Πόσο θα κόστιζε να ντυθείς Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City»;

Πόσο θα κόστιζε να ντυθείς Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City»; Facebook Twitter
1

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City» αλλάζει κατά μέσο όρο σε καθεμία σεζόν περίπου 140 διαφορετικά ρούχα, ανάμεσά τους 120 ζευγάρια ψηλοτάκουνα και 100 τσάντες. Στις συνολικά έξι σεζόν η κάμερα τη δείχνει να ψωνίζει τουλάχιστον 9 φορές αλλά μόνο μία στη διάρκεια όλης της σειράς παραδέχεται πως ξόδεψε 40.000 δολάρια για ένα ζευγάρι παπούτσια. Ποτέ άλλοτε. 

Η γκαρνταρόμπα της Κάρι έχει γίνει πολλές φορές σημείο αναφοράς σε επίπεδο στιλ αλλά και αντικείμενο κριτικής καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν την μανία της με τα ψώνια ασύμβατη με τα χρήματα που υποτίθεται πως έβγαζε ως δημοσιογράφος- κι αργότερα ως συγγραφέας. 

Η απάντηση, δια στόματος και της ενδυματολόγου Πατρίτσια Φιλντ, ήταν πως όπως και η Κάρι έτσι και η γκαρνταρόμπα της είναι φανταστικά. «Ποτέ δεν ανησυχώ αν η γκαρνταρόμπα της Κάρι βγάζει νόημα σχετικά με εισόδημα ενός συγγραφέα, το αιτιολογώ με το ότι ζει στο Μανχάταν, γνωρίζει σχεδιαστές και μπορεί να μπει σε ένα showroom και να δανειστεί ό,τι θέλει», είχε πει στο βιβλίο «Sex and the City: Kiss & Tell». 

Κάτι που ουσιαστικά ήταν αυτό που συνέβη και στην πραγματικότητα, καθώς η Φιλντ και η ομάδα της όντως ψώνιζαν κάποια από τα ρούχα της Κάρι (κυρίως σε καταστήματα με vintage), αλλά δανείζονταν επίσης κομμάτια από σχεδιαστές. «Έτσι βρήκαμε και το φόρεμα Givenchy. Είχα πάει στην επίδειξη τον Ιανουάριο και μας το έστειλαν από Παρίσι. Μετά επιστράφηκε», έχει πει η διάσημη ενδυματολόγος. 

Πόσο θα κόστιζε να ντυθείς Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City»; Facebook Twitter
Από αριστερά: φόρεμα Givenchy, 50,000 δολάρια- τρεις σειρές μαργαριτάρια, 18,000 δολάρια- χρυσό «πρέτσελ» κολιέ, 7,000 δολάρια- μονόπετρο, 25,000 δολάρια- διαμαντένιο κολιέ με πέταλα αλόγου, 5,000 δολάρια

Το Elle εξέτασε λεπτομερώς τα ρούχα της Κάρι και υπολόγισε πόσο περίπου θα κόστιζαν συνολικά, με εξαίρεση τα vintage κομμάτια και το σύνολο ανέρχεται περίπου στα 175.000 δολάρια. Αν όμως σήμερα κάποιος ήθελε να αποκτήσει την γκαρνταρόμπα της Κάρι, θα του κόστιζε περισσότερο ή λιγότερο; 

Πόσο θα κόστιζε να ντυθείς Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City»; Facebook Twitter
Από πάνω αριστερά: σύνολο Dolce & Gabbana, 2,500 δολάρια- σύνολο Tracy Feith, 800 δολάρια- τσαντάκι Gucci, 383 δολάρια- κοστούμι Vivienne Westwood, 1,200 δολάρια- φόρεμα Chloé, 1,760 δολάρια

«Για τους καταναλωτές, τα ρούχα του Sex and the City δεν είναι μόνο ωραία, αλλά έχουν και συναισθηματική αξία. Είναι κλισέ αλλά έτσι ήταν κάποτε τα υφάσματα στη ζωή μας ή έτσι ευχόμασταν να είναι οι ζωές μας. Τα ρούχα της Κάρι Μπράντσο είχαν τόσο έντονο αντίκτυπο που όλοι τα θέλουν κι αυτό συμβαίνει σε πολλές γενιές από τότε», λέει ο Κάμερον Σίλβερ, στιλίστας που έχει δουλέψει με πολλούς διασήμους, ανάμεσά τους οι Rihanna, Γκουίνεθ Πάλτροου και Αμάλ Κλούνεϊ. 

Πόσο θα κόστιζε να ντυθείς Κάρι Μπράντσο στο «Sex & the City»; Facebook Twitter
Από αριστερά: σαλοπέτα Dickie’s, 40 δολάρια- πράσινη σαλοπέτα, 8 δολάρια- κολιέ Betsey Johnson σε σχήμα μήλου, 52 δολάρια- γαλότσες Hunter 150 δολάρια- Vintage μενταγιόν, 53 δολάρια

«Αν κάποιος ήθελε εκείνο το φόρεμα Chloé από το 2001, μάλλον θα του κόστιζε όσο και τότε. Το συγκεκριμένο ρούχο εξαφανίστηκε από τα καταστήματα όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Αν το ήθελες τώρα, θα έπρεπε να πληρώσει πολύ ακριβά. Για όσους έχουν εμμονή με το στιλ της Κάρι, ο δρόμος είναι δύσκολος. Το να βρεις ένα κομμάτι της γκαρνταρόμπας της απαιτεί σκληρό και εντατικό ψάξιμο από vintage καταστήματα μέχρι online», καταλήγει ο Κάμερον. 

It's Viral
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ