0
NOWNESS

Ένας φεμινιστικός, γλωσσικός ύμνος κρυβόταν για χρόνια στα βάθη της επαρχίας Χουνάν στην Κίνα

Για εκατοντάδες χρόνια, οι γυναίκες στην επαρχία Χουνάν της Κίνας είχαν μια δική τους γλώσσα επικοινωνίας, κρυφή από τον υπόλοιπο κόσμο. Μητέρες και αδερφές επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ένα εντελώς ξεχωριστό, δικό τους σύστημα γραφής, το λεγόμενο «Nushu».

Το σύστημα αυτό δεν μπορούσαν να το διαβάσουν οι άνδρες, γεγονός που τους έδινε τη δυνατότητα να εκφράζουν τόσο τις λύπες όσο και τις ελπίδες τους, σε εποχές που ήταν αποκλεισμένες από την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Πυρήνας του παραπάνω βίντεο είναι οι δύο γυναίκες μουσικοί, Lhaga Koondhor και Amber Akilla, οι οποίες δημιούργησαν την «NVSHU», μια κολεκτίβα από DJs που έχει ως έδρα της τη Σαγκάη. Στόχος τους ήταν να οργανώσουν workshops για όσους ανθρώπους προσδιορίζονται ως γυναίκες και θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους. 

Το «NVSHU» αποτελεί ουσιαστικά μια κωδικοποιημένη οπτική απόδοση της μοναδικής φύσης που έχει η γυναικεία αλληλεγγύη. «Εξερευνά την έννοια του sisterhood», αναφέρει με συντομία η φωτογράφος μόδας Joyce Ng. «Πρόκειται γι'αυτή την κατάσταση κατά την οποία γυναίκες αποτελούν έμπνευση για άλλες γυναίκες όσον αφορά το χτίσιμο μιας ομάδας, ενώ ταυτόχρονα καθεμιά από αυτές λάμπει ξεχωριστά και από μόνη της». 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ