0
NOWNESS

Μογγολική πάλη στα απέραντα λιβάδια του Τζένγκις Χαν

Φέτος το καλοκαίρι, ο Λονδρέζος art director Gem Fletcher συνεργάστηκε με τον Δανό φωτογράφο Ken Hermann και ξεκίνησαν για ένα ταξίδι στα βάθη των Μογγολικών λειμώνων όπου και κινηματογράφησαν ένα γεμάτο ένταση χρονικό των πολεμικών παραδόσεων της περιοχής. Εδώ, ο Fletcher μιλάει για τις ρίζες του πρότζκετ:

«Όταν γεννιέται ένα αγόρι στην Μογγολία, η οικογένεια του προσεύχεται να γίνει παλαιστής. Αυτή η αρχαία παράδοση είναι ο θεμέλιος λίθος την μογγολικής κουλτούρας και κατάγεται από τα βάθη των αιώνων, στη βασιλεία του Τζένγκις Χαν, ο οποίος την χρησιμοποιούσε για να κρατάει τους στρατιώτες του ετοιμοπόλεμους.

»Ο Χαν σύγκρινε την πάλη με τον πόλεμο: και στα δύο αντιμετωπίζεις εχθρούς που είναι πιο δυνατοί και ισχυρότεροι από σένα αλλά πρέπει να τους επιτεθείς. Είναι ένα συναίσθημα που αυτοί οι νεαροί παλαιστές έχουν πάντα στο μυαλό τους. Αυτή η ιδιαίτερη μορφή πάλης, καθορίζει τη θέση των νεαρών μέσα στην ομάδα καθώς χρησιμοποιείται σαν μέτρο του ανδρισμού τους. Οι αγώνες γίνονται στους απομακρυσμένους και ερημικούς λειμώνες, όπου ο ορίζοντας είναι κενός εκτός από μερικές σκόρπιες σκηνές και μερικά κοπάδια προβάτων.

»Η μογγολική πάλη είναι σαν χορός. Οι αντίπαλοι συναντιούνται στο ρινγκ με τα χέρια τους τεντωμένα και κινούνται ο ένας γύρω από τον άλλο μέχρι ο ένας να κάνει το πρώτο βήμα. Συμπλέκονται σε μακροχρόνιες, δραματικές λαβές που μερικές φορές μοιάζουν με παθιασμένες αγκαλιές. Σε μια στιγμή τελειώνει. Μια τρικλοποδιά. Ένα σήκωμα. Ένα πέταγμα. Και τέλος».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ