Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι παπάδες και οι καθηγητές που θέλουν να διορίσουν

«Δεν σας τρομάζει ένα Κράτος που μειώνει τις ώρες Πληροφορικής και αφήνει ίδιες τις ώρες Θρησκευτικών»;

 

Συζητώντας με φίλους που δουλεύουν σε σχολεία πάντα καταλήγουν με την εξής απορία: «Μα καλά, γίνεται να πετσοκόβουν τις ώρες της Πληροφορικής και να αφήνουν τα Θρησκευτικά στην θέση τους»;

Φυσικά και γίνεται! Δείτε σήμερα. Ζούμε στην χωρά που οι παπάδες θέλουν να διορίζουν οι ίδιοι τους καθηγητές Θρησκευτικών! Γιατί; Γιατί ο εκπρόσωπος του Θεού στην γη ξέρει καλύτερα να σου πει ποιος είναι ικανός να διδάξει τον «λόγο του Θεού» στα σχολεία. Δεν θα το κρίνει αγαπητέ ούτε το ΑΣΕΠ, ούτε το πτυχίο σου, ούτε το Υπουργείο. Οι παπάδες θα μας πουν ποιοι είναι ικανοί!

Φαντάσου να έλεγαν ότι μειώνονται οι ώρες Θρησκευτικών. Θα παίρνανε φωτιά οι άμβωνες από τους πύρινους λόγους. Εντάξει, τόση φαντασία δεν έχω για να σκεφτώ τι θα γινόταν στην περίπτωση που αποφάσιζαν να βγάλουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ένα Σύνταγμα γεμάτο με το θίασο του Χυτηρίου να ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» αγκαλιά με χρυσαυγίτες και με Πέτρο Γαιτάνο να ψέλνει κάτι πένθιμο.

Λοιπόν, σε αυτή την χώρα ζούμε που θεωρεί χρησιμότερο το μάθημα των Θρησκευτικών από το μάθημα της Πληροφορικής. Και έχω μια απορία: Γιατί κάθε φορά βάζουμε μπροστά το Ισλάμ όποτε θέλουμε να δικαιολογηθούμε για τα χάλια μας; Γιατί δεν βλέπουμε τα χάλια των δικών μας χριστιανών; Δεν είναι ακραία πράξη να θες να διορίσεις το δικό σου παπαδάκι στα σχολεία; (σ.σ πείτε μου ότι θα γίνει αξιοκρατικά ο διορισμός του καθηγητή Θρησκευτικών από τους παπάδες να με τρελάνετε εντελώς). Δεν είναι ακραία πράξη όλο αυτό που έγινε έξω από το «Χυτήριο» που τελικά πέτυχε τον σκοπό του και η παράσταση κατέβηκε; Όλα ακραία είναι. Αλλά το ακραίο που μας έχουν σφηνώσει στο κεφάλι είναι το τζαμί που θα γίνει στην Αθήνα!

Κίνδυνος-θάνατος. Επειδή οι μουσουλμάνοι θα πέφτουν στα γόνατα και θα προσεύχονται στον Αλλάχ. Όχι, δεν είναι αυτός ο κίνδυνος. Ούτε οι πιστοί χριστιανοί που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι ο κίνδυνος για την κοινωνία. Κίνδυνος είναι να φεύγεις από τους χώρους λατρείας και να θες να μου βάλεις κανόνες στο πως θα ζήσω την ζωή μου, στο τι θεατρικό έργο θα δω, στο ποιον θα έχω καθηγητή στο σχολείο και σε ότι δεν σε αφορά.

Αν αυτοί που κινούν τα νήματα της πίστης (οι παπάδες) έμεναν στους ναούς, αν έκαναν αυτά που λένε τα Ιερά Βιβλία και μόνο (προσευχές, νηστείες, πράξεις αγάπης κ.τ.λ) τότε η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη. Αλλά έχουν πάρει την πίστη και την χρησιμοποιούν όπως γουστάρουν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Και κανείς δεν τους βάζεις φρένο. Και αν δεν σας φοβίζει εσάς ένα κράτος που μειώνει τις ώρες Πληροφορικής και δεν τολμά να πειράξει τις ώρες των Θρησκευτικών στα σχολεία, εμένα προσωπικά με κάνει και τρέμω. Ο Θεός μαζί μας! (που λέει ο λόγος)