0
NOWNESS

Πώς μαζεύεις τα κομμάτια σου μετά από μία φυσική καταστρoφή;

Ο τυφώνας Ίρμα, που χτύπησε το καλοκαίρι του 2017, ήταν η πιο ισχυρή καταιγίδα που έπληξε ποτέ τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους – προκαλώντας τεράστια καταστροφή στην κοινότητα της Τορτόλα.

Οι σκηνοθέτες Josh Bamford and Sebastian Feehan ταξίδεψαν στο παραπλανητικά γαλήνιο νησί για να γυρίσουν αυτή την εμπνευσμένη σπουδή στην οικογένεια, την αγάπη και την δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, στον απόηχο μιας πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής.


Μιλώντας για το προφίλ των σκληροτράχηλων νησιωτών, καιρό μετά την φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης, οι σκηνοθέτες εξηγούν: «Ο τυφώνας Ίρμα αποδεκάτισε σπίτια, βάρκες και φύση. Μετά το πέρασμα του, οι κάτοικοι της Τορτόλα συνέχισαν να ζουν, προσπαθώντας να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ακόμα και ανάμεσα στα χαλάσματα. Οι άνθρωποι μετά από τέτοιες καταστροφές καλούνται να ανοικοδομήσουν- τόσο φυσικά όσο και σωματικά. Όταν χτυπάει μία καταιγίδα τέτοιου μεγέθους, μας υπενθυμίζεται πόσο εύθραυστη είναι η κοινωνία, τα πάντα μπαίνουν στις σωστές τους διαστάσεις και οι άνθρωποι επαναξιολογούν την ζωή τους».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ