Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

O Morrissey μόλις έκανε την πιο άτυχη δήλωση της χρονιάς

Ταύτισε τους παιδεραστές με όσους τρώνε ζώα

O Morrissey μόλις έκανε την πιο άτυχη δήλωση της χρονιάς

«Δεν μπορώ να βρω κάποια διαφορά ανάμεσα στην παιδεραστία και σε αυτούς που τρώνε ζώα. Και οι δυο πράξεις περιλαμβάνουν τον βιασμό, την βία και τον φόνο» απάντησε ο Morrissey σε μια από τις ερωτήσεις ενός φαν, σε μια online συζήτηση που είχε με θαυμαστές του.

Η ερώτηση του Matthew από το Preston ήταν: «Γνωρίζοντας ότι είσαι ένας περήφανος χορτοφάγος θα ήθελα να σε ρωτήσω: «Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να σταματήσεις να τρως ζώα;»¨. O Morrissey αναφέρθηκε στα βιντεάκια με βασανισμούς ζώων που είναι αναρτημένα στο youtube και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο θέμα δηλώνοντας τα παραπάνω.

Η απάντηση του πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στο ίντερνετ. Μεγάλα μέσα όπως η Guardian αναφέρθηκαν σήμερα σε άρθρα τους με τίτλο την απάντηση του. Επειδή αγαπάμε Morrissey μερικές σκέψεις για το θέμα:

1.

«Ήθελε να υπερτονίσει την απέχθεια του για την σφαγή των ζώων για αυτό αναφέρθηκε στην παιδεραστία» γράφουν στα σχόλια όσοι προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν. Όμως πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε την λέξη; Ειδικά όταν είσαι ο Morrissey και ξέρεις ότι ό,τι πεις το κοινό δεν θα το αφήσει να πέσει κάτω.

2.

Το μέτρο μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα όταν δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε τις εμμονές μας. Το ότι διέκοψε το 2009 την εμφάνιση του στο Coachella Festival επειδή του μύρισε τσίκνα μπορεί να θεωρηθεί από ακτιβιστική πράξη για τους σκληροπυρηνικούς της χορτοφαγίας μέχρι ένα καπρίτισιο που μπορούν οι θαυμαστές, να του το συγχωρήσουν. Εδώ όμως περνάει την διαχωριστική γραμμή.

3.

Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του και γράφει μια νουβέλα. Δηλαδή ο Morrissey χρειάζεται μια εξωφρενική δήλωση για να διαφημίσει την δουλειά του; Δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη.

4.

Δηλαδή το «Meat is Murder» το 1985 το αγόρασαν μόνο οι χορτοφάγοι;

5.

Η χορτοφαγία είναι επιλογή. Ελάχιστοι την ακολουθούν και οι υπόλοιποι τρεφόμαστε όπως τρεφόμαστε. Η δήλωση του είναι περισσότερο προσβλητική για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που τρώει ό,τι βρει γιατί δεν έχει επιλογή.

6.

Ο Morrissey είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Καθετί που έχει να πει το λέει με τα τραγούδια του. Αυτές οι δηλώσεις χαλάνε την εικόνα του. Ελπίζω στιγμιαία.

7.

Ελπίζω να το πάρει πίσω.