Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ηδυπαθής και ιδανική Ανατολή του Félix Bonfils

Tα μνημεία και οι άνθρωποι μέσα από 30 παλιές φωτογραφίες

Η ηδυπαθής και ιδανική Ανατολή του Félix Bonfils

O Félix Bonfils (1831-1885) ήταν γάλλος φωτογράφος και συγγραφέας. Είναι γνωστός για τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και την εντατική καταγραφή της καθημερινής ζωής και των μνημείων της, που ήταν κι αυτά τότε μέρος της καθημερινότητας. Από τις τουλάχιστον 15.000 φωτογραφίες της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης, της Συρίας και της Ελλάδας που τράβηξε, σάς παρουσιάζουμε μια μικρή επιλογή.

Άραβες στην έρημο
Κουρέας ξυρίζει ένα αγόρι
Μπεϊρούτ
Κάιρο
Κάιρο
Κάιρο
Κάιρο
Κωνσταντινούπολη
Δαμασκός
Είσοδος της Πυραμίδας του Χέοπα. Κτίστηκε μεταξύ 2560–2540 π.Χ.
Η είσοδος του Ναού της Αναστάσεως, Ιερουσαλήμ. 325/326 μ.Χ.
H νεκρόπολη της Γκίζας. Ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Γκίζα
Ιερουσαλήμ
Ιερουσαλήμ
Ιερουσαλήμ
Το Καρνάκ, είναι ο μεγαλύτερος χώρος λατρείας της αρχαίας Αιγύπτου, αφιερωμένος στις θεότητες των Θηβών. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 16ο αιώνα π.Χ.
Μούμιες προς πώληση
Παλμύρα, αρχαία πόλη στην κεντρική Συρία. Κτισμένη σε μία όαση 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού και 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ευφράτη. Για αιώνες ήταν ζωτικός σταθμός για τα καραβάνια που διέσχιζαν τη Συριακή έρημο και ήταν γνωστή ως η «Νύμφη της Ερήμου».
Πέτρα Ιορδανίας, μία πόλη που είναι λαξευμένη μέσα στο βράχο. Σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό του 4ου αιώνα π.Χ., τον Ιερώνυμο από την Καρδία, το όνομα Πέτρα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους επειδή οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα. Η μεγάλη αυτή πέτρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της αρχαίας πόλης και σήμερα ονομάζεται Ουμ-αλ-Μπιγιάρα.
Πυραμίδες
Ο δρόμος προς τη Βηθλεέμ
Η Σακκάρα είναι μια νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου στην αριστερή όχθη του Νείλου. Επεκτείνεται περίπου 20 χλμ νότια του Καΐρου. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για την κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ που χρονολογείται από την τρίτη Δυναστεία γύρω στα 2.650 π.Χ.
Σφίγγα
Συρία
O ναός του Ήλιου
H πυραμίδα του Χέοπα
Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα, συχνά αναφερόμαστε σε αυτή απλά ως η Σφίγγα, είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο και μέσα στη διάσημη Νεκρόπολή της.Με μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Είναι επίσης το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου, και θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 - 2532 π.Χ.).
Το μαυσωλείο του al-Kafr, Συρία
Οι τάφοι των δικαστών
Δυτικό τείχος, Ιερουσαλήμ. H κατασκευή του ξεκίνησε τον 19ο αιώνα π.Χ.