Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεά 150.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων του Charlie Hebdο, από τον Αστερίξ

Ο δημιουργός των διάσημων Γαλατών, Ουντερζό, δημοπράτησε μία σπάνια σελίδα των σχεδίων του ειδικά για την περίσταση

Δωρεά 150.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων του Charlie Hebdο, από τον Αστερίξ

Ο θρυλικός καρτουνίστας και συν-δημιουργός των πιο διάσημων Γαλατών, Αλμπερτ Ουντερζό, είχε βγει για λίγο από τον ρόλο του "συνταξιοδοτημένου" δημιουργού μετά τα τραγική δολοφονική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, δίνοντας και πάλι ζωή στον Αστερίξ και τον Οβελίξ προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Ιανουαρίου.


Όλοι θυμόμαστε το συγκινητικό σκίτσο του, με τους αγαπημένους ήρωες να θρηνούν τον θάνατο των άτυχων σκιτσογράφων.
Ο Ουντερζό όμως δεν έμεινε μόνο εκεί.

To σκίτσο με το οποίο ο 87χρονος Albert Uderzo απέτισε φόρο τιμής στους σκιτσογράφους της Charlie Hebdo που έφυγαν άδικα

 

Σήμερα προχώρησε σε μία ακόμα πιο γενναιόδωρη κίνηση δημοπρατώντας ένα αυθεντικό χειρόγραφο σκίτσο τού και παραχωρώντας όλα τα έσοδα στις οικογένειες των θυμάτων.


Πρόκειται για μία σελίδα του 18ου τεύχους του "Αστερίξ" με τίτλο "Οι Δάφνες του Καίσαρα" (1971) που τελικά πουλήθηκε για 150.000 σε δημοπρασία του Οίκου Christies στο Παρίσι σε ιδιώτη ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.


Επιπλέον, η σελίδα φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση του δημιουργού, ενώ στην δημοπρασία συμπεριελήφθη και το σκίτσο με το οποίο ο 87χρονος δημιουργός είχε εκφράσει για ακόμα μία φορά την συμπαράστασή του με το σύνθημα "Είμαι κι εγώ Charlie".

Η κίνηση έχει ιδιαίτερη αξία μιας που πρόκειται για μία από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές που ο Ουντερζό βγάζει προς πώληση αυθεντικό αρχειακό έργο του.

Ο Ουντερζό, που συνέχισε για δεκαετίες τη δημιουργία του "Αστερίξ" μετά τον θάνατο ο σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί το 1977 και αποσύρθηκε πριν από δύο χρόνια, το 2013, είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Le Monde" μετά τα τραγικά γεγονότα:

"Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τους σκιτσογράφους που πλήρωσαν με την ζωή τους τη δουλειά τους. Πώς μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τόσο αποκρουστικό; Πώς μπορεί κάποιος που θέλει να λέγεται άνθρωπος να δολοφονεί κάποιον που δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του; Αυτό είναι παραφροσύνη, είναι τρέλα."