0
NOWNESS

Ένα μουσικό ταξίδι από τη δυτική Αφρική στην κωμόπολη Μάργκεϊτ της Αγγλίας

Τις περισσότερες βραδιές της εβδομάδας ο χαρισματικός μουσικός από τη Γουινέα Falle Nioke συνηθίζει να γράφει ή να κάνει περφόρμανς στο λιμάνι της Αγγλικής παραθαλάσσιας πόλης Μάργκεϊτ. Το ενδιαφέρον του για την κοινότητα των συμπατριωτών του βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο του έργου του και κάπως έτσι έχει μάθει να τραγουδά σε διάφορες γλώσσες, όπως τα Susu, τα Fulani, τα Koniag, τα Bambara, τα Malinke, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά - γλώσσες που ενώνουν τις ακτές της δυτικής Αφρικής με τη δυτική Ευρώπη. 

Ο σκηνοθέτης Tom Dream, που έχει ως έδρα του την κωμόπολη Μάργκεϊτ, έχει συνεργαστεί στενά με αρκετούς καλλιτέχνες θέλοντας να δημιουργήσει μια σειρά από πορτρέτα άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και ο Nioke, ο οποίος είχε πρόσφατα μετακομίσει στην περιοχή. Το παραπάνω φιλμ με τίτλο New Foundation καταγράφει την ιστορία του εκπατρισμένου μουσικού από τη Γουινέα σε μια «πραγματικά ξεχωριστή στιγμή της ζωής του», λέει ο σκηνοθέτης. «Το παραπάνω φιλμ έχει γυριστεί λίγο μετά τη γέννηση του γιου του, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον το επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και της δημιουργικότητάς του βασίζεται στην οικογένειά του και στην κοινότητα». 

Η μουσική του Nioke είναι σαν μια κλωστή που υφαίνει μια οπτική ταπισερί για τον καινούργιο του κόσμο. Μέσα από αυτήν τη μουσική του προσπάθεια παρουσιάζει τη ζεστασιά της πατρίδας του στο Conakry, προβάλλει την τέχνη του περφόρμανς στο νότιο Λονδίνο και χαίρεται τη ζωή με την οικογένειά του στην Αγγλία. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ