Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Τσίπρας, οι ύποπτες συναλλαγές με τον ΔΟΛ και η θλιβερή μεταστροφή Ξυδάκη

Πώς συνδέεται η χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής με τη μεταστροφή των εφημερίδων Ψυχάρη και ο ρόλος του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού

Ο Τσίπρας, οι ύποπτες συναλλαγές με τον ΔΟΛ και η θλιβερή μεταστροφή Ξυδάκη

Κατηγορίες για ύποπτες σχέσεις και συναλλαγές με media περιελάμβανε η πρόσφατη επίθεση της Ραχήλ Μακρή στον Αλέξη Τσίπρα. Η κα Μακρή η οποία παρευρέθη στην συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας άφησε αιχμές για σχέση διαπλοκής πίσω από την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο στο παρελθόν είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Μακρή δήλωσε προβληματισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης η οποία δίνει 600.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής. «Στις 20 Αυγούστου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με 600.000 στο Μέγαρο Μουσικής και σήμερα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα από τις εφημερίδες του κ. Ψυχάρη που συνδέεται με το Μέγαρο Μουσικής. Προκαλεί υποψίες να εκχωρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία που κινδυνεύουν να ανοίξουν χωρίς βιβλία. Φαίνεται πως λεφτά υπάρχουν για τα κανάλια και τους ιδιοκτήτες συγκροτημάτων, αλλά όχι για κοινωνικές παροχές».

Η θλιβερή μεταστροφή του κ. Ξυδάκη

Το έγγραφο που εγκρίνει την επιχορήγηση και φέρει τις υπογραφές του κ. Μπαλτά και του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της κ. Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του κ. Ξυδάκη μόλις ανέλαβε το Υπουργείο (εκ των οποίων ούτε μία δεν εφαρμόστηκε- άνοιγμα ΕΜΣΤ, αυτονόμηση ΕΚΕΒΙ, ηλεκτρονικά εισητήρια, "βαθιά αναμόρφωση ΤΑΠ"),  ήταν εναντίον του Μεγάρου, και μάλιστα με μια επιθετικότητα που είχε προκαλέσει αίσθηση: «Το Μέγαρο Μουσικής έχει προσφέρει πολλά, όμως δεν μπορούμε να πληρώνουμε ακόμα μια ιδιωτική τρέλα με δημόσιο χρήμα», είχε δηλώσει ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας για «υπόγειο τάφο του Ραμσή» και για στιγμές μεγαλομανίας, καταλήγοντας: "Το Μέγαρο είναι ένα μεγάλο φέσι στο κεφάλι του ελληνικού κράτους. Το κράτος είναι εγγυητής των δανείων του και για να τα καλύψει θα πρέπει να πάρει τα κτίρια".

 

Λίγους μήνες μετά, όχι μόνο τα κτίρια δεν πάρθηκαν, αλλά δόθηκε επιχορήγηση 600.000 ευρώ, σε μια χώρα που δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ για τα τεράστια πολιτιστικά της προβλήματα, στους πρωταρχικούς της τομείς, όπως είναι τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι.

To έγγραφο στη Διαύγεια

 

Οι δηλώσεις της κ. Ραχήλ Μακρή