Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τι ακριβώς είναι το City Legal;

Λίγα λόγια για τη στήλη μας

Σήμερα δεν έχουμε απαντήσεις σε ερωτήματα αναγνωστών, καθώς νιώθω άλλη μια φορά την ανάγκη να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα σχετικά με τη στήλη. Ίσως δεν έχει νόημα, αλλά επιμένω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι κατά βάση καλοπροαίρετοι και γι' αυτό το λόγο επανέρχομαι στο θέμα.

Επιτρέψτε μου να επιμείνω: ΔΕΝ είμαστε μια στήλη που παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές. Δεν μπορούμε ούτε φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε την εξειδικευμένη νομική υποστήριξη που μόνο ο δικηγόρος σας μπορεί να σας παρέχει. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο και ασόβαρο. 

Η στήλη αυτή ήταν μια ιδέα του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, που μου έκανε την εξαιρετική τιμή να μου προτείνει, και η πυρηνική της ιδέα είναι: να απαντηθούν απορίες που τυχόν έχει κανείς σχετικά με το τι λέει ο νόμος για διάφορα θέματα αλλά και γιατί ο νόμος λέει το τάδε και όχι το δείνα. Από ζητήματα συνταγματικής τάξης μέχρι ζητήματα καθημερινής εφαρμογής του ποινικού, αστικού ή διοικητικού δικαίου κι ακόμη φορές-φορές με άξονα την τρέχουσα επικαιρότητα. Απαντήσεις σχετικά με το τι είναι νόμιμο και ποια σχέση έχει (αν έχει) η νομιμότητα με αυτό που λέμε "δίκιο".

Επιλέγουμε συνειδητά να μην απαντάμε σε ερωτήματα του τύπου "ο δικηγόρος μου με συμβούλεψε το τάδε, είναι σωστό;", ερωτήματα που θεωρούμε προσβλητικά και για μας και για τους συναδέλφους, ενώ σε ερωτήσεις όπως "τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να διώξω το νοικάρη μου" πάντοτε απαντούμε στα γενικά σημεία και παραπέμπουμε τον αναγνώστη να απευθυνθεί σε κάποιο συνάδελφο (και όχι βέβαια εμένα, η στήλη δεν στοχεύει στην άγρα πελατείας).

Αυτό είναι το City Legal και τίποτε παραπάνω. Ένα blog στη Lifo που απαντά σε νομικές απορίες, χαλαρά ακόμη και πλακατζίδικα καμιά φορά, χωρίς σοβαροφάνεια αλλά με σεβασμό στον αναγνώστη. Ελπίζω να είναι αρκούντως σαφή τα παραπάνω και σας καλημερίζω με κάτι που έχω ξαναπεί: Η υπεράσπιση δεν «γκουγκλάρεται», προσφέρεται ως υπηρεσία από εξειδικευμένους επαγγελματίες. 

_____________

Ρωτήστε κι εσείς τον Χρήστο Γραμματίδη στο City Legal, για τα νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά (αν δεν τη βλέπετε κάντε κλικ εδώ).

Παρακαλούμε, μία ερώτηση κάθε φορά.