«Το Δέμα»: Το εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σου κόψει την ανάσα

«Το Δέμα»: Το εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σου κόψει την ανάσα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

 

«Το Δέμα»: Το εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σου κόψει την ανάσα Facebook Twitter

 

Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει να διαβάζουν ψυχολογικά θρίλερ και άλλοι που τους αρέσει να βλέπουν ψυχολογικά θρίλερ.

Ο Sebastian Fitzek είναι ο συγγραφέας που θα αγαπήσουν και οι δύο κατηγορίες. Πολύ απλά γιατί τα βιβλία του διαθέτουν μια άκρως κινηματογραφική πλοκή, που σε παρασύρει σε μια ατμόσφαιρα που ο συγγραφέας ξέρει να δομεί διαφορετικά απ' ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα σε βιβλία του είδους.

Εξάλλου, ο Sebastien Fitzek θεωρείται ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας γράψει περισσότερα από 15 αστυνομικά έργα και έχοντας πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο του μυθιστόρημα «Η θεραπεία» που κυκλοφόρησε το 2006, έγινε αμέσως best seller, δίνοντας το στίγμα ότι τα επόμενα χρόνια ο Fitzek θα απασχολήσει με τα έργα του τη διεθνή λογοτεχνική σκηνή. Μάλιστα, «Η θεραπεία» κατάφερε να εκτοπίσει τον «Κώδικα Ντα Βίντσι», από την πρώτη θέση μένοντας για εβδομάδες στις λίστες με τα ευπώλητα.

Το μυθιστόρημά του «Το Δέμα» (εκδόσεις Διόπτρα), που έχει παραμείνει στην κορυφή της λίστας των best sellers της Γερμανίας για 29 εβδομάδες και έχει τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016, αποτελεί ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που σε κρατάει προσηλωμένο μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας με αστραπιαίες εξελίξεις, που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο κινηματογραφικός χαρακτήρας του βιβλίου δομημένος με ξεχωριστό τρόπο από τον Fitzek, αλλά και η ιδιαίτερη γραφή του, το κάνει να ξεχωρίζει.

Η υπόθεση

Η υπόθεση αφορά μια νεαρή ψυχίατρο που έπεσε θύμα βιασμού και από τότε έχει σταματήσει να βγαίνει από το σπίτι της. Η πρωταγωνίστρια Έμα Στάιν ήταν το τρίτο θύμα ενός ψυχοπαθή, τον οποίον αποκαλούν «ο Κουρέας», και η μοναδική που επιβίωσε της επίθεσής του.

Μέσα στην παράνοιά της βλέπει το πρόσωπο του βιαστή της σε κάθε άντρα που συναντά, νομίζοντας ότι εκείνος την αναζητά για να την σκοτώσει ολοκληρώνοντας το έργο του. Μοναδική της ασφάλεια το μικρό της σπίτι, μέχρι τη στιγμή που ο ταχυδρόμος της παρακαλά να παραλάβει ένα δέμα για τον γείτονά της, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ όσα χρόνια ζει εκεί...

«Το Δέμα» εξετάζει τα όρια του μυαλού μέσα από την τεχνική του Fitzek, όπου κυριαρχεί «η αγωνία στην πιο εκλεπτυσμένη της μορφή», όπως έχει γράψει η Horzu.

Ο Sebastian Fitzek

Όσο για τον ίδιο τον συγγραφέα, μάλλον διαθέτει αρκετή δόση χιούμορ πίσω από τις τρομακτικές του ιστορίες, αφού όπως λέει οι ηθοποιοί που θα ήθελε να τον ενσαρκώσουν σε μια βιογραφική ταινία είναι ο Τομ Κρουζ, ο Τζορτζ Κλούνει ή ο Μπραντ Πιτ, γιατί του μοιάζουν πολύ!

Το μότο του είναι «Ό,τι κάνεις να το παίρνεις στα σοβαρά, αλλά μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά». Και το ανεκπλήρωτο παιδικό του όνειρο; Να μη μεγαλώσει...

Για εμάς που αγαπάμε τα ψυχολογικά θρίλερ, ευτυχώς μεγάλωσε... Και έχει να μας προσφέρει μια σειρά από άκρως εθιστικά βιβλία, με καλοδουλεμένη πλοκή και ιδιαίτερες ανατροπές.

Οι Εκδόσεις Διόπτρα θα κυκλοφορήσουν όλα τα βιβλία του Sebastian Fitzek παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς θρίλερ που θα μας συναρπάσει με τον τρόπο που γράφει, αλλά κυρίως με τον τρόπο που τελειώνει τα έργα του!

«Το Δέμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr/Vivlio/945/711/To-dema/

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM