Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Αν έβγαινες απ' την καραντίνα για μια μέρα, πού θα πήγαινες;

Ένα φιλμ με πρωταγωνιστές δύο νέους στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας, πριν ακόμη ο κορωνοϊός αποκτήσει παγκόσμια διάσταση

Σε τρεις μέρες η Yana πρέπει να φύγει από την Κίνα προκειμένου να γλιτώσει από τον COVID-19. Όμως, προτού γίνει αυτό, ο κολλητός της φίλος Darkle έχει οργανώσει κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνουν από κοινού «τη μέρα της εξόδου», δηλαδή την ημέρα που επιτρέπεται να βγουν από τα διαμερίσματά τους και να γιορτάσουν την κινεζική Πρωτοχρονιά.

 

Ο Ben Mullinkosson, ως κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης της παραπάνω ταινίας, εργάζεται μεταξύ Λος Άντζελες και Τσενγκτού της Κίνας, όπου και έχει γυριστεί η ταινία. «Το "Outside Day", όπως είναι ο τίτλος της, γυρίστηκε τον Ιανουάριο, όταν δηλαδή το ξέσπασμα του ιού άρχισε να αποκτά διεθνείς διαστάσεις και ανησυχία», αναφέρει ο Mullinkosson που ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση του παγκόσμιου shutdown λόγω κορωνοϊού.


«Παρά τον πανικό που είχε επικρατήσει εκείνη την περίοδο στους φίλους και την οικογένειά μου στην Τσενγκτού, η Yana και ο Darkle δε φάνηκαν να ανησυχούν», λέει ο ίδιος. «Η ταινία αυτή μιλάει για τη δραπέτευση. Πριν η κοινωνική απόσταση γίνει μια φράση που τη χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης, στην Κίνα υπήρχε ήδη κάτι τέτοιο και ήταν περίεργο. Η ταινία αποτελεί ουσιαστικά την καταγραφή μια πολύ ιδιαίτερης στιγμής μέσα στον χρόνο και των συναισθημάτων που προέκυψαν από αυτήν».

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή