0
NOWNESS

Μια ερωτική επιστολή προς όλες τις μαύρες γυναίκες

Στο νέο επεισόδιο της σειράς Black Star, στο πλαίσιο της οποίας παρακολουθούμε προτάσεις ανερχόμενων σκηνοθετών που τιμούν την δουλειά των μαύρων καλλιτεχνών, ο σκηνοθέτης και γλύπτης Michael Williams στρέφει το φακό του προς τη Mila Adderly, μία Νεοϋρκέζα τραγουδίστρια και στιχουργό, η οποία απαγγέλει ένα απόσπασμα εμπνευσμένο από ένα άρθρο της Αμερικανίδας συγγραφέως και πολιτικής σχολιάστριας Melissa Harris-Perry το οποίο μιλά για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται οι μαύρες γυναίκες. Παρακάτω, ο Williams αναφέρει σχετικά με το έργο:

«Αυτό το σύντομο φιλμ αποτελεί μια ερωτική επιστολή προς τις μαύρες γυναίκες. Μια αφιέρωση που αποτελείται από τέσσερα μέρη – το νανούρισμα, την αντανάκλαση, το φόβο και την περιφρόνηση. Προσπαθώ να είμαι γενναιώδωρος στη δουλειά μου ώστε να προσφέρω στο κοινό μου "οξυγόνο" στην σκέψη και την αισθητική.»

«Η Mila ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη ηθοποιός που θα μπορούσε να διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η δυνατότητα να την επιλέξω και να μπορέσω να δω τα λόγια μου να παίρνουν σάρκα και οστά και να ακούγοται με τόσο όμορφο τρόπο. Συνήθως, στους μαύρους καλλιτέχνες δεν δίνεται το βήμα να εκφράσουν τη διαφορετικότητά τους. Γι αυτό τον λόγο θέλησα να δημιουργήσω ένα βίντεο που να δίνει αυτή την δυνατότητα χωρίς να χρειαστεί να απολογηθώ γι αυτό ούτε και να δώσω εξηγήσεις.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ