Στην Animinds θα μάθεις να επικοινωνείς με το κατοικίδιό σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι

Στην Animinds θα μάθεις να επικοινωνείς με το κατοικίδιό σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι Facebook Twitter
«Η διαισθητική ή ενεργειακή επικοινωνία με τα ζώα είναι ένας πρωτόγονος, ενστικτώδης τρόπος επικοινωνίας, ο οποίος είναι έμφυτος σε όλους, διότι γεννιόμαστε με αυτή την ικανότητα, απλώς στους περισσότερους «κοιμάται» λόγω της κατίσχυσης της λεκτικής επικοινωνίας».
0

Η μοριακή βιολόγος και σύμβουλος συμπεριφοράς ζώων Marilyn Peters ίδρυσε πριν από 12 χρόνια στο Νέο Ψυχικό ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο ευζωίας κατοικίδιων, την Animinds, διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, πρωτότυπα σεμινάρια όπως «Αρωματοθεραπεία με τα ζώα» και «Φυσική διατροφή και ωμοφαγία για τους σκύλους».

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Marilyn διδάσκει ενεργειακή/διαισθητική επικοινωνία με τα ζώα. Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που γνωρίζω έχουν γελάσει με το άκουσμα του τίτλου και στη συνέχεια έχουν τσεκάρει πότε και πού γίνεται το σεμινάριο.

Η ίδια, με συναίσθηση του σκεπτικισμού που υπάρχει, μας μίλησε για το περιεχόμενο του μαθήματος και για το πώς το επιστημονικό της υπόβαθρο δεν εμπόδισε -αντιθέτως στήριξε- την ενασχόλησή της με τις εναλλακτικές μεθόδους.

Η διαισθητική ή ενεργειακή επικοινωνία με τα ζώα είναι ένας πρωτόγονος, ενστικτώδης τρόπος επικοινωνίας, ο οποίος είναι έμφυτος σε όλους, διότι γεννιόμαστε με αυτή την ικανότητα, απλώς στους περισσότερους «κοιμάται» λόγω της κατίσχυσης της λεκτικής επικοινωνίας.

— Τι είναι η Animinds; Ποιος μπορεί να έρθει και τι ξεχωριστό θα βρει εκεί;

Είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα με ακαδημαϊκή ειδίκευση στη συμπεριφορά των ζώων. Δημιουργήθηκε πριν από 12 χρόνια με σκοπό την παροχή επιμορφωτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους κηδεμόνες ζώων αλλά και την ευρεία διάδοση τεκμηριωμένων τεχνικών και θεωριών.

Μπορεί να έρθει σ’ εμάς όποιος θέλει έγκυρη καθοδήγηση στη συμβίωσή του με το ζώο του ως πρόληψη για την εμφάνιση προβληματικής συμπεριφοράς ή όποιος ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα συμπεριφοράς.

Αναλαμβάνουμε όλα τα είδη ζώου, χρησιμοποιούμε θετικές, κλασικές και εναλλακτικές μεθόδους με ολιστική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το σώμα (υλικό και ενεργειακό), το μυαλό αλλά και το πνεύμα του ζώου και των κηδεμόνων του.

Παρέχουμε σωστή επιλογή κατοικιδίου, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής του κηδεμόνα, διαπαιδαγώγηση κουταβιών για ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή μαζί τους, συμβουλευτική ευζωίας και τροποποίησης προβληματικής συμπεριφοράς (επιθετικότητα, φοβίες, άγχος - στρες, στερεοτυπικές συμπεριφορές, άγχος αποχωρισμού, ζητήματα τουαλέτας, καταστροφές αντικειμένων ή του σπιτιού ή άλλες παράξενες συμπεριφορές), διαισθητική (ενεργειακή) επικοινωνία (animal communication) και εναλλακτικές θεραπείες (αρωματοθεραπεία, ρέικι, ΤhetaHealing, Tong Ren, EFT), σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και δημόσιες ομιλίες.

— Θα έλεγες ότι είναι μοναδικό στην Ελλάδα;

Σίγουρα.

 

— Πες μου λίγα λόγια για σένα.

Ειδικεύομαι στην προβληματική συμπεριφορά των ζώων συντροφιάς και στην ευζωία τους. Έχω πτυχίο (BSc) στην Κυτταρική και Μοριακή Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Έσεξ στην Αγγλία και μεταπτυχιακό (MSc) στην Εφαρμοσμένη Συμπεριφορά και Πρόνοια των Ζώων (Applied Animal Behaviour and Animal Welfare) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία.

Επιπλέον, διαθέτω δίπλωμα στην Αρωματοθεραπεία για τα ζώα από το School of Essential Balance των Essential Animals της Αγγλίας και εκπαίδευση στο Animal Communication (ενεργειακή επικοινωνία των ζώων), αλλά και στα ρέικι, EFT, Tong Ren και ThetaHealing.

Τα τελευταία 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα ως σύμβουλος συμπεριφοράς ζώων, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή ολιστική προσέγγιση με σκοπό την ψυχολογική και πνευματική τους αποκατάσταση.

Στην Animinds θα μάθεις να επικοινωνείς με το κατοικίδιό σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι Facebook Twitter
Η Marilyn Peters ίδρυσε πριν από 12 χρόνια στο Νέο Ψυχικό ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κέντρο ευζωίας κατοικίδιων, την Animinds.

— Δώσε μου μερικά παραδείγματα από τα πρωτότυπα σεμινάρια που έχετε οργανώσει κατά καιρούς στην Animinds.

Είναι πολλά και μπορεί κανείς να ενημερωθεί από τη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/animinds).

Κάποια από αυτά είναι τα εξής: «Σκυλίσια ζωή: Ό,τι χρειάζεται να ξέρει ένας κηδεμόνας για να προσφέρει στον σκύλο του μια ξένοιαστη ζωή κοντά του», «Ενεργειακή επικοινωνία με τα ζώα (πρώτο και δεύτερο επίπεδο)», «Ανθοϊάματα του Μπαχ και η χρήση τους με τα ζώα», «Αρωματοθεραπεία με τα ζώα» και «Φυσική διατροφή και ωμοφαγία για τους σκύλους».

— Τι είναι η διαισθητική επικοινωνία με τα ζώα; Τι περιλαμβάνει το μάθημα;

Το επόμενο σεμινάριο είναι και το αγαπημένο μου. Είναι αυτό της ενεργειακής επικοινωνίας με τα ζώα, για το οποίο θα μπορούσα να σου μιλάω με τις ώρες.

 

Η διαισθητική επικοινωνία ορίζεται επίσημα ως επικοινωνία από μυαλό σε μυαλό χωρίς λόγια. Αυτό έχει αποδειχτεί πλέον και σε πολύ μεγάλες και σύνθετες πανεπιστημιακές έρευνες. (Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: http://iheartintelligence.com/2015/10/29/telepathy-is-possible.).

 

Η διαισθητική ή ενεργειακή επικοινωνία με τα ζώα είναι ένας πρωτόγονος, ενστικτώδης τρόπος επικοινωνίας, ο οποίος είναι έμφυτος σε όλους, διότι γεννιόμαστε με αυτή την ικανότητα, απλώς στους περισσότερους «κοιμάται» λόγω της κατίσχυσης της λεκτικής επικοινωνίας.

 

Αυτό είναι και το μέσο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν τα ζώα στην επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και με τους ανθρώπους. Χρησιμοποιείται για κοντινές και μακρινές αποστάσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν γίνεται στη φύση, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, οπότε χάνεται η οπτική επαφή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο μόνος τρόπος για σύνθετη επικοινωνία είναι ο ενεργειακός.

 

Στην καθημερινότητά μας χάνουμε πολλές πληροφορίες αλλά και την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τα ζώα μας. Χάνουμε, επίσης, και τη δυνατότητα να παρέχουμε και να προσφέρουμε όσο γίνεται περισσότερα σε αυτά. Σε αυτό το σεμινάριο ξυπνάμε και θυμίζουμε στο υποσυνείδητο πώς να επικοινωνεί ξανά με αυτό τον τρόπο. Γενικά, αρέσει πολύ στον κόσμο.

 

— Έχεις υπόψη σου τον σκεπτικισμό που υπάρχει απέναντι σε αυτές τις μορφές θεραπείας; Αναφέρετε στο site της Αniminds ότι οι μέθοδοι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένοι.

Η επιστημονική πληροφορία γι’ αυτές τις μορφές θεραπείας είναι πλέον άπλετη, αρκεί κανείς να την ψάξει. Παρότι ήμουν πρώτα επιστήμονας, με μεγάλη αγάπη για την επιστήμη μου, πάντα έβρισκα σε αυτήν κενά που μου άφηναν με ερωτήματα. Μην ξεχνάμε ότι η επιστήμη έρχεται δεύτερη, για να αποδείξει ότι ήδη υπάρχει.

Το επιστημονικό μου υπόβαθρο, όμως, είναι αυτό που κάνει την τωρινή μου στάση απέναντι σε αυτές τις μορφές θεραπείας πιο αξιόπιστη, διότι γνωρίζω κι έχω βιώσει και τις δύο πλευρές. Και οι δύο έχουν βάσεις και θέση στη θεραπεία, αρκεί να ξέρει κανείς πού να τις χρησιμοποιήσει.

Η έρευνα του δόκτορος Μπρους Λίπτον, παγκοσμίως αναγνωρισμένου κυτταρολόγου, στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ μεταξύ 1987 και 1992 αποκάλυψε ότι το περιβάλλον που λειτουργούσε μέσω της κυτταρικής μεμβράνης έλεγχε τη συμπεριφορά και τη φυσιολογία του κυττάρου, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τα γονίδια.

Οι ανακαλύψεις του, οι οποίες έρχονταν σε αντίθεση με την καθιερωμένη επιστημονική άποψη ότι η ζωή ελέγχεται από τα γονίδια, προκάλεσε ένα από τα σπουδαιότερα πεδία σπουδών της εποχής, την επιστήμη της επιγενετικής (πέρα από τη γενετική).

Αυτή του η αποκάλυψη και η βαθύτερη κατανόηση της κυτταρικής βιολογίας τόνισε τους μηχανισμούς με τους οποίους ο νους ελέγχει τις σωματικές λειτουργίες και υπονόησε την ύπαρξη ενός αθάνατου πνεύματος. Αξίζει να διαβάσει κανείς το βιβλίο του «Η βιολογία της πεποίθησης», το οποίο υπήρξε σημείο καμπής στη ζωή μου.

Φυσικά και έχουν επιστημονικό υπόβαθρο οι ενεργειακές θεραπείες. Αρκετές ενεργειακές μέθοδοι πλέον λειτουργούν βάσει της θεωρίας της κβαντικής φυσικής, της πιο σύγχρονης επιστήμης που υπάρχει.

H κβαντική φυσική έχει αποδείξει ότι όλα γύρω μας, του ίδιου μας του εαυτού συμπεριλαμβανομένου, έχουν φτιαχτεί από το ίδιο δομικό υλικό, την ενέργεια. Αν, λοιπό, όλα όσα υπάρχουν είναι φτιαγμένα από ενέργεια, είναι και συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ μας. Όλα είναι αλληλένδετα, συνεπώς αλληλοεπηρεάζονται. Όταν, λοιπόν, προκύπτουν προβλήματα έχουν οπωσδήποτε ενεργειακό υπόβαθρο, τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τις ενεργειακές θεραπείες.

— Τι είναι η αρωματοθεραπεία για ζώα;

Η αρωματοθεραπεία είναι η χρήση αιθέριων ελαίων για την εξισορρόπηση και συνεπώς ανακούφιση πολλών σωματικών, ψυχολογικών αλλά και συμπεριφορικών προβλημάτων. Είναι μια φυσική και μη επεμβατική μέθοδος, η οποία έχει αποδειχτεί πως είναι πολύ αποτελεσματική.

Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της καλής υγείας στο πέρασμα των αιώνων και σήμερα όλο και περισσότεροι κτηνίατροι του εξωτερικού αναγνωρίζουν την χρησιμότητά τους όσον αφορά την ευζωία των ζώων.

Ο σημαντικότερος λόγος για τη χρήση τους είναι ότι περιέχουν συστατικά που οικειοθελώς θα διάλεγε και θα μάζευε ένα ζώο για να διατηρήσει την υγεία του στο φυσικό του περιβάλλον.

Αυτή είναι και η ομορφιά της μεθόδου αυτής. Δεν επιβάλλετε ούτε χορηγείτε τίποτα στο ζώο, απλώς χρησιμοποιείτε το δυνατό τους ένστικτο της αυτοΐασης ως καθοδηγητή στη αυτοθεραπεία τους.

— Σε ποια ζώα απευθύνονται οι τεχνικές που χρησιμοποιείτε/διδάσκετε;

Σε όλα τα είδη. Προσωπικά, έχω δουλέψει με σκυλιά, γάτες, πτηνά, άλογα, αγελάδες, κατσίκες, ιγκουάνα, μαϊμού.

Info

Animinds

Ερνέστου Εμπράρ 29, Νέο Ψυχικό, 6930 887001

2-3/6: «Διαισθητική (Ενεργειακή) Επικοινωνία με τα Ζώα»

It's Viral
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ