11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνο στις Φιλιππίνες - Ποδήλατο στον... αέρα για παράδειγμα

11 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνο στις Φιλιππίνες - Ποδήλατο στον... αέρα για παράδειγμα Facebook Twitter
0

Όσοι έχουν ήδη ταξιδέψει μια φορά προς Φιλιππίνες και έχουν απολαύσει διακοπές εκεί, ξέρουν ότι υπάρχουν 11 πράγματα που μόνο εκεί μπορεί να ζήσει κανείς είτε ως εμπειρία γευσιγνωσίας, είτε ως extreme sport (μπορεί να το πει κανείς και έτσι!), είτε ως.... Για παράδειγμα:

1. Μπορεί να δοκιμάσει κανείς Tamilok, μια τοπική λιχουδιά που δεν θα βρει αλλού. Πρόκειται για ένα είδος σκουληκιού που τρέφεται από το ξύλο και μαγειρεύεται μόνο στις Φιλιππίνες και παρά την πρώτη αντίδραση αηδίας που προκαλεί στους επισκέπτες, θεωρείται από τα πιο νόστιμα πιάτα του τόπου. Όσο για τη γεύση τους; Θυμίζει στρείδια. 

2. Μπορεί να βουτήξει στα κρυστάλλινα νερά των καταρρακτών του Kawasan. Εκδρομές με κανό και περιήγηση πάνω σε καλάμια μπαμπού διοργανώνονται ασταμάτητα στο συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών που θέλουν να γυρίσουν το νησί Cebu μέσα από τους καταρράκτες του. 

3. Μπορεί να κάνει ορθοπεταλιές στον αέρα. Για την ακρίβεια στο φυσικό πάρκο Eden οι επισκέπτες και προκειμένου να το διασχίσουν, κάνουν ποδήλατο πάνω σε ένα σύρμα που απέχει γύρω στα 20 με 30 μ. από τη γη. 

4. Πολύ σύντομα ο επισκέπτης ανακαλύπτει ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχουν σάλτσες μοσχαριού, φασολιών και τυριού. Εντάξει, είναι ο τρόπος για να φαίνονται οι τηγανιτές πατάτες και όσες ακόμη τροφές επηρεάζονται από την υγρασία, λιγότερο... μουλιασμένες. 

5. Είναι το μόνο σημείο του πλανήτη που μπορεί να βουτήξει κανείς από τα 15 μ. χωρίς να κινδυνεύσει. Όχι πολύ τουλάχιστον. 

 

 6. Αν είστε μεγάλη παρέα -ας πούμε 15 με 50 άτομα- δοκιμάστε να παραγγείλετε γεμιστό γουρουνάκι στο Cebu. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά νόστιμο έδεσμα που μπορεί να χορτάσει μια ολόκληρη παρέα. 

7. Δοκιμάστε μια επίσκεψη στο Φουσκωτό Νησί. Θα σας θυμίσει κάτι από ριάλιτι επιβίωσης, αλλά είναι απείρως πιο διασκεδαστικό με όλες αυτές τις κατασκευές διαγωνισμάτων μέσα στο νερό, τις νεροτσουλήθρες και τα τραμπολίνα. 

8. Στους καταρράκτες του Labasin μπορείτε να δοκιμάσετε να δειπνήσετε - μέσα στους καταρράκτες... 

9. ... εκτός κι αν προτιμάτε βουτιά στο κενό από τα 100 μέτρα (εννοείται ότι είστε δεμένοι) για να απολαύσετε τη θέα του μεγαλύτερου δάσους της χώρας 

10. Μπορεί κανείς να κολυμπήσει με καρχαριοειδή και άλλα... επικίνδυνα είδη, στο θαλάσσιο πάρκο του Oslob που γεμίζει από ατρόμητους τουρίστες σε καθημερινή βάση. 

11... Κι αν αναζητάτε άγνωστες παραλίες στις οποίες φτάνει κανείς μόνο με οδηγό και χάρτη, διασχίζοντας μυστικές λίμνες και παραποτάμους, στο Παλαουάν θα βρείτε πολλές τέτοιες 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ