Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

«Στης Έλλης» τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό μποστάνι

Μια αυλή στην Αγία Παρασκευή, με ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του '60.

«Στης Έλλης» τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό μποστάνι

 

Αν έπρεπε να αποτυπώσεις με κάποιον τρόπο την ελληνική φιλοξενία, μπορεί και να ζωγράφιζες ένα ζευγάρι που ανοίγει την αυλή του και ετοιμάζει για τους καλεσμένους του ό,τι πιο νόστιμο μπορεί να δημιουργήσει στην κουζίνα του.

 

Αυτό το ζευγάρι είναι η Έλλη και ο Χρήστος και η αυλή είναι ο υπέροχος κήπος της Έλλης. Με μια ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του '60, το εστιατόριο της Αγίας Παρασκευής μένει πιστό στην παράδοση της αυθεντικής φιλοξενίας, με τη δεύτερη και τρίτη γενιά να προσφέρει με την ίδια αγάπη πιάτα της ελληνικής κουζίνας μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Αυτή η ματιά εξακολουθεί να δίνει βάση στην υψηλή ποιότητα των υλικών αλλά και στη φροντίδα που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο. Με πρώτες ύλες που προέρχονται από το οικογενειακό μποστάνι, οι άνθρωποι της «Έλλης» θα μοιραστούν μαζί σου όχι μόνο τις εξαιρετικές γεύσεις αλλά και έναν ολάνθιστο κήπο που θα σε παρασύρει μακριά από την πραγματικότητα της Αθήνας.

 

Το λευκό χαλίκι και τα νερά του μικρού καταρράκτη θα σου μεταδώσουν τη χαλαρότητα και την ηρεμία της φύσης, ενώ οι γεύσεις από τα ορεκτικά και τις σαλάτες μέχρι τα ψητά ή τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας θα σε κάνουν να θυμηθείς την ουσία της ελληνικής παράδοσης.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Μια ουσία που παραμένει εξόχως υγιεινή, αφού όλες οι συνταγές δίνουν βάση στα θρεπτικά συστατικά αλλά και στην απόλαυση, θυμίζοντας το κυριακάτικο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας.

 

Ιδανικό για οποιαδήποτε εκδήλωση ή business lunch στον κλειστό ή ανοιχτό του χώρο, το εστιατόριο «Στης Έλλης» έχει κάτι από τον ρομαντισμό της παλιάς εποχής μαζί με τη σύγχρονη άποψη πάνω στο ποιοτικό φαγητό.

 

Στης Έλλης, Aγίας Τριάδoς 57, 210 6082005, stisellis.gr, FB: stisellis