Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της

Η διάσημη τενίστρια έγινε στόχος του πρώην τενίστα Ίλιε Ναστάζε

Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της

Η Αμερικανίδα τενίστρια Serena Williams κατηγόρησε τον Ilie Nastase για ρατσιστική επίθεση απέναντι στην ίδια και το μωρό που περιμένει κάνοντας το πρώτο σχόλιο για τα όσα δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής από τη Ρουμανία.

Την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου για την ισοπαλία μεταξύ της Ρουμανίας και Μεγάλης Βρετανίας, ο Nastase είπε μιλώντας για το μωρό της τενίστριας: «Ας δούμε τι χρώμα θα έχει. Σοκολάτα με γάλα;».


Η Williams επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ο αρραβωνιαστικός της Alexis Ohanian, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Reddit, είναι λευκός και το ρατσιστικό σχόλιο του τενίστα στόχευε σε αυτήν ακριβώς τη διαφορά του ζευγαριού. Ο Ρουμάνος παίχτης έκανε μερικά ακόμη χυδαία σχόλια για άλλες αθλήτριες στην ίδια συνέντευξη.

Σε ένα σχόλιο για το Instagram, η Williams έγραψε: «Με απογοητεύει το ότι ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία άνθρωποι όπως ο Νastase, μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια για μένα και το αγέννητο παιδί μου και σεξιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων», ανέφερε μεταξύ άλλων η τενίστρια.

«Αυτό (σ.σ. το σχόλιο) ή οποιοδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να μοιράζω αγάπη, φως και θετική ενέργεια σε ό,τι κάνω. Θα συνεχίσω να είμαι μπροστά και να στηρίζω ό,τι είναι σωστό», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τα σχόλια του 70χρονου Nastase και η Williams έγραψε «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που ξεκίνησε να εξετάζει τα στοιχεία. Στην έρευνα αυτή θα έχει την πλήρη στήριξή μου» .