Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Μουντιάλ των ανατροπών: Η Κροατία νίκησε την Αργεντινή με 3-0 και προκρίθηκε στους 16

Η Κροατία έριξε στο καναβάτσο τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014

Το Μουντιάλ των ανατροπών: Η Κροατία νίκησε την Αργεντινή με 3-0 και προκρίθηκε στους 16

Η Κροατία έριξε στο καναβάτσο τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Με εκπληκτική εμφάνιση νίκησε με 3-0 την Αργεντινή και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αφήνοντας την παρέα του Μέσι να κάνει σενάρια πρόκρισης.

Ρέμπιτς (53'), Μόντριτς (81') και Ράκιτιτς (90+1') πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου.

Η Αργεντινή μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Ισλανδία, ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Κροατία για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. 

Η Αργεντινή μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να προσπελάσει την συμπαγή άμυνα της Κροατίας.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 30' με τον Πέρες σε κενή εστία να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη και ενώ η Αργεντινή είχε τον έλεγχο του αγώνα ένα τραγικό λάθος του Καμπαγέρο στοίχισε στην εθνική ομάδα.

Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής στο 53' αντί για να διώξει έστρωσε στον Ρέμπιτς, ο οποίος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0.

Η ταφόπλακα για τους Αργεντίνους ήρθε στο 81' όταν ο Λούκα Μόντριτς με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Στο 91' ο Ράκιτιτς σε κενό τέρμα σφράγισε τον θρίαμβο της Κροατίας κάνοντας το 3-0.

Η Κροατία προκρίθηκε στους "16" και η Αργεντινή έμπλεξε σε... σενάρια πρόκρισης που δεν εξαρτώνται από την ίδια. Θα πρέπει αύριο η Ισλανδία να μην κερδίσει τη Νιγηρία, η Αργεντινή να κερδίσει τους Αφρικανούς και ταυτόχρονα η Κροατία να μην χάσει από την Ισλανδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ