Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γράμμα σε μια αστρολόγο: H Αμερική δεν είναι Σούλα

Απο τον Βαγγέλη Μακρή

Γράμμα σε μια αστρολόγο: H Αμερική δεν είναι Σούλα

Αγαπητή μου

Κανένα πρόβλημα με τα «Ερωτικά- Επαγγελματικά-Τύχη» που αναλύεις κάθε φορά. Αν εσύ θέλεις ο κόσμος να πιστέψει ότι η Σούλα δεν τον θέλει επειδή ο Πλούτωνας κάνει τραμπάλα με τον Ποσειδώνα πάνω από τα λιβάδια του σύμπαντος αυτή την περίοδο, καλώς το επιδιώκεις. Και καλά κάνεις και βγάζεις το ψωμί σου από αυτό.

 

 

Όμως, υπάρχει ένα όριο ακόμα και στο «μείνετε μαζί μας για να μάθετε τι θα γίνει στο μέλλον». Δεν μπορεί να πιάνεις στο στόμα σου την Αμερική με την ίδια ευκολία που πιάνεις την κάθε «Σούλα». Δεν είναι δυνατόν να λες ότι η Αμερική είναι Καρκίνος έχει γενέθλια την 4η Ιουλίου και όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή εκεί «οφείλονται στο τετράγωνο του Ουρανού».

Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεις την πτώση των Δίδυμων Πύργων με τον Πλούτωνα. Και δεν μπορεί να λες ακόμα χειρότερα ότι για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην χώρα μας υπεύθυνοι είναι κάποιοι πλανήτες.

 

 

Αλλά ξεχνάω. Είσαι αστρολόγος. Αυτομάτως η ασυλία σου είναι εξασφαλισμένη. Μπορείς όλα να τα μπερδεύεις, να αφαιρείς, να προσθέτεις, να βάζεις και να βγάζεις μέχρι να σου βγει η σούπα. Μπορείς ακόμα να προβλέπεις το μέλλον και κάποιοι να σε κοιτάνε με ανοιχτό το στόμα, την εποχή που οι επιστημονικές ανακαλύψεις αλλάζουν κάθε μέρα τα δεδομένα του κόσμου όπως τα ξέραμε. Εξασφαλίζεις τον μισθό σου την εποχή που κάποιοι βραβεύονται με Νόμπελ για το σωματίδιο του Χίγκς.

Παραμένεις ακόμα ο «μάγος της φυλής» μέσα στον πλανήτη της Πληροφορίας. Και απολαμβάνεις σεβασμού. Σε παρακαλώ όμως σεβάσου και λίγο το IQ μας. Μείνε στην «Σούλα» γιατί ο κόσμος θα γυρίζει πάντα γύρω από μια Σούλα και το ψωμί σου θα είναι εξασφαλισμένο. Μην πιάνεις όμως την Αμερική και την άνοδο της ακροδεξιάς στο στόμα σου. Εκτίθεσαι και προσθέτεις πόντους στην αντιπάθεια που έτσι και αλλιώς σου έχουμε. Άσε που προκαλείς και τους πλανήτες επειδή τα θες όλα δικά σου….

 

Με απορία

 

Κάποιος που δεν πιστεύει λέξη από όσα λες