Ρίο: Ο πραγματικός σταρ της τελετής έναρξης ήταν ο αλειμμένος με λάδι αθλητής του Tae Kwon Do από τα νησιά Τόνγκα

Ρίο: Ο πραγματικός σταρ της τελετής έναρξης ήταν ο αλειμμένος με λάδι αθλητής του Tae Kwon Do από τα νησιά Τόνγκα Facebook Twitter
1

Το Βασίλειο των Τόνγκα ή νησιά Τόνγκα ή αρχιπέλαγος Τόνγκα βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 170 νησιών. Έχει έκταση 748 τετρ. χιλιομέτρων, ενώ ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 103.036 κατοίκους.

Συνήθως, όταν η αποστολή των αθλητών της χώρας μπαίνει στο γήπεδο όπου γίνεται η τελετή έναρξης κανείς δεν τους δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ρίο: Ο πραγματικός σταρ της τελετής έναρξης ήταν ο αλειμμένος με λάδι αθλητής του Tae Kwon Do από τα νησιά Τόνγκα Facebook Twitter

Εχτές το βράδυ όμως, στο στάδιο Μαρακανά, ο σημαιοφόρος της αποστολής και αθλητής του Tae Kwon Do, Pita Nikolas Taufatofua κατάφερε να στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του αφού μπήκε στο στάδιο χωρίς να φοράει μπλούζα και μάλιστα έχοντας αλείψει το καλογυμνασμένο του σώμα με λάδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η εμφάνιση του έγινε αμέσως trending topic στο Twitter, ενώ μόλις μέσα σε μία ώρα είχε ήδη αποκτήσει 1.000 επιπλέον followers στο λογαριασμό του στο Instagram, όπου και όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω είναι ιδιαίτερα δραστήριος:

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 32χρονος αθλητής με καταγωγή από την Αυστραλία, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να περάσει τον πρώτο γύρο σε κανένα από τα τρία διαφορετικά παγκόσμια πρωταθλήματα Tae Kwon Do που έχει συμμετάσχει, προετοιμαζόταν για τη συγκεκριμένη βραδιά από τις 22 Ιουλίου.

Αλλά η πορεία του, τουλάχιστον μέχρι τη χθεσινή, «λαμπερή» εμφάνισή του, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν.

Σε συνέντευξή του σε ειδησεογραφικό site της χώρας του δήλωσε πως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το Tae Kwon Do έχει σπάσει έξι κόκαλα και έχει πάθει τρεις φορές ρήξη συνδέσμων, έχοντας χρειαστεί να περάσει τρεις μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι και να χρησιμοποιεί πατερίτσες για ενάμιση χρόνο.

Το όνειρο του, γράφει η Journal, ήταν να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που κατάφερε νικώντας στο προολυμπιακό τουρνουά της Ωκεανίας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τους τελευταίους μήνες είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει χρήματα για το Ρίο μέσω crowdfunding.

Στη σελίδα που έφτιαξε στο Generosity ζητούσε τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τη χρηματοδότηση ενός training camp με αθλητές παγκόσμιας κλάσης, για να προσλάβει προπονητικό τιμ, για να αγοράσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στους Ολυμπιακούς, αλλά και για να καλύψει τα μεταφορικά κόστη μέχρι τη Βραζιλία.

Ο στόχος του ήταν τα 100.000 δολάρια. Ωστόσο, και μέχρι εχτές, μόλις 53 άνθρωποι είχαν προσφέρει τα χρήματα τους, με τον Taufatofua να συγκεντρώνει τελικώς 6,262 δολάρια.

Κάτι μας λέει όμως πως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν...

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ