στη Γαλλία και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περσινό Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.
THE LIFO TEAM
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Στα εννιά μου προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση είχε το λεωφορείο με την Μπλανς Ντιμπουά» / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Μυθολογίες / «Το Λεωφορείο ο πόθος ήταν η πρώτη μου ακατάλληλη ταινία»: Oι 10 αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Ξανθούλη

Η κινηματογραφική λίστα του Έλληνα συγγραφέα είναι συγκινησιακά φορτισμένη και γεμάτη παιδικές αναμνήσεις όπως και τα βιβλία του.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
«I love Lucy»: Οργή, αλκοόλ, χρήμα, ξύλο και απιστίες πίσω από το πιο διάσημο οικογενειακό σόου του κόσμου

Σαν σήμερα / Λουσίλ Μπολ: Η πιο αξιολάτρευτη νοικοκυρά της Αμερικής ήταν μια απάτη

Σαν σήμερα το 1989 πεθαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός Λουσίλ Μπολ, πρωταγωνίστρια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς «I love Lucy». Αν και λατρεύτηκε από εκατομμύρια τηλεθεατές, η πραγματικότητα πίσω από το «Καλύτερο τηλεοπτικό σόου όλων των εποχών» ήταν γεμάτη βία, αλκοόλ και απιστίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Οθόνες / Η «Εκδίκηση των Σιθ» έγινε 20 χρονών και επιστρέφει στους κινηματογράφους

Το κλείσιμο μιας τριλογίας «Star Wars» που λοιδορήθηκε, για να επανεκτιμηθεί μερικώς όταν η νεότερη έπεσε θύμα των γενικευμένων culture wars και των ελάχιστων φιλοδοξιών της, επανεμφανίζεται στα σινεμά με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Daily / Your Friends & Neighbors: Και ο πλούσιος λευκός πενηντάρης έχει ψυχή

Ο Τζον Χαμ υποδύεται τον επιτυχημένο επενδυτή που χάνει ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια του σ΄αυτή την εκλεκτικά διασκεδαστική, κατά τόπους δραματική και συχνά διεισδυτική σάτιρα ηθών της πλουτοκρατικής ελίτ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Μυθολογίες / «Μου αρέσουν οι ιστορίες εκδίκησης στο σινεμά»: Οι 10+1 αγαπημένες ταινίες του Σπύρου Στάβερη

Από το φιλιππινέζικο σινεμά και τον Ζακ Τατί, μέχρι μια ταινία με μαχητές kung-fu που εξεγείρονται ενάντια στη γραφειοκρατία -και μία που τον ώθησε να ζητήσει από τη Marthe Keller να τον κάνει φίλο στο Facebook- η λίστα του φωτογράφου είναι γεμάτη εκπλήξεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ
Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Κωστής Χαραμουντάνης / Κωστής Χαραμουντάνης: «Για να κάνω σινεμά μένω ακόμα στο πατρικό μου»

Ο 31χρονος σκηνοθέτης νιώθει πως ενηλικιώθηκε μαζί με την πρώτη του βραβευμένη ταινία, «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού», κινηματογραφεί τις αναμνήσεις του και είναι μία από τις πιο μεγάλες ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
M. HULOT
«Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Thalia Mavros / «Το γυναικείο σώμα είναι το πρώτο που προσπαθεί να ελέγξει κάθε εξουσία»

Η διεθνώς βραβευμένη παραγωγός και σκηνοθέτις Thalia Mavros μιλά στη LIFO για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η «αυτοκρατορία» του Τραμπ, καθώς και για τη θέση της γυναίκας σε έναν κόσμο που αλλάζει - και όχι προς το καλύτερο.
M. HULOT
«The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Οθόνες / «The last of us» - S02 : Να δεις τι σου 'χω για μετά

Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν της αγαπημένης σειράς του HBO λειτουργεί ως εισαγωγή, συστήνοντας νέους χαρακτήρες, το περιβάλλον της δράσης, τη σχέση των παλιών χαρακτήρων με αυτό αλλά και μεταξύ τους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια ‘σύγχρονη’»

Οθόνες / «Κρίστοφερ Νόλαν, σε εκλιπαρώ, μην κάνεις την Οδύσσεια σύγχρονη»

Ο επιφανής μελετητής του Ομήρου και διευθυντής του New York Times Review of Books, Ντάνιελ Μέντελσον, περιγράφει στην εφημερίδα Telegraph τους τρεις βασικούς κανόνες που ελπίζει να τηρηθούν κατά τη μεταφορά της «Οδύσσειας» στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM
Movies

Οθόνες / Μια ταινία για τον Bloody Hawκ και άλλοι 8 λόγοι για να πάτε σινεμά

Αυτή την εβδομάδα έχουν την τιμητική τους τα κατασκοπικά θρίλερ, παίζει η επανέκδοση του Delicatessen και ένα ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ που δεν απευθύνεται μόνο στο fan base του — όχι άλλο Minecraft.
THE LIFO TEAM
«Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Οθόνες / «Οι περισσότεροι κινηματογράφοι στην Αργεντινή έχουν μετατραπεί σε εκκλησίες ευαγγελιστών»

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Μουσείο της Νύχτας, ο Φερμίν Ελόι Ακόστα αναδεικνύει ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο για τη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ μιλά στη LiFO για την αβεβαιότητα του μέλλοντος του κινηματογράφου στην Αργεντινή και τις πολιτικές αναταράξεις στη χώρα του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ