σε ,

Το ταξίδι της ημέρας: Γροιλανδία μέσα από ένα εκπληκτικό 4K βίντεο

Η γη του πάγου μέσα απ’ το φακό του Stefan Forster

Ο Stefan Forster είναι φωτογράφος από την Αυστρία. Εδώ και 10 περίπου χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη με σκοπό ν’ απαθανατίσει τα πιο ασυνήθιστα μέρη, ενώ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για πηγές φωτός, σύννεφα και ηλιοβασιλέματα. Το παρακάτω βίντεο, που γύρισε στην παγωμένη Γροιλανδία, το δημοσίευσε πρόσφατα στο κανάλι του στο youtube.

Απλά δείτε το

GREENLAND – LAND OF ICE 4K

NEW MOVIE “ELEMENTS OF ICELAND” https://www.youtube.com/watch?v=F-1weFCiYBA&t=253s INFOS: https://www.stefanforster.com/ Greenland – Since 8 years I’m traveling to this magical country. Today quiet and untouched places are becoming more and more rare. On my first visit to Greenland, I was fascinated by the incredible power of nature that can be felt everywhere.

Λέει ο ίδιος: «Γροιλανδία – Εδώ και 8 χρόνια ταξιδεύω σε αυτή τη μαγική χώρα. Στις μέρες, τα ήσυχα και ανέγγιχτα μέρη γίνονται ολοένα και πιο σπάνια. Κατά την πρώτη επίσκεψή μου εκεί, ενθουσιάστηκα από την απίστευτη δύναμη της φύσης που μπορεί να γίνει αισθητή παντού. Αλλά τα τελευταία χρόνια τα πράγματα άλλαξαν. Η ποσότητα των παγόβουνων αυξάνεται ραγδαία. Οι παγετώνες που επισκέπτομαι υποχωρούν όχι μέτρα, αλλά χιλιόμετρα κάθε χρόνο και η ποσότητα πάγου φαίνεται να είναι ατελείωτη.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα παγόβουνο, το καθένα είναι μοναδικό και το φως, που αντανακλά στην επιφάνεια του, μαγικό. Είναι λυπηρό ότι σ΄ ένα παγόβουνο μπορεί να δει κανείς ταυτόχρονα την ομορφιά και τη φθορά. Αυτό το φιλμάκι είναι μια ωδή στον πάγο την πιο εκπληκτική κατάσταση του νερού, για μένα.

Γροιλανδία

Στα παρασκήνια

Για αυτή τη μικρού μήκους ταινία ταξίδεψα αρκετές φορές στη Γροιλανδία με το drone μου. Πάντα με τον στόχο να πετύχω μια συγκεκριμένη περιοχή σε μια συγκεκριμένη κατάσταση φωτός. Οι λήψεις από τον παγετώνα μου πήραν 4 ημέρες και στο Eqi Glacier φόρτωσα τη μπαταρία μου πάνω από 70 φορές για 4 μόνο λήψεις λίγων δευτερολέπτων που χρησιμοποίησα.

Είναι μια πολύ δύσκολο να απαθανατίσει κανείς τη σωστή στιγμή σε ένα μέτωπο μήκους περίπου 6χλμ., ειδικά από κοντά. Αλλά το πιο δύσκολο είναι το γεγονός ότι κάθε 2-3 λεπτά η διαφορά μεταξύ του μαγνητικού βορρά και του γεωγραφικού βορρά (που δεν είναι το ίδιο μέρος, ειδικά τόσο κοντά στο Βόρειο Πόλο) προκαλεί σφάλμα πτήσης p-gps και το drone αποπροσανατολίζεται και πετάει μακριά. Στο τέλος όμως κάθε πτήση αξίζει τον κόπο. Η καταγραφή των παγόβουνων από πάνω είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχω κάνει ποτέ. Επιπλέον, χρησιμοποίησα το drone για να ανιχνεύσω το σημείο προσγείωσης και να ψάξω για πολικές αρκούδες. Είναι καλύτερο και για τις αρκούδες και για τους ανθρώπους να μην συναντηθούν μεταξύ τους.»

Ευχαριστούμε τον Up Drones που μας το έστειλε

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

27 παραμυθένιες φωτογραφίες της Ισλανδίας, απ’ το φακό του Νίκου Κοντοσταυλάκη

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!