Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
28.07.2017
Σε ένα διατηρητέο της Χαλκίδας, ένα κατάστημα με τολμηρό σχεδιασμό...
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σε ένα διατηρητέο της Χαλκίδας, ένα κατάστημα με τολμηρό σχεδιασμό και ένα "μυστικό" στην πίσω αυλή

Το 314 Architecture studio μεταμορφώνει το εσωτερικό ενός κτιρίου του μεσοπολέμου με καινοτομία και κοφτερό design

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

Το νέο πρότζεκτ του ελληνικού 314 Architecture studio, έχει ήδη φιλοξενηθεί σε διεθνή ηλεκτρονικά μέσα αρχιτεκτονικής και design, αν και ολοκληρώθηκε πριν από μόλις μερικούς μήνες. Θα μπορούσε να είναι ο χώρος μιας γκαλερί σύγχρονης τέχνης, αλλά είναι ένα κατάστημα οπτικών που αγκαλιάζει αυτή τη φιλοσοφία και δημιουργήθηκε για να διαφέρει από τα συνηθισμένα του είδους.

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

 

Το τολμηρό 'Optimist' συνολικής επιφάνειας 90μ2 βρίσκεται στο ισόγειο ενός διατηρητέου κτιρίου του μεσοπολέμου στο κέντρο της Χαλκίδας. Το εντυπωσιακό κατάστημα συνδυάζει αιχμηρές γεωμετρίες, ολόλευκες επιφάνειες και καθρέφτες και δημιουργεί έναν χώρο καθαρό και εξαγνισμένο, που σχεδιάστηκε για να αναδείξει το προϊόν. Τελικά, το ίδιο το κατάστημα κλέβει τις εντυπώσεις και ξεχωρίζει με την αισθητική του και τον καινοτόμο σχεδιασμό.

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

 

Στο εσωτερικό, κάποια χρηστικά αντικείμενα μετασχηματίζονται σε πρισματικά γλυπτά με τη χρήση του καθρέφτη και του φωτισμού. Πίσω από το κατάστημα όμως, προσβάσιμο μόνο σε όσους περάσουν την πύλη του, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο - έκπληξη. Ο χώρος είναι διαμπερής, η είσοδος είναι στην κεντρική αγορά, αλλά πίσω στην αυλή, υπάρχει ένα καταπληκτικό αίθριο που διαμορφώνεται στον πυρήνα του κτιρίου και επιτρέπει σε πελάτες και προσωπικό να επικοινωνούν και να χαλαρώνουν. Το αίθριο οριοθετείται από μαύρους ιστούς που του δίνουν το σχήμα ενός νοητού κύβου που προεξέχει και είναι σίγουρα ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της κατασκευής.

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

© Panagiotis Voumvakis
© Panagiotis Voumvakis

 

Αρχιτεκτονική μελέτη: 314 Architecture studio
Ομάδα σχεδιασμού: Παύλος Χατζηαγγελίδης, Γιώτα Χαλά , Θεοδώρα Παπαδόπουλου, Στέλιος Διλιντάς, Andrea Bratu, Karolina Balionyte, Elvin Demiri.
Κατασκευή: SUCH
Φωτογράφος: Παναγιωτης Βουμβάκης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ