0
LIFO TALKS

Θεατρικοί Μονόλογοι: Από το έργο "Λαμπεντούζα" του Άντερς Λουστγκάρτεν

Το έργο Λαμπεντούζα του βραβευμένου βρετανού θεατρικού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν, που γράφτηκε το 2015 ύστερα από παραγγελία του Θεάτρου Σόχο του Λονδίνου, ανεβαίνει στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου  σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Το έργο μιλάει για την ανθρωπιστική κρίση της Ευρώπης και τις δύσκολες καταστάσεις της εποχής μας. Ο Στέφανος είναι ψαράς, στο παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.Πιο βόρεια, στην Αγγλία, η Ντενίζ, μια κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, προσπαθεί πόρτα πόρτα να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό εισπρακτικής εταιρείας. Μιγάδα, διαφορετική, εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν. Άνθρωποι που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Μα θα βρουν ελπίδα και ζεστασιά εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν.

Στο βίντεο αυτό παρακολουθούμε αποσπάσματα από τους μονολόγους των δύο πρωταγωνιστών που αποδίδουν ο Αργύρης Ξάφης και η Χαρά- Μάτα Γιαννάτου. 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ