Η αρχή μιας υπέροχης φιλίας: Το ampa.lifo.gr είναι εδώ, είναι για εσάς!

0

AΠΟ ΤΗΝ ΛΕΝΑ ΦΟΥΤΣΙΤΖΗ

To A,MΠΑ ( ampa.lifo.gr ) είναι από σήμερα κοντά σας!

_________________________

Και τώρα, η πολύ σημαντική μας ανακοίνωση. Το έχω ξαναπεί, αλλά θα το ξαναπώ: το σχόλιο που μου δίνει την περισσότερη χαρά στο 'α μπα' είναι «σε διαβάζω καθημερινά με τον καφέ μου».

Το γεγονός ότι αυτή η στήλη έχει καταφέρει να μπει στην καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων, δείχνει ένα είδος επιτυχίας που με συγκινεί, και κάθε φορά που το διαβάζω μου υπενθυμίζει την ευθύνη ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το στοιχείο στην καθημερινότητα όλων αυτών που έχουν συνδυάσει το 'α μπα' με κάτι τόσο οικείο και προσωπικό, όπως είναι ο καφές τους το πρωί.

Αυτή η περιοδικότητα, συν κάτι ακόμα, κάπως μαγικό, που δεν μπορώ να προσδιορίσω, σιγά σιγά δημιούργησε μια παρέα που έχει συντονιστεί και επικοινωνεί καθημερινά, συμφωνώντας, διαφωνώντας, συμπληρώνοντας και διορθώνοντας. Η αφορμή είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά ο λόγος που έχει δημιουργηθεί αυτή η παρέα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ίσως δεν είχαν βρει άλλο σημείο του ίντερνετ για να συναντηθούν, να νιώσουν ότι υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο, ως οικοδέσποινα αυτής της παλιάς στήλης; (Τον Αύγουστο το 'α μπα' κλείνει τα 6 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Σε χρόνια ίντερνετ αυτό το χρονικό διάστημα αντιστοιχεί σε τρεις ζωές σκύλου).

Δεν μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο. Μπορούσε όμως κάποιος άλλος, ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει πριν από σένα τι θα μπορούσες να κάνεις και μετά σου δίνει απλόχερα όλα τα εφόδια για να το καταφέρεις. Κι έτσι μια μέρα έλαβα ένα τρελό μέιλ από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, που έλεγε ότι το «Α, μπα;» μπορεί να μεγαλώσει, και να γίνει ένα ξεχωριστό κομμάτι, και να απευθύνεται σε νέες γυναίκες, σε μεγαλύτερες γυναίκες, σε όλες τις γυναίκες, και στους άντρες που καταλαβαίνουν αυτές τις γυναίκες γιατί είναι οι γνωστές τους, οι φίλες τους, οι γυναίκες τους.


Δεν μπορούσα. Μπορούσε όμως κάποιος άλλος, ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει πριν από σένα τι θα μπορούσες να κάνεις και μετά σου δίνει απλόχερα όλα τα εφόδια για να το καταφέρεις. Κι έτσι μια μέρα έλαβα ένα τρελό μέιλ από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, που έλεγε ότι το «Α, μπα;» μπορεί να μεγαλώσει, και να γίνει ένα ξεχωριστό κομμάτι, και να απευθύνεται σε νέες γυναίκες, σε μεγαλύτερες γυναίκες, σε όλες τις γυναίκες, και στους άντρες που καταλαβαίνουν αυτές τις γυναίκες γιατί είναι οι γνωστές τους, οι φίλες τους, οι γυναίκες τους.

Η σκέψη έγινε ακόμα περισσότερη σκέψη, και μετά δοκιμή, και τελικά, πράξη. Πλέον έχουμε στα χέρια μας την πρώτη απόπειρα του μεγάλου σάιτ «Α, μπα;», μεγάλου όχι ως προς το απόλυτο μέγεθος, αλλά μεγάλο σαν αγκαλιά, που θα προσπαθήσει να συμπεριλάβει όλα όσα διαβάζαμε στα σχόλια: την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, διαφωνίας, αλληλοσυμπλήρωσης, της πλάκας και της εξομολόγησης, με όσα εργαλεία μας δίνει το θαυμαστό διαδίκτυο.

Έχουμε πλέον γνωριστεί, αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ήρθε η ώρα να μετακομίσουμε σε ένα καινούριο σπίτι που θα χτίσουμε όλοι μαζί.


Η ομάδα του «Α, μπα;» θα προσπαθήσει μαζί με εσάς να φτιάξει έναν ασφαλή χώρο στο ίντερνετ που θα μιλάει στις γυναίκες όχι σα να είναι κάποια ειδική κατηγορία που χρειάζεται νουθέτηση, μαθήματα θηλυκότητας και υπενθύμιση των κανόνων, αλλά σα να είναι κανονικοί άνθρωποι.

Eγγραφείτε στο Newsletter μας ΕΔΩ  για να σας ειδοποιήσουμε τη στιγμή ακριβώς που το σάιτ μας θα ανέβει στον αέρα και για να λαμβάνετε μια εβδομαδιαία επιλογή από τα καλύτερα άρθρα μας. Μπορείτε ήδη να ακολουθήσετε τις σελίδες μες στο Facebook (Α, μπα) , το Ιnstagram  και το Twitter  , μέσω των οποίων επίσης θα μάθετε τα νέα της εκκίνησής μας και θα συνεχίσει η επικοινωνία μας από όλες τις μπάντες.

Και την επόμενη εβδομάδα που θα είμαστε στον αέρα, γραφτείτε, ξεκινήστε το προφίλ σας, κοιτάξτε τα ποστ μας, παλιά και καινούρια, προτείνετε θέματα συζήτησης στο φόρουμ μας, πείτε μας τις ιστορίες σας, τις απορίες σας, τις διαφωνίες σας, τις προτάσεις σας, και φυσικά, τις ερωτήσεις προς την «Α, μπα;» που έφτιαξαν αυτή την υπέροχη κοινότητα. Σας περιμένουμε όλους. Καλή αρχή,

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ