Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δημοσιεύματα φέρουν τον Πρετεντέρη νέο πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής - Πληροφορία χωρίς εγκυρότητα απαντά το ΥΠΠΟΑ

Δημοσιεύματα θέλουν τον Γιάννη Πρετεντέρη να αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου στο Μέγαρο Μουσικής - Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού

Δημοσιεύματα φέρουν τον Πρετεντέρη νέο πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής - Πληροφορία χωρίς εγκυρότητα απαντά το ΥΠΠΟΑ

Τις τελευταίες ώρες πολλά δημοσιεύματα θέλουν τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου  στο Μέγαρο Μουσικής, ωστόσο τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη. 

Απαντώντας επί της ουσίας στις φήμες, το υπουργείο Πολιτισμού τονίζει σε μία λιτή ανακοίνωσή του πως «με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στη συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ, επισημαίνεται ότι τα Δ.Σ. ανακοινώνονται από το υπουργείο. Κάθε άλλη πληροφόρηση στερείται εγκυρότητας».

Τα τελευταία χρόνια το Μέγαρο αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και από τις αρχές του 2016 έχει κρατικοποιηθεί με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Το Δημόσιο ελέγχει πλέον την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και, παράλληλα με την μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας του Μεγάρου, μεταβιβάζονται στο κράτος και οι μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις του. Σκοπός των μεταρρυθμίσεων είναι η οικονομική βιωσιμότητα του οργανισμού.

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είχε ιδρυθεί το 1981 με Πρόεδρο τον Χρήστο Δ. Λαμπράκη, αναλαμβάνοντας την ολοκλήρωση των εργασιών και τη μετέπειτα λειτουργία του Μεγάρου. Το 1991 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάστηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αρχικά λειτουργούσαν δύο αίθουσες ενώ το 2004 εγκαινιάστηκε στο Μέγαρο και το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, με προσθήκη της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» (για όπερες, μπαλέτα κ.λπ). Παράλληλα άνοιξε και η αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», για συνέδρια και μικρότερες μουσικές παραστάσεις.