0
NOWNESS

Peter de Rome: Ο Παππούς του Gay Πορνό μιλά στο Νοwness (NSFW)

Ο Peter de Rome έπιασε στα χέρια του κάμερα όταν η ομοφυλοφιλία ήταν ακόμα ποινικό αδίκημα την δεκαετία του 1960, ωστόσο παρουσίασε την εμπειρία του ως gay άνδρα δημιουργώντας μια σειρά ποιητικών, χιμαιρικών, σεξουαλικά φορτισμένων εικόνων. Ο πρωτοπόρος αυτός σκηνοθέτης που απεβίωσε πριν προλάβει να κλείσει τα 90, ήταν ένας διοπτροφόρος άνδρας και η πεμπτουσία Άγγλου τον οποίον θαύμαζαν ο Γουόρχολ και ο Βρετανός ηθοποιός Τζον Γκίλγκαντ. Κάτι που ξεκίνησε ως ένα ιδιάζον χόμπυ μετατράπηκε σε μια κληρονομιά που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του κανόνα της gay erotica, και παρουσιάζεται στο ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ του Ethan Reid με τίτλο Peter de Rome: Ο Παππούς του Gay Πορνό. Το απόσπασμα της ταινίας που παρουσιάζεται εδώ για πρώτη φορά μαζί με ένα από τα πιο διαβοητα και συγκλονιστικά έργα του δημιουργού, το Underground (1972)— συνοδεύεται από σκέψεις του De Rome σχετικά με τις αρχές και την φαντασίωση της τέχνης erotica.

«Η πρώτη πρώτη μου ακατάλληλη ταινία ήταν ένα πραγματάκι που λεγόταν Σκληρό Πάσχα (Butch Easter). Μια μέρα καθόμουν στο πάρκο και ήταν Κυριακή του Πάσχα πέρασε ένα αγόρι. Χρησιμοποιούσα την κάμερα μου και μπήκε και βγήκε στο κάδρο μου ξανά. Τον ακολούθησα και μπήκαμε μέσα στην Πασχαλινή παρέλαση, τον ακολούθησα ως το Rockefeller Plaza και γύρισε σπίτι μαζί μου. Ήταν μια πολύ ευχάριστη Κυριακή του Πάσχα».

«Πειραματίστηκα με το να σταθώ γυμνός μπροστά στην κάμερα στην μέση μιας ταινίας πριν την στείλω στην Κόντακ και μου επεστράφη σώα και αβλαβής. Τότε σκέφτηκα "μπορώ να το προχωρήσω λίγο το πράγμα". Τραβούσα κάτι αθώο στην αρχή του φιλμ και τα άτακτα κομμάτια ήταν στην μέση».

«Για μένα η λέξη κλειδί στην οπτική και λογοτεχνική παρουσίαση του σεξ είναι "ερωτικό". Η πορνογραφία είναι για τον ερωτισμό ότι και η χυδαιότητα για το πνεύμα. Ο ερωτισμός είναι για την διέγερση ότι είναι η πορνογραφία για την επίδοση. Το σεξ έχει μια τέτοια συνάφεια με την φαντασίωση και αποτελείται κυρίως από αυτήν, η διέγερση πριν από την πράξη μπορεί να είναι το παν, μερικές φορές ακόμα πιο ερεθιστική από την ίδια την πράξη. Γνωρίζω ότι με έχουν αποκαλέσει παππού του πορνό. Θα προτιμούσα να με πούνε μπαμπάκα του πορνό αλλά δεν μου έπεφτε λόγος». 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ