0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NOWNESS

Καταρρίπτοντας τη δυαδικότητα των φύλων

Με τα μαλλιά του να ξεπερνούν τα 70 εκατοστά, τα κοφτερά του νύχια και τον ιδιαίτερο αισθησιασμό που εκπέμπει, ο Σουηδός make-up artist Daniel Sällström έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια εκθαμβωτική ξανθιά γυναίκα. Ύστερα από τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Isaac Lock στο Fashion Disciples: Black, o Daniel επιστρέφει με μια νέα συνεργασία στην οποία πρωταγωνιστεί επί της ουσίας το alter ego του, Innitbabes.

Το παραπάνω φιλμ με τίτλο Everybody's Type θέτει σε προβληματισμό τον θεατή γύρω από το τι σημαίνει ομορφιά, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί τις στερεοτυπικές εικόνες, που υπάρχουν όσον αφορά την απεικόνιση των δύο φύλων. 

"H δυαδικότητα των φύλων είναι μια παγίδα που μας βλάπτει όλους", λέει ο σκηνοθέτης που έχει ως έδρα του το Λονδίνο. "Αποτελεί μία από τις αιτίες που εξακολουθεί να διαιωνίζεται η οικονομική ανισότητα, που χαρακτηρίζει την κουλτούρα μας. Ο Daniel πειραματίζεται με τα συγκεκριμένα αρχέτυπα και θέτει υπό αμφισβήτηση τα όρια γύρω από τη δυαδικότητα". 

"Αυτό που πραγματικά θαυμάζω στους ανθρώπους είναι, όταν καταφέρνουν να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν και να το εκφράζουν ανοιχτά, παρά τα υποτιθέμενα εμπόδια, όπως είναι η φυλή, το φύλο, η οικονομική κατάσταση ή ο σωματότυπος", λέει ο Lock. "Παρόλο που δεν είναι πάντα εύκολο, ο Daniel ζει με βάση τους δικούς του κανόνες και εκφράζεται όπως ο ίδιος επιθυμεί, μη δίνοντας σημασία σε ταμπέλες και άλλους περιορισμούς". 

"Ίσως να ακούγεται κλισέ", συνεχίζει ο Lock, "αλλά κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Και αυτό είναι περισσότερο εμφανές όταν αισθανόμαστε ελεύθεροι, ασφαλείς και με αυτοπεποίθηση για αυτό που είμαστε". 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ