in

Δασκάλα κουβάλησε παράλυτη μαθήτρια στη πλάτη της για να μη χάσει τη σχολική εκδρομή

«Πάμε κυρία Χέλμα, μπορείτε να το κάνετε» φώναζε η μικρή μαθήτρια 

Η Χέλμα Γουορντεναρ, δασκάλα στο σχολείο της Μάγκι μετά από πολύ καιρό αναζήτησης λύσεων  αποφάσισε να κουβαλήσει τη μικρή μαθήτρια στην πλάτη της. «Η Μάγκι Βάσκεζ ήρθε στο σχολείο στο νηπιαγωγείο. Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις την εξέλιξη της. Έχει εγκεφαλική παράλυση, που επηρεάζει τους μύες της, το συντονισμό των κινήσεων, γι’αυτό είναι δύσκολο να περπατήσει. Προσπαθούμε ωστόσο να μην στέκεται αυτό εμπόδιο στην καθημερινότητα της ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η 10χρονη Μάγκι Βάσκεζ πάσχει από εγκεφαλική παράλυση αλλά αυτό δεν απέκλεισε την συμμετοχή της από τη σχολική εκδρομή.

Η Χέλμα Γουορντεναρ, δασκάλα στο σχολείο της Μάγκι μετά από πολύ καιρό αναζήτησης λύσεων  αποφάσισε να κουβαλήσει τη μικρή μαθήτρια στην πλάτη της. «Η Μάγκι Βάσκεζ ήρθε στο σχολείο στο νηπιαγωγείο. Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις την εξέλιξη της. Έχει εγκεφαλική παράλυση, που επηρεάζει τους μύες της, το συντονισμό των κινήσεων, γι’αυτό είναι δύσκολο να περπατήσει. Προσπαθούμε ωστόσο να μην στέκεται αυτό εμπόδιο στην καθημερινότητα της. Η οικογένεια της και εγώ, δουλεύουμε μαζί ώστε να βρούμε λύσεις. Χρειάζεται να είμαστε δημιουργικοί. Το σχολείο μας είναι δημόσιο και ανήκει σε μια κοινότητα χαμηλού εισοδήματος. Το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ο εξοπλισμό της Μάγκι, κοστίζει αρκετά και βασίζεται κυρίως σε δωρεές. Υπήρχε περίοδος που δεν ήξερα τι άλλο να κάνω και περνούσα ώρες στο τηλέφωνο με τη μαμά της για να βρούμε κάποια λύση. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι σημαντικό κομμάτι του σχολείου μας, εκπαιδεύουμε τους μαθητές ώστε να μάθουν να φροντίζουν τη γη και την κοινότητα. Έχουμε μέλισσες, κήπους, κοτόπουλα. Όταν έμαθε για πρώτη φορά η Μάγκι να διαβάζει, διάβαζε στα κοτόπουλα. Κάθε χρόνο οργανώνουμε εξορμήσεις στην ύπαιθρο για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την φύση. Η Μάγκι και οι συμμαθητές της ανυπομονούσαν. Έπρεπε να σκεφτούμε λύσεις για να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή και τη διασκέδαση της στην εκδρομή. Ήμουν αποφασισμένη να μεταφέρω τη Μάγκι. Το ερώτημα δεν ήταν αν μπορούσε να πάει αλλά πώς μπορούσε να πάει».

daskala kouvalise paraliti mathitria stin plati tis epi 2 meres gia na tin pari mazi sti scholiki ekdromi3

Η μεγάλη πρόκληση ήταν η πεζοπορία. Η αναπηρική καρέκλα της Μάγκι δεν επρόκειτο να λειτουργήσει. Έτσι η δασκάλα πήρε την πρωτοβουλία και αγόρασε μια θέση πλάτης αξίας 300 δολαρίων. «Ευτυχώς η Μάγκι και εγώ είμαστε δυνατές γυναίκες και το κάναμε να δουλέψει».

Η δασκάλα μετέφερε στην πλάτη της Μάγκι σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας. Η μικρή μαθήτρια κατάφερε να δει από κοντά πουλιά, βατράχια, ελάφια. «Ήταν σε θέση να κάνει ότι έκαναν και οι συνομήλικοι της»

daskala kouvalise paraliti mathitria stin plati tis epi 2 meres gia na tin pari mazi sti scholiki ekdromi2

Η μητέρα της μαθήτριας, Μισέλ Βασκεζ, δήλωσε πως η κ. Γουορντεναρ έκανε κάτι αξιοθαύμαστο και ανθρώπινο. «Ήταν εκπληκτικό. Έκανε τη Μάγκι χαρούμενη. Πάντα την υποστήριζε, δεν είναι η πρώτη φορά. Η πεζοπορία είναι ένα μικρό κομμάτι μπροστά σε όλα αυτά που έχει κάνει για το παιδί μου».

Καταγραφή 35

«Είναι καταπληκτική. Τρομερό παράδειγμα για τους άλλους. Ποτέ δεν παραιτείται και δεν χάνει το χαμόγελο της. Είναι ικανή και δεν αφήνει την αναπηρία της να σταθεί εμπόδιο στις προκλήσεις της ζωής» αναφέρει η Χέλμα Γουορντεναρ.

Αυτός είναι ο σκοπός του σχολείου εξάλλου. «Διδάσκουμε τους μαθητές μας να είναι παγκόσμιοι πολίτες και να βρίσκουν δημιουργικές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κόσμο».

daskala kouvalise paraliti mathitria stin plati tis epi 2 meres gia na tin pari mazi sti scholiki ekdromi4

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

1 Comment
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σκιάς όναρ άνθρωπος
Σκιάς όναρ άνθρωπος
5 χρόνια πριν

Άξια. Πολύ συγκινητικό.