Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τέλος ο Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ- Η τρίτη αγγλική ομάδα που τον απολύει

Μετά το κακό σερί της ομάδας το τελευταίο διάστημα

Τέλος ο Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ- Η τρίτη αγγλική ομάδα που τον απολύει

Η Τότεναμ απέλυσε τον Ζοζέ Μουρίνιο, έπειτα από το κακό σερί της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

 

Από τα τελευταία έξι παιχνίδια της η Τότεναμ έχει κερδίσει μόνο το ένα, ενώ αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ από το Europa League.

 

Η Τότεναμ βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση της βαθμολογίας της Premier League. Στο πρωτάθλημα ο Μουρίνιο μετρά δέκα ήττες, οι περισσότερες σε μία σεζόν στην προπονητική καριέρα του.

 

Πλέον ο 58χρονος Πορτογάλος έχει απολυθεί από τρεις αγγλικούς συλλόγους: την Τσέλσι- δύο φορές- την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα την Τότεναμ.

 

Πάντως αναμένεται ότι θα είναι στον πάγκο της ομάδας για τον τελικό του League Cup την Κυριακή, κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο βοηθός του, Ράιαν Μέισον και ο επικεφαλής των ακαδημιών, Κρις Πάουελ, αναμένεται να αναλάβουν την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

Η Τότεναμ γνωστοποίησε την απόλυση του Μουρίνιο μόλις λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις που συντάραξαν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για τη δημιουργία της Super League. Η Τότεναμ είναι ανάμεσα στους 12 «αντάρτες» συλλόγους που δημιουργούν τη δική τους ευρωπαϊκή λίγκα. Οι ομάδες αυτές απειλούνται με αποκλεισμό από τις εγχώριες διοργανώσεις.

 

Ίσως με αυτό τον τρόπο η Τότεταμ να θέλησε να «θάψει» τα άσχημα νέα για την απόλυση του Μουρίνιο, μέσα στον σάλο για τη Super League, σχολιάζει ο Guardian. Το γεγονός ότι του έδειξαν την πόρτα της εξόδου είναι σίγουρα άσχημη εξέλιξη, με δεδομένο πόσο «ακριβή» ήταν η συμφωνία μαζί του- εκτιμάται ότι κερδίζει 12 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο- όπως και το ότι αντικατέστησε στον πάγκο της Τότεναμ τον ιδιαίτερα δημοφιλή Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian