Οι Γαλλίδες έχουν αρχίσει να ανεβάζουν σωρηδόν στο Twitter φωτογραφίες τους με αξύριστες μασχάλες και πόδια σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν το στίγμα απέναντι στην τριχοφυΐα στο σώμα. Το hashtag #LesPrincessesOntDesPoils (Οι Πριγκίπισσες έχουν τρίχες) έφτασε να είναι κορυφαίο θέμα συζήτησης στο γαλλικό Twitter με περισσότερες από 25.000 αναφορές, ξεκινώντας έναν δημόσιο διάλογο σχετικά αν οι γυναίκες είναι καλό να αποτριχώνονται ή όχι. 

 

Το συγκεκριμένο hashtag δημιούργησε η 16χρονη Adele Labo, λέγοντας πως "υπέφερε φρικτά" από τις κοροϊδίες και τα πειράγματα στο σχολείο της όταν αρνήθηκε να αποτριχωθεί. "Νομίζω πως η κοινωνία στιγματίζει τις γυναίκες, υπάρχει μαζική κοινωνική πίεση για τις τρίχες στο σώμα" λέει. Η Adele διατηρεί κι ένα μπλογκ με φωτογραφίες από το σώμα της όπως είναι φυσικό, καλώντας κι άλλους να μοιραστούν παρόμοιες εικόνες τους.  Kαι οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν...

 

 

Παρόλο που ήδη πάρα πολύς κόσμος την επαινεί για την πρωτοβουλία της, υπάρχουν και πολλοί -άντρες και γυναίκες- που διαφωνούν και την κριτικάρουν έντονα, χαρακτηρίζοντας τις φωτογραφίες της "αηδιαστικές" και αυτούς που τις ανεβάζουν "φεμιναζί". 

 

Η ίδια λέει πως δεν υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες πρέπει να απέχουν από ξυράφια και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης, αλλά πως θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να επιλέγουν ελεύθερα το πως θέλουν να χειριστούν το σώμα τους.