Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γλυκά Νερά: Τι θα συμβεί στο ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

Σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί φιλοξενείται το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος

Γλυκά Νερά: Τι θα συμβεί στο ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το βρέφος

Σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί φιλοξενείται, προς το παρόν, το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος στα Γλυκά Νερά την Πέμπτη. 

Υπάλληλοι της φιλοζωικής που μίλησαν στο LiFO.gr ξεκαθάρισαν πως έχουν λάβει εντολή από τον εισαγγελέα να μην αποκαλύψουν το παραμικρό από όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Όσο για την τύχη του σκύλου, οι ίδιες πηγές μας εξηγούν ότι επειδή δεν πρόκειται για αδέσποτο ζώο, αν δεν αφαιρεθεί από την οικογένεια με εισαγγελική εντολή, για τα επόμενα βήματα θα αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες του σκύλου. 

Μιλώντας στο LiFO.gr, η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη διευκρινίζει ότι σε περίπτωση αφαίρεσης του ζώου από τους ιδιοκτήτες του, για το μέλλον του θα αποφασίσει ειδική επιστημονική επιτροπή του δήμου. Στο παρελθόν πάντως σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού οι εμπλεκόμενοι σκύλοι οδηγήθηκαν στην ευθανασία αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν ήταν απόφαση εισαγγελέα και πάντοτε τον τελευταίο λόγο είχε η ειδική επιτροπή του εκάστοτε δήμου. 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

«Κενό νόμου»

Όπως μας εξηγεί η κα Τραχήλη, αν και για τα αδέσποτα η προβλεπόμενη διαδικασία εξέτασης είναι συγκεκριμένη, για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ένα «κενό νόμου» και υπογραμμίζει την ανάγκη αναθεώρησης των προβλεπόμενων κανονισμών. «Αν προσφύγει ο ιδιοκτήτης η υπόθεση μπορεί να καταπέσει», επισημαίνει η κα Τραχήλη. «Παίζουν πολύ παράγοντες ρόλο. Σκεφτείτε ότι το ζώο αυτό απαγορευόταν να μένει στο μπαλκόνι. Είχε μικροτσίπ;»

«Βάσει του συντάγματος τα ζώα δεν θεωρούνται έμβια όντα αλλά "αντικείμενα", για αυτό ζητείται επαναπροσδιορισμός. Πρέπει να ορίζεται σαφώς και η διαδικασία», λέει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. «Σε χώρες του εξωτερικού έχουν γίνει μελέτες», σχολιάζει, τονίζοντας την απουσία αντίστοιχων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα. Έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση πάντως, ο σκύλος αναμένεται να παραμείνει στις εγκαταστάσεις της φιλοζωικής εταιρείας, όπου θα εξεταστεί από ειδικούς.