Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η Μαρία Χούσου που δίχασε γιατί με 19.065 μόρια επέλεξε να σπουδάσει αισθητικός, απαντά στην κριτική

Η 18χρονη που προκάλεσε πολλές συζητήσεις για την επιλογή της να περάσει στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Θεσσαλονίκης μιλάει για την επιλογή της

Η Μαρία Χούσου που δίχασε γιατί με 19.065 μόρια επέλεξε να σπουδάσει αισθητικός, απαντά στην κριτική

Δίχασε το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες η περίπτωση της 18χρονης Μαρίας Χούσου από τα Χανιά, η οποία συγκέντρωσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 19.065 μόρια (σ.σ. έγραψε 20 στην Ανατομία, 19,6 στην Υγιεινή, 18,8 στα Μαθηματικά και 15,9 στην Έκθεση)., και ενώ θα μπορούσε θα περάσει σε όποια σχολή του 3ου πεδίου επιθυμούσε όπως π.χ. η Iατρική και η Φαρμακευτική, εκείνη επέλεξε να εισαχθεί στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Θεσσαλονίκης*.

Η ίδια μίλησε στην «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» για την προσπάθεια που κατέβαλλε και την απόφασή της να επιλέξει την Αισθητική.

«Η Αισθητική μου άρεσε από μικρή ηλικία. Αποφάσισα ότι ήθελα να ακολουθήσω αυτό τον κλάδο στη 2α Γυμνασίου. Είχα πάει στο Γενικό Λύκειο, είχα μπει και στη 2α λυκείου ώσπου μία καθηγήτρια ανέφερε ότι όσοι ενδιαφέρονται για ΤΕΙ είναι καλύτερο να πηγαίνουν από τα ΕΠΑΛ γιατί είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και λίγο πιο χαλαρά. Εν τέλει πήγα στα ΕΠΑΛ» τόνισε η Μαρία Χούσου.

Στη συνέχεια ομολόγησε ότι στην αρχή δεν γνώριζε ότι μπορούσε να περάσει σε όλες αυτές τις σχολές, κάτι που ανακάλυψε όταν πήγε να κάνει το μηχανογραφικό της:«Δεν ήξερα όλες τις σχολές που μπορούσα να περάσω και δεν το είχα ψάξει γιατί ήθελα την Αισθητική ούτως ή αλλιώς. Όταν πήγα να κάνω το μηχανογραφικό μου είδα ότι περνάω στην Ιατρική αλλά και στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική στην Αλεξανδρούπολη που συγκεκριμένα με ενδιέφερε. Το σκέφτηκα 2-3 μέρες και είπα στον εαυτό μου ότι από τη στιγμή που τόσα χρόνια αυτό λέω ότι θέλω να κάνω, αυτό θα κάνω».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της, η Μαρία τόνισε: «Το θεώρησα και λίγο υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο όλο αυτό για τη σχολή μου. Η Ιατρική είναι μία άλλη σχολή, πιο δύσκολη προφανώς αλλά δεν παύει και η σχολή μου να έχει την αξία της.»

Στο πλευρό της 18χρονης βρίσκεται τόσο η οικογένεια της και ο παππούς της ο οποίος ένιωσε υπερήφανος για το αποτέλεσμα και την επιλογή της και η χαρά του είναι απερίγραπτη.

 

*Σημειώνεται πως χάρη σε μια φετινή νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των ΕΠΑΛ να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις αποκαλούμενες πρωτοκλασάτες πανεπιστημιακές σχολές.

Με πληροφορίες από Νέα Τηλεόραση Κρήτης