Απεργία την Πρωτομαγιά

TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Nomas 7 - Venice

ΝΕΤ 

 

 Nomas  7

 

 Venice

Nomas 7 - Venice Facebook Twitter

Το NOMAS προσγειώθηκε στη Βενετία με την περιέργεια ενός τουρίστα και το πάθος ενός προσκυνητή. Όμως, "τίποτα δεν σε προετοιμάζει γι' αυτήν την απίστευτη πόλη ...πρέπει να χαθείς μέσα της για να την καταλάβεις", όπως παρατηρεί ο εκδότης Γιάννης Μπουρνιάς.
Το λαμπερό τεύχος του NOMAS για τη Βενετία επιμελήθηκαν :
Oι δημιουργοί του Βενετσιάνικου οίκου μόδας Golden Goose Deluxe Brand Francesca Rinaldo & Alessandro Gallo και ο αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης.

Την έκδοση σχεδίασε όπως πάντα η ομάδα Karlopoulos&Associates.
Ο φωτογράφος Alessio Bolzoni διάλεξε τα μοντέλα του σε street casting και τα έβαλε να μπερδευτούν με τους τουρίστες φορώντας statement ρούχα με την υπογραφή των Christian Dior, Comme des Garçons, Maison Margiela, GGDB, YvesSaint Laurent και Hermès –για να αναφερθούμε σε μερικά μόνο από αυτά τα ρούχα- που ταξίδεψαν πολλά μίλια από ιδιωτικές συλλογές για να φωτογραφηθούν αποκλειστικά για το NOMAS.
Κάθε καλλιτέχνης, κτίριο, αντικείμενο ή ιδέα που υπάρχει στο περιοδικό, αντανακλά με ένα τρόπο τον ολοένα μεταβαλλόμενο Βενετσιάνικο ουρανό. Το υλικό που είχαν στα χέρια τους οι φωτογράφοι του Nomas ήταν απλά μαγικό.
Ο Σπύρος Στάβερης έντυσε με εικόνες το Ιταλικό ταξίδι του Γκαίτε. Είδε τα νησιά της λιμνοθάλασσας με το δικό του μοναδικό τρόπο βγάζοντας την αίσθηση του οικείου μέσα από το άγνωστο.
Ο Γιάννης Μπουρνιάς φωτογράφησε τον Hugh Laughton Scott να περιπλανιέται στους δρόμους και τα κανάλια της Βενετίας σε στιλιστική επιμέλεια Μάνου Τζότζου.
Οι κυνηγοί λέξεων του NOMAS συνάντησαν ανθρώπους γεμάτους εκρηκτικές ιδέες για την τέχνη και τον πολιτισμό, όπως τον παγκοσμίως γνωστό επιμελητή τέχνης Francesco Bonami, τον μοναδικό περφόρμερ, ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Marco Paolini και τον designer Luca Nichetto του Nichetto studio.
Η Λίνα Στεφάνου επισκέφτηκε δύο ναούς της πίστης: το ιστορικό Laboratorio Morseletto, όπου λατρεύουν το στυλ και το design και το υπέροχο μοναστήρι του San Francesco Della Vigna όπου, στην καρδιά της Βενετίας, προσκυνούν το θείο.
Η art advisor Αφροδίτη Γκόνου επιμελήθηκε το 16σελιδο αφιέρωμα του περιοδικού στην τέχνη με έργα των Karla Black, Mark Bradford, Alicia Kwade, Giorgio Griffa, Philip Guston, Yorgos Sapountzis, EileenQuinlan, James Richards, Francis Upritchard, Sam Gilliam και Franz Erdhard Walther.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βενετία η ομάδα του NOMAS βρήκε ένα κομμάτι της ψυχής της πόλης στις καντίνες της και ανακάλυψε σε μία από αυτές ίσως το καλύτερο street food στον κόσμο.
Σε κάθε αντίτυπο του 7ου τεύχους του NOMAS, Venice, καραδοκεί μία χρωματιστή έκπληξη: μία αφίσα με φωτογραφίες της πόλης από τον Σπύρο Στάβερη και μία καρτ ποστάλ-διαφορετική σε κάθε αντίτυπο.
Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να αγοράσετε γραμματόσημο;

Nomas

Nomas 7 - Venice Facebook Twitter
Φωτ. Alessio Bolzoni
Nomas 7 - Venice Facebook Twitter
Φωτ. Γιάννης Μπουρνιάς
Nomas 7 - Venice Facebook Twitter
Φωτ. Γιάννης Μπουρνιάς
Nomas 7 - Venice Facebook Twitter
Φωτ. Fredrik Nilsen
Nomas 7 - Venice Facebook Twitter
Φωτ. Σπύρος Στάβερης

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ