0
NOWNESS

«Υellow»: Δεν είναι αστείο να λες κιτρινιάρηδες τους Ασιάτες

Μέσα από μια σύνθεση διάφορων κινηματογραφικών φορμάτ και φωτογραφίας, o σκηνοθέτης Anthony Pham, που έχει ως έδρα του το Λος Άντζελες, προσπαθεί να εξερευνήσει τη σημασία της λέξης «κιτρινιάρης» - ένας αρκετά υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας. 

Στο παραπάνω σύντομο ντοκιμαντέρ του Pham, πρωταγωνιστές είναι διάφορες γνωστές προσωπικότητες της Ασίας, όπως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Justin Chon, ο visual artist Andrew Thomas Huang και το transgender μοντέλο Geena Rocero.

«Το "Yellow" ουσιαστικά είναι μια διαμαρτυρία γι'αυτόν τον φυλετικό χαρακτηρισμό που έχει επικρατήσει», αναφέρει ο ράπερ και παραγωγός Abby Wu «γιατί αποκαλύπτει τον προσωπικό αγώνα του καθενός για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που ισχύουν για τους Ασιάτες, ενώ παράλληλα επιχειρεί και να τα σταματήσει». 

Η ταινία έχει έναν χαρακτήρα ποιητικό και ρευστό, καθώς δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσα στον θεατή και τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες μιλούν για τη συμφιλίωση (ή την παντελή απόρριψη) του όρου «κίτρινος». 

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ