0
NOWNESS

Οι έφηβοι της Νορβηγίας που δεν πήραν στα σοβαρά την εξάπλωση της πανδημίας

Μια ομάδα εύπορων εφήβων από τη Νορβηγία αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι στο σπίτι ενός φίλου στη νότια ακτή της χώρας, τη στιγμή που οι ειδήσεις μιλούν για έναν παράξενο ιό που εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Θεωρώντας ότι είναι καλά προστατευμένοι από την επικείμενη καταστροφή, οι έφηβοι συνεχίζουν κανονικά να τρώνε, να πίνουν, να παίζουν και να κάνουν έρωτα.

«Γύρισα αυτή την ταινία το 2018 και δεν είχα ιδέα ότι αυτό το πρότζεκτ θα γινόταν ξαφνικά τόσο επίκαιρο, με βάση δηλαδή το τι γίνεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως», αναφέρει ο Νορβηγός κινηματογραφιστής, Jakob Rørvik, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.


Περιγράφοντας το πρότζεκτ του ως «εν μέρει πραγματεία και εν μέρει υπαρξιακό horror», οι έφηβοι εξακολουθούν να ζουν τη ζωή τους μέσα στα social media, στη σκιά μιας επικείμενης αποκάλυψης.

«Όταν η φύση είναι ένα όμορφο σκηνικό για τη σύγχρονη ύπαρξή σου, όλα μοιάζουν τόσο γαλήνια, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξαφνικά και μια απειλή», σχολιάζει ο σκηνοθέτης όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Νορβηγία. «Πολλοί άνθρωποι και κοινωνίες το γνωρίζουν καλά αυτό, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά στη Νορβηγία».

Προσοχή: Το φιλμ περιέχει σκηνές που μπορεί να ενοχλήσουν κάποιους θεατές. 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ